Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Ο Κοεμτζής έφυγε χωρίς παραγγελιά - Βρέθηκε πεσμένος σε πεζοδρόμιο από περαστικούς στο Μοναστηράκι - βίντεο

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh0pRhqB38Y4IOlipa4QJZ-8hW56x8i86GgmSBYNXtnnysoceu0ZXj8fJxs4j0uJUrOPB_KBFMmfMy3MGKiMBySzR1NE2ZfjirOt4_1q_18nLQM6HXteSaWyOz2yxEN8vv3itlpy6Lj2WE/s400/koem021.jpg 

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011
Πέθανε την Παρασκευή το μεσημέρι ο Νίκος Κοεμτζής σε ηλικία 74 ετών. Η ιστορία της ζωής του είχε γίνει ταινία με τον τίτλο «Παραγγελιά» το 1980, ενώ ο Διονύσης Σαββόπουλος έχει γράψει το «Μακρύ ζεϊμπέκικο για τον Νίκο».
Περαστικοί στο... Μοναστηράκι βρήκαν τον Κοεμτζή λιπόθυμο και ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ. Ηταν πεσμένος στο πεζοδρόμιο για περισσότερο από δύο ώρες. Τελικά μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στην Πολυκλινική Αθηνών όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Τα αίτια θεωρούνται παθολογικά, ενώ αναμένεται να γίνει νεκροτομή για να διαπιστωθεί η ακριβής αιτία του θανάτου.
Ο Νίκος Κοεμτζής γεννήθηκε το 1938 στο Αιγίνιο Κατερίνης. Τον Φεβρουάριο του 1973 συνελήφθη για τον φόνο τριών αστυνομικών. Μόλις είχε αποφυλακιστεί εκείνο τον μήνα, αφού είχε εκτίσει ποινή για κλοπή. Είχε πάει να διασκεδάσει με φίλους του στο κέντρο «Νεράιδα». Ο αδερφός του, Δημοσθένης, έκανε «παραγγελιά» στην ορχήστρα το τραγούδι «Βεργούλες» του Μάρκου Βαμβακάρη. Μαζί του όμως σηκώθηκαν στην πίστα και άλλα άτομα: τρεις αστυνομικοί της Ασφάλειας που διασκέδαζαν σε διπλανό τραπέζι.
Ακολούθησε συμπλοκή και ο Νίκος Κοεμτζής σκότωσε με μαχαίρι τους τρεις άντρες. Εξαιτίας της ιδιότητας των θυμάτων και της εποχής το έγκλημά του πήρε πολιτικές διαστάσεις. Καταδικάστηκε τρεις φορές σε θάνατο και οκτώ φορές σε ισόβια για ανθρωποκτονίες από πρόθεση.
Για τρία χρόνια ζούσε με τον φόβο της εκτέλεσης μέχρι που καταργήθηκε η θανατική ποινή στην Ελλάδα. Το 1977 η ποινή του μετατράπηκε σε ισόβια. Αποφυλακίστηκε το 1996 από την Πάτρα έπειτα από 23 χρόνια εγκλεισμού. Εγραψε ένα βιβλίο για την ιστορία του και ζούσε από τα έσοδα των πωλήσεών του. Τα μετέπειτα χρόνια ήταν γνώριμη φυσιογνωμία έξω από την Ευελπίδων και στο Μοναστηράκι, όπου πουλούσε το βιβλίο του υπογράφοντας αφιερώσεις. Το 2009 ο τότε δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης του έδωσε άδεια πωλητή στο κέντρο.ΝΕΑ
.. δείτε το βίντεο με την εξομολόγηση του Νίκου Κοεμτζή

Δεν υπάρχουν σχόλια: