Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

Γραμμή ρήξης επιλέγει τώρα η ΝΔ

Σταθερός στην πολιτική της σκληρής αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση παραμένει ο πρόεδρος της ΝΔ Α. Σαμαράς
Τρίτη 16 Αυγούστου 2011
Στην τακτική της μετωπικής σύγκρουσης με την κυβέρνηση σε όλα τα θέματα επιμένει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης με στόχο την πόλωση και τη συσπείρωση των..
οπαδών του κόμματός του

Σταθερός στην πολιτική της σκληρής αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση παραμένει ο πρόεδρος της ΝΔ Α. Σαμαράς
Πιστός στη "γραμμή" τού "όχι σε όλα" παραμένει ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντ. Σαμαράς, ο οποίος απορρίπτει κάθε πρόταση για συναίνεση από την πλευρά της κυβέρνησης.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πιστεύει ότι το σενάριο εκλογικού αιφνιδιασμού -ακόμη και εντός του έτους- συγκεντρώνει ακόμη αρκετές πιθανότητες, παρά τις διαψεύσεις από την πλευρά της κυβέρνησης, και γι' αυτό θεωρεί ότι πρέπει να συνεχίσει τη μετωπική αντιπαράθεση με τον πρωθυπουργό, που οδηγεί στην πόλωση και αυτή με τη σειρά της στη συσπείρωση των οπαδών του κόμματός του.
Μετά το θέμα των ταξί και το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο, η ΝΔ θα επιλέξει την ερχόμενη εβδομάδα την Παιδεία ως πεδίο αντιπαράθεσης.
Χαρακτηριστικό της στρατηγικής που έχει υιοθετηθεί είναι ότι η αξιωματική αντιπολίτευση, παρότι καλύπτεται ιδεολογικά και πολιτικά από πολλές διατάξεις του σχεδίου νόμου για τα ΑΕΙ (άσυλο, διαφορετική σύνθεση του πρυτανικού συμβουλίου κ.ά.), που θα συζητηθεί με το άνοιγμα της Ολομέλειας της Βουλής, εντούτοις θα το καταψηφίσει.
Ουσιαστικά, η επιλογή αυτή γίνεται προκειμένου να υπηρετηθεί η τακτική της μετωπικής σύγκρουσης με την κυβέρνηση σε όλα τα θέματα.
Ο κ. Σαμαράς, ο οποίος επιστρέφει σήμερα στο γραφείο του μετά τις ολιγοήμερες διακοπές του, θεωρεί ότι τον Σεπτέμβρη η κυβέρνηση θα βρεθεί αντιμέτωπη με τις αντιδράσεις σημαντικών κοινωνικών ομάδων, οι οποίες -όπως πιστεύει- έχουν στρέψει ήδη το βλέμμα τους στη ΝΔ και περιμένουν να ακούσουν μια εναλλακτική πολιτική και οικονομική πρόταση.
Για τον λόγο αυτό ο πρόεδρος της ΝΔ επενδύει -πολιτικά και επικοινωνιακά- στην παρουσίασή του στη ΔΕΘ στα μέσα του επόμενου μήνα.
Στόχος του είναι να ενισχύσει τη δική του εικόνα και να εμφανιστεί ως ο επόμενος πρωθυπουργός, δίνοντας ουσιαστικά χαρακτήρα προγραμματικών δηλώσεων στην ομιλία του στη Θεσσαλονίκη.
Εμφαση
Οπως τονίζουν στενοί του συνεργάτες, θα δοθεί έμφαση στην οικονομία, αλλά στην ομιλία του θα συμπεριλάβει και άλλα ζητήματα, όπως η εξωτερική πολιτική, το μεταναστευτικό, η εγκληματικότητα, ο τουρισμός και η Παιδεία.
Πρόκειται, σημειώνουν τα ίδια πρόσωπα, για τους πυλώνες στους οποίους ο ίδιος θεωρεί ότι πρέπει να στηρίξει την επανεκκίνηση της χώρας.
ΖΥΜΩΣΕΙΣ
"Πυρετός" για τα ψηφοδέλτια
Με ταχύτατους ρυθμούς προχωρεί η επεξεργασία των ψηφοδελτίων της ΝΔ, γεγονός που πιστοποιεί ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θεωρεί πως οι εκλογές δεν θα αργήσουν. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος ο κ. Σαμαράς θα πυκνώσει τις επαφές του το αμέσως προσεχές διάστημα με πρόσωπα που θα ήθελε να εντάξει στις λίστες της ΝΔ, ενώ παράλληλα στενοί του συνεργάτες κλείνουν εκκρεμότητες στην περιφέρεια.
Στόχος του προέδρου της ΝΔ είναι να βάλει τη δική του "σφραγίδα" στην κοινοβουλευτική ομάδα που θα προκύψει από τις επόμενες εκλογές, και για τον λόγο αυτό υποψήφιοι θα είναι όλοι οι στενοί του συνεργάτες. "Κλειδωμένες" θεωρούνται οι υποψηφιότητες των κ. Λαζαρίδη και Μιχελάκη στο Επικρατείας, του κ. Κ. Αρβανιτόπουλου στην Α' Πειραιώς, όπως ο ίδιος ζήτησε, του κ. Δημ. Σταμάτη στην Α' Θεσσαλονίκης, του κ. Ν. Μηταράκη στην Α' Αθηνών, του κ. Φ. Κρανιδιώτη στη Β' Πειραιά και της κυρίας Β. Τζότζολα στη Β' Αθηνών.
ΕΘΝΟΣ - Γιάννης Σαραντάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια: