Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Συνάντηση εργασίας Φαρμάκη - Κοσμαδάκη - Προετοιμασία για την ενοποίηση των λειτουργιών


Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011 Τοπικά
Αναδιοργάνωση των υπηρεσιών με στόχο την αποτελεσματικότερη λειτουργία
Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε την...
Τρίτη μεταξύ των Διοικητών του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης και του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Πέτρας Ολύμπου κ.κ. Α. Φαρμάκη και Ε. Κοσμαδάκη αντίστοιχα.

Η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του κ. Κοσμαδάκη, εξελίχθηκε μέσα σε πολύ φιλικό κλίμα και διάθεση συνεργασίας.

Σκοπός αυτής της συνάντησης ήταν οι από κοινού στόχοι για την εύρυθμη και αποδοτικότερη λειτουργία των δύο ιδρυμάτων με στόχευση την καλύτερη παροχή υπηρεσιών προς όφελος του πολίτη του Ν. Πιερίας και όχι μόνο, μετά την ψήφιση του Ν. 3984/2011.

Τα θέματα που αναπτύχθηκαν κατά τη συζήτηση αφορούσαν.

Α) Η χρήση των παλιών εγκαταστάσεων του Γενικού Νοσοκομείου (όπου τμήμα του άρχισε να χρησιμοποιείται από το ΨΝΠΟ, όπως η εγκατάσταση και λειτουργία της Μ.Ο.Φ.Ψ.Υ.) αλλά και γενικότερα για τις ανάγκες Υγείας Πρόνοιας του Νομού μας. Ήδη η επιτροπή χρήσης έχει εκπονήσει σχέδιο αναδιαρρύθμισης και επισκευής.

Β) Η δυνατότητα προετοιμασίας της ενοποίησης των λειτουργιών σε θέματα Διοικητικής, Τεχνικής αλλά και άλλης μορφής υπηρεσιών, ώστε να αναδιοργανωθούν και να λειτουργήσουν αποτελεσματικότερα, επιτυγχάνοντας έτσι και περιστολή δαπανών σε συνδυασμό με την αύξηση της ποιότητας του παραγόμενου έργου προς τους πολίτες της Πιερίας.

Γ) Συμφωνία σχεδιασμού δράσεων για την επιτάχυνση των διαδικασιών συνένωσης δυνάμεων και επίλυσης τεχνιτών προβλημάτων που θα πρέπει να αντιμετωπισθούν κατά την πορεία διασύνδεσης των δύο νοσοκομείων (διοικητική-οικονομική, πληροφορική και τεχνική - ξενοδοχειακή).

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα των υπηρεσιών εστίασης και διατροφής όπου το ΨΝΠΟ έχει πετύχει μείωση του κόστους σε 2,60 - 3,00 ευρώ ανά ασθενή ανά ημέρα, όταν το κόστος αυτό σ' άλλα νοσοκομεία είναι 15,00 ευρώ ανά ασθενή.


Δεν υπάρχουν σχόλια: