Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ- ΑΡΜΟΔΙΟΙ & ΑΝΑΡΜΟΔΙΟΙ - Να χαρώ την Δημοκρατία σου και την Γραφειοκρατία σου Αυτός ο « ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» την έκανε την χώρα « μπάχαλο»

Παρασκευή 02 Σεπτεμβρίου 2011
Καλά ήμασταν με τον φουκαρά τον « ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ»  τουλάχιστον γνωρίζαμε ποιος είναι ο αρμόδιος για κάθε θέμα και σε ποιόν πρέπει να απευθυνθούμε να ζητήσουμε το δίκιο μας .
Απευθύνθηκα στο...
πολεοδομικό γραφείο Κατερίνης και με αίτηση μου που κατατέθηκε στις 29-4-2011 με αριθμό πρωτοκόλλου 8733/29-4-2011 κατέθεσα Φάκελο για έκδοση απόφασης από το Σ.Χ.Ο.Π  Ν. Πιερίας.  Ύστερα από έλεγχο του Φακέλου και την εισήγηση του αρμόδιου υπαλλήλου του Δήμου Κατερίνης στις 6-6-2011 συνεδρίασε το  Σ.Χ.Ο.Π  Ν. Πιερίας και εκδόθηκε απόφαση επί του 5ου θέματος της ημερήσιας διάταξης που αφορούσε την υπόθεση μου και η οποία ήταν θετική σύμφωνα και με την εισήγηση της υπηρεσίας.
 Ως εδώ όλα καλά και ωραία αλλά, να που ο « ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» τα έκανε « μπάχαλο».    
Μέσα Ιουνίου ζήτησα και έλαβα αντίγραφο των πρακτικών της συνεδρίασης του Σ.Χ.Ο.Π  και αντίγραφο της απόφασης.  Πίστευα ότι το πρόβλημα μου τακτοποιήθηκε αλλά εκ των υστέρων διαπίστωσα ότι κατ’ ουσία δεν λύθηκε, γιατί η απόφαση του Σ.Χ.Ο.Π  έπρεπε να υπογραφεί από τον «αρμόδιο προς υπογραφή» . 
Ξανά στην Πολεοδομία Κατερίνης και επισκεπτόμενος εκ νέου τον προϊστάμενο Πολεοδομίας Κατερίνης και πρόεδρο της επιτροπής του Σ.Χ.Ο.Π  και στον Αντιδήμαρχο Πολεοδομίας Κατερίνης ( από τους οποίους κανένα παράπονο δεν έχω, βλέποντας την θέληση τους να λυθεί το πρόβλημα αλλά να μην έχουν την δυνατότητα να ξεπεράσουν την γραφειοκρατία από την οποία λόγω θέσης δεσμεύονται) και άκουσα έκπληκτος ότι : «Μέχρι τον Δεκέμβριο του 2010 τις αποφάσεις του Σ.Χ.Ο.Π  τις υπέγραφε ο Νομάρχης Πιερίας» αλλά τώρα με τον «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» δεν έχουν ξεκαθαρισθεί ακόμα οι αρμοδιότητες για το ποιος θα υπογράψει την απόφαση του Σ.Χ.Ο.Π , δεν διευκρινίζεται από τον  Ν. 3852/2010 ( ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ) ποιος υπογράφει στην θέση του Νομάρχη την απόφαση του Σ.Χ.Ο.Π.  .
Στον νόμο 3852/2010 ( ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ) και στο κεφάλαιο ΣΤ άρθρο 94 που αναφέρεται για τις πρόσθετες αρμοδιότητες των δήμων (ΟΤΑ) δεν διευκρινίζεται επακριβώς ποιος υπογράφει στην θέση του Νομάρχη την απόφαση του Σ.Χ.Ο.Π.. Στα μέσα Ιουνίου έρχεται η υπ’ αριθμόν 6/21-6-2011 εγκύκλιος της Δ.Ο.Κ.Κ με την οποία αρμόδιος για τις αποφάσεις του Σ.Χ.Ο.Π. λένε ότι είναι ο  Γ. Γ  της αποκεντρωμένης διοίκησης , αλλά και αυτός δηλώνει ότι είναι αναρμόδιος για την υπογραφή της απόφασης και ότι θα επιστραφεί ο φάκελος   και η απόφαση ανυπόγραφη .
