Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

Ολι Ρεν: Εφαρμογή των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου «πολύ γρήγορα» Nα δοθεί ένα τέλος στην αβεβαιότητα» τόνισε ο Φινλανδός επίτροπος σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Bild


http://vstatic.doldigital.net/vimawebstatic/849F9B90AF15EB9E82FAF29B697247DE.jpg 

Τρίτη 16 Αυγούστου 2011
Ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Όλι Ρεν κάλεσε τις ευρωπαϊκές χώρες να εφαρμόσουν «πολύ γρήγορα» τις αποφάσεις της 21ης Ιουλίου και... διαβεβαίωσε ότι οι ενδιαφερόμενοι εργάζονται «μέρα - νύχτα» γι' αυτό.
«Πρέπει τώρα να θέσουμε πολύ γρήγορα σε εφαρμογή, το αργότερο τον Σεπτέμβριο, τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της 21ης Ιουλίου, για να δοθεί ένα τέλος στην αβεβαιότητα» τόνισε ο Φινλανδός επίτροπος σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται τη Δευτέρα στη γερμανική εφημερίδα Bild.

Οι Ευρωπαίοι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων συμφώνησαν στα τέλη Ιουλίου στις Βρυξέλλες σε ένα δεύτερο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα και στην ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ESF).

Λόγω της μεγάλης έντασης στις χρηματαγορές, οι εκκλήσεις για γρήγορη εφαρμογή των αποφάσεων αυτών πολλαπλασιάστηκαν τις τελευταίες εβδομάδες.

«Οι αρμόδιοι σε ολόκληρη την Ευρώπη εργάζονται ημέρα και νύχτα για την επεξεργασία των κειμένων υλοποίησης των αποφάσεων. Οι αγορές θέλουν αυτό να γίνει μονομιάς, αλλά οι λεπτομέρειες είναι πολύ περίπλοκες» τόνισε ο Όλι Ρεν.

«Οι αγορές είναι πολύ νευρικές, αλλά δεν περιμένω μια κρίση όπως εκείνη της Lehman» τόνισε ο Ευρωπαίος επίτροπος αναφερόμενος στην πτώχευση της αμερικανικής τράπεζας Lehman Brothers τον Σεπτέμβριο του 2008 που προκάλεσε παγκόσμια οικονομική κρίση.
ΚΡΑΧΤΗΣ http://kraxtis-gr.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: