Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

ΙΚΑ Κατερίνης - Πού είναι ο ακτινολόγος; Οεο;

http://www.eptanews.gr/media/k2/items/cache/a171bf6d108ab3429593ad59874db3c5_L.jpg

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011
Νέα προκήρυξη, η Τρίτη στη σειρά, μπας και βρεθεί ακτινολόγος για το ΙΚΑ Κατερίνη, έχει βγάλει το Υπουργείο Εργασίας, σύμφωνα με την..
απάντηση του Υπουργού, σε σχετικό ερώτημα που κατέθεσε ο Κώστας Κουκοδήμος. Εν τω μεταξύ εδώ και πάρα πολλά χρόνια (5 στο σύνολο) το ΙΚΑ Κατερίνης δεν διαθέτει ακτινολόγο με αποτέλεσμα όχι μόνο να ταλαιπωρούνται οι ασφαλισμένοι, αλλά και να επιβαρύνονται επιπλέον για υπηρεσίες τις οποίες (υποτίθεται) θα έπρεπε να τους παρέχει το ΙΚΑ

Στο κείμενο της ερώτησής του, ο βουλευτής Πιερίας επεσήμανε ότι επανέρχεται στο θέμα για πολλοστή φορά, μιας και όπως όλα δείχνουν, πρόκειται να ταλαιπωρήσει εκ νέου τους ασφαλισμένους και συνταξιούχους του ταμείου.
Από το 2010 τόσο η διοίκηση του τοπικού καταστήματος ΙΚΑ, όσο και το σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ, με αλλεπάλληλες επιστολές τους, ζητούσαν την άμεση κάλυψη των κενών σε ιατρικό προσωπικό που υπάρχουν στο ΙΚΑ Κατερίνης.
Ειδικότερα δε του ακτινολόγου, θέση που παραμένει κενή, παρά τις όποιες δεσμεύσεις, παρά τις γραφειοκρατικές διαδικασίες, τις