Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Η Στάη “μετακομίζει” (;) στην πολιτική


 
Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011 

Τα σενάρια περί ενασχόλησης της Έλλης Στάη με την πολιτική, δεν είναι καινούρια. Επί σειρά ετών στο παρελθόν, μια από τις κορυφαίες Ελληνίδες ...
δημοσιογράφους, που συνέδεσε το όνομά της με την «πολιτικοποίηση» των ΜΜΕ, στο πρότυπο των παρεμβατικών μοντέλων του εξωτερικού, συζητείται ως υποψήφια για να αφήσει την τηλεόραση και να μετακομίσει στη Βουλή.
Ειδικά στα πρώτα χρόνια της παρουσίας του Γιώργου Παπανδρέου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, περίσσευαν οι φήμες για συμμετοχή της Έλλης Στάη στα ψηφοδέλτια του Κινήματος, ή ακόμη και ανάληψη κομβικής θέσης στο οργανόγραμμα του κόμματος που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου, όπως για παράδειγμα να επιλεγεί ως εκπρόσωπος Τύπου.
Τα σενάρια αυτά δεν επιβεβαιώθηκαν ποτέ στην πράξη, και έτσι η Έλλη Στάη παρέμεινε στον χώρο της δημοσιογραφίας, με αποτέλεσμα να βρίσκεται σήμερα στην κρατική τηλεόραση, και να έχει την ευθύνη της παρουσίασης του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της ΝΕΤ.
Ωστόσο, το μεράκι της πολιτικής δεν φαίνεται να την έχει εγκαταλείψει. Και όπως αποκαλύπτει η ίδια, με συνέντευξη που παραχωρεί στη «Real News», θα μπορούσε να ασχοληθεί στο εγγύς μέλλον με την πολιτική. Θέτοντας ωστόσο μια συγκεκριμένη προϋπόθεση: «Να βρεθεί τρόπος να αλλάξει η προσέγγιση της πολιτικής. Να υπάρξουν άνθρωποι που θα μιλούν αλλιώς, και θα πράττουν αλλιώς. Αν το δίπτυχο αυτό αρχίσει σιγά-σιγά και δουλεύεται, τότε είμαι και εγώ ένας Βερολινέζος», σχολίασε η Έλλη Στάη, κάνοντας έναν παραλληλισμό του ιστορικού «είμαστε όλοι Βερολινέζοι», που είχε πει ο Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι, με το «είμαστε όλοι εν δυνάμει πολιτικοί». ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: