Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

"Ζώνη" στην Ευρωζώνη - Συνάντηση Μέρκελ - Σαρκοζί με φόντο την κρίση


Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011
Σε δέσμη προτάσεων για την δημοσιονομική διακυβέρνηση της Ευρωζώνης συμφώνησαν ο πρόεδρος της..
Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί και η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ κατά την έκτακτη συνάντηση που είχαν χθες στο Παρίσι.
Μεταξύ των προτάσεων είναι η θέσπιση -το πολύ σε ένα χρόνο- "χρυσού κανόνα" για το χρέος και τα ελλείμματα, που πρακτικά σημαίνει συνταγματικά κατοχυρωμένα όρια.
Το γαλλογερμανικό πακέτο για την οικονομική διακυβέρνηση της Ευρωζώνης θα παρουσιαστεί επισήμως σήμερα Τετάρτη στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν βαν Ρομπάι.
Ευρωομόλογο
Οι δύο ηγέτες κατέστησαν ακόμα σαφές ότι δεν τίθεται προς το παρόν θέμα ευρωομολόγου. Μία τέτοια δυνατότητα θα μπορέσει να υπάρξει, όπως είπαν, στο τέλος μία διαδικασίας ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.
"Δεν λέμε ότι δεν το συζητάμε", είπε η καγκελάριος Μέρκελ. Οι άνθρωποι και οι αγορές περιμένουν "τη μία λύση", επισήμανε για να προσθέσει ότι η ίδια δεν πιστεύει στη μία λύση αλλά στο ότι το ευρωομόλογο είναι το τελευταίο δυνατό μέσο.
Για το ίδιο ζήτημα ο Νικολά Σαρκοζί είπε ότι δεν μπορεί να υπάρξει αξιολόγηση ΑΑΑ χωρίς να υπάρξει πρώτα έλεγχος στα ελλείμματα και το χρέος των χωρών μελών.
Κοινοί κανόνες
Στο επίκεντρο της συζήτησης των δύο ηγετών βρέθηκε η ενδυνάμωση της γαλλογερμανικής συνεργασίας.
Ειδικότερα οι δύο χώρες συμφωνούν με τη θέσπιση οικονομικού συμβουλίου για την Ευρωζώνη με θητεία 2,5 ετών. Για την προεδρία του συμβουλίου πρότειναν τον Χέρμαν βαν Ρομπάι.
Επιπλέον συμφώνησαν στην καθιέρωση μέσα στο 2012 ενός "χρυσού κανόνα" για το χρέος και τα ελλείμματα σε όλες τις χώρες της Ευρωζώνης ανεξαρτήτως συμφωνίας κυβέρνησης και αντιπολίτευσης σε κάθε μία από αυτές.
Αυτό πρακτικά σημαίνει συνταγματικά κατοχυρωμένα όρια για το χρέος και τα ελλείμματα.
Τέλος, οι δύο χώρες συμφώνησαν στην φορολόγηση των χρηματοοικονομικών συναλλαγών.
Κοινός βηματισμός
Ακόμη, με αφορμή την 50η επέτειο υπογραφής της Συνθήκης των Ηλυσίων, Γαλλία και Γερμανία συμφώνησαν σε σειρά μέτρων για την κοινή φορολόγηση των επιχειρήσεών τους. Οι προτάσεις θα υποβληθούν στις αρχές του 2012 και προβλέπεται να ισχύσουν από το 2013. Προβλέπονται ακόμη συζητήσεις των υπουργών Οικονομικών δύο φορές το χρόνο για το συντονισμό των προτάσεων.
ΚΡΑΧΤΗΣ http://kraxtis-gr.blogspot.com/

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πασοκ

Το γυρο του διαδικτυου και των πολιτικων γραφειων κανει η μηνυση και οι αποδειξεις κατα της Μαριας Δαμανακη της σωματεμπορος και εκβιαστριας που την μηνυει ο δρ Κουτσουκος!!

Για οσους δεν γνωριζουν η κ. Δαμανακη πασσαρει στην πορνεια εκτος απο τον εαυτο της kai ta paidia thw τις γρμματεις της και ελεγχει τα πορνεια της Συγγρου!!

Αφου πηδηχτηκε ως πορνη για μια θεση βουλευτη με τον Νικο Παπανδρεου τωρα λεει πηδιεταιως πορνη με τον ολι Ρεν αλλα δεν πο πιστευουμε

Αναμενονται εξελιξεις και συλληψεις των μπραβων μαστροπων της Δαμανακη Μαριας της κορης του μπατσου...και καταδοτριας του Πολυτεχνειου... & CIA MOSAAD

Παοσκοι