 Πέρασαν τρεις (3) μήνες από την έκδοση της απόφασης του Σ.Χ.Ο.Π,   και παρά τις πιέσεις μου ακόμα δεν βρέθηκε ο «αρμόδιος – υπεύθυνος» για την υπογραφή της απόφασης του Σ.Χ.Ο.Π  .  
Κανένας από τους αιρετούς αλλά διορισμένους της Διοίκησης δεν  αντιλαμβάνεται την θέση του πολίτη αλλά και την ζημία που υφίσταται ο κάθε πολίτης από τις πράξεις – παραλείψεις της Διοίκησης και το «μπαλάκι» πέφτει πάντα στους υπαλλήλους  οι οποίοι καθημερινά αντιμετωπίζουν τις φωνές και τις ύβρεις των πολιτών αλλά εξ αιτίας της γραφειοκρατίας έχουν δεμένα τα χέρια τους και την φωνή τους.  Άραγε θα βρεθεί κάποιος από αυτούς του «Καρεκλάτους» να πληρώσει  την ζημία που υφίσταται ο κάθε πολίτης από την ανευθυνότητα και αδιαφορία τους.
Εντελώς ξαφνικά δημοσίευμα της εφημερίδας «ΗΜΕΡΗΣΙΑ» της Κατερίνης στις 31-8-2011 έγραφε ότι οι αποφάσεις του Σ.Χ.Ο.Π  θα εκδίδονται από την Περιφέρεια χωρίς βέβαια να προσδιορίζει από  πότε , ποιες και τι θα γίνουν αυτές που έχουν ήδη εκδοθεί; 
«ΜΠΡΑΒΟ» λοιπόν στον «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» ( Ν. 3852/2010) στον συντάκτη του και στους εφαρμοστές του.
«ΜΠΡΑΒΟ» στον συντάκτη της εγκυκλίου 6/21-6-2011 της Δ.Ο.Κ.Κ που αντί να διευκρινίζουν για την αρμοδιότητα μπερδεύουν ακόμα περισσότερο τα πράγματα .
ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ εσείς κύριοι που κάθεστε σε  μεγάλες καρέκλες να βασανίζετε τον Έλληνα  φορολογούμενο πολίτη . Βγείτε και δέστε λίγο την κοινωνία που υποφέρει καθημερινά από τις «μεγάλες προτάσεις σας και αποφάσεις για ανάπτυξη της χώρας» ή μήπως φοβάστε την αγανάκτηση του πολίτη. 
ΞΥΠΝΗΣΤΕ και ΒΟΗΘΗΣΤΕ να πάει μπροστά η Ελλάδα μας καταπολεμώντας τον μεγάλο της «ΕΧΘΡΟ» που εσείς δημιουργήσατε και μεγαλώσατε την «Γραφειοκρατία» .
Ντροπή και Αίσχος για κάθε Έλληνα πολίτη που κάθε μέρα ξευτελίζετε από τις ενέργειες - πράξεις και παραλείψεις της Διοίκησης, όποια και αν είναι αυτή.
Μέσα από το διαδίκτυο ( που θεωρώ ότι είναι ο μόνος τόπος ελεύθερης έκφρασης)  ελπίζω ότι η επιστολή μου αυτή μπορεί να φτάσει και στα μάτια κάποιου αληθινά υπεύθυνου και αρμόδιου και να μπορέσω τόσο εγώ όσο και άλλοι συμπατριώτες μου,  που υποθέσεις των εκκρεμούν στο Σ.Χ.Ο.Π ,   να βρούμε λύση στο πρόβλημα μας και στα δίκαια αιτήματα μας.
Ίσως έτσι η Διοίκηση  βρει τον « αρμόδιο» που πρέπει να υπογράψει τα σχετικά έγγραφα .
Με ιδιαίτερη αγανάκτηση
Σπύρος Ξηρομερίτης
ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΗΣ ΣΠΥΡΟΣ [spir60@otenet.gr]

Δεν υπάρχουν σχόλια: