Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Τηλεδιάσκεψη: Δέσμευση της Ελλάδας για απόλυτη τήρηση των αποφάσεων Παπανδρέου, Μέρκελ, Σαρκοζί τόνισαν ότι η χώρα μας αποτελεί αναπόσπαστο μέλος της ευρωζώνης

http://vstatic.doldigital.net/vimawebstatic/154F7DFF899FA3702394B2C37CAF5B54.jpg

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011
Την δέσμευση της ελληνικής Κυβέρνησης για απόλυτη τήρηση των πρόσφατων αποφάσεων του υπουργικού συμβουλίου και των μέτρων που ανακοινώθηκαν με..
στόχο την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων του 2011 και του 2012 υπογράμμισε ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου κατά την τηλεδιάσκεψη με τον πρόεδρο Σαρκοζί και τη καγκελάριο Μέρκελ που ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα. Αυτό επισημαίνεται από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης και στη σύντομη ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγα λεπτά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Ηλίας Μόσιαλος.
Η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου έχει ως εξής: «Η πλήρης εφαρμογή των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου αποτελεί κοινή βούληση του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, του προέδρου Σαρκοζί και της καγκελαρίου Μέρκελ. Απέναντι στη μεγάλη φημολογία των τελευταίων ημερών, τονίστηκε από όλους, ότι η Ελλάδα είναι αναπόσπαστο μέρος της Ευρωζώνης. Η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να ανταποκριθεί σε όλες της τις υποχρεώσεις έναντι των εταίρων της διασφαλίζοντας έτσι την πλήρη εφαρμογή του προγράμματος στήριξης. Οι αποφάσεις που έλαβε το Υπουργικό Συημβούλιο τις τελευταίες ημέρες και τα πρόσθετα μέτρα που ανακοινώθηκαν, οδηγούν στην επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων του 2011 και του 2012 και στη δημιουργία πρωτογενών πλεονασμάτων. Γιατί αυτό θα οχυρώσει την ελληνική οικονομία, θα ανακόψει τη διόγκωση του δημοσίου χρέους και θα ενισχύσει τις αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας».
Παρόντες στην τηλεδιάσκεψη ήταν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Ευ. Βενιζέλος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Ηλ. Μόσιαλος, ο επικεφαλής του ΣΟΕ κ. Ζαννιάς και ο επικεφαλής του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού πρέσβης κ. Παρασκευόπουλος.
Ανακοίνωση γαλλικής προεδρίας
«Η Γαλλία και η Γερμανία είναι πεπεισμένες ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην ευρωζώνη», τονίζει η λιτή ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο της γαλλικής προεδρίας μετά την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης.
Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι τρεις ηγέτες συμφώνησαν στην εφαρμογή των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου η οποία χαρακτηρίζεται «όσο ποτέ αναγκαία για τη διασφάλιση της σταθερότητας της ευρωζώνης». ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: