Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ - ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ - Ένταξη της Πιερίας στις περιοχές πρόσβασης της ελληνικής κρουαζιέρας


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhLKDPdBZHu2PEQefCpkN6chOw5IO2xzjVOmUyEgNiVUAj6XLQ7TDc82SwrwflCpEu98fSZzelqyKbJ9mWCRoJj3hbcEgF65Od4XF0jUU2W-yIFHYf_0hlJABb1_B9xyfoyUzdsvoCFDp8/s400/%CE%98%CE%B1%CE%BD+%CE%A0%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%B5%CF%89%CF%81%CE%B3%CE%AF%CE%BF%CF%85_.jpg

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011
Επιστολή του Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Ν Πιερίας κ. Θανάση Παπαγεωργίου προς τον πρόεδρο της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος να επισκεφθεί την Πιερία προκειμένου να...
ενταχθεί στους προορισμούς της ελληνικής κρουαζιέρας.
 Σε συνάντηση που είχε ο κ. Παπαγεωργίου με τον πρόεδρο της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος (Ε.ΛΙΜ.Ε.) κ. Γιώργο Ανωμερίτη ενημερώθηκε για την  πρωτοβουλία της Ε.ΛΙΜ.Ε.  δημιουργίας του Greek Cruise, του πρώτου για την Ελλάδα clustering των λιμανιών κρουαζιέρας. Σκοπός είναι να προβληθούν τα ελληνικά λιμάνια κρουαζιέρας, αλλά και οι περιοχές πρόσβασης από αυτά καθώς και όλα τα ιστορικά μνημεία και αξιοθέατα.
Ο κ. Παπαγεωργίου με την επιστολή του ζητά από τον κ. Ανωμερίτη να ενταχθεί και η Πιερία στους προορισμούς των τουριστών κρουαζιέρας τονίζοντας πως η Πιερία μπορεί να αποτελέσει ξεχωριστό και ελκυστικό προορισμό.

Η επιστολή του κ. Παπαγεωργίου

Κύριε Πρόεδρε,
Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος για τη συντονισμένη προβολή των ελληνικών λιμανιών κρουαζιέρας, όσο και των περιοχών πρόσβασης από αυτά, αλλά και όλων των ιστορικών μνημείων και αξιοθέατων, θεωρώ ότι η Πιερία μπορεί να αποτελέσει έναν ξεχωριστό ελκυστικό προορισμό.
Η Πιερία συνδυάζει μοναδικά στοιχεία όπως τον Όλυμπο που είναι αναγνωρισμένος ως παγκόσμιο μνημείο φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς, την ιερή πόλη των Μακεδόνων το Δίον, με σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα στο Μουσείο, καθώς και εκτεταμένο και καλά οργανωμένο αρχαιολογικό χώρο, αλλά και πολλές άλλες φυσικές ομορφιές, αρχαιολογικά ευρήματα και σύγχρονες υποδομές για την υποδοχή και εξυπηρέτηση επισκεπτών για όλο το χρόνο. 

Κύριε Πρόεδρε,
Μια επίσκεψή σας στην Πιερία και η συνεργασία με λιμενικούς και τουριστικούς φορείς θα σας δώσει την ευκαιρία και τη δυνατότητα να γνωρίσετε τις λιμενικές υποδομές του Πλαταμώνα, της Γρίτσας Λιτοχώρου, της Παραλίας Κατερίνης του Κίτρους και της Μεθώνης, τις φυσικές ομορφιές αλλά και τους σπουδαίους αρχαιολογικούς, θρησκευτικούς και ιστορικούς χώρους, καθώς και την σύγχρονη τουριστική υποδομή, προκειμένου να εντάξετε και την Πιερία στους προορισμούς, τόπους υποδοχής και επίσκεψης των τουριστών κρουαζιέρας.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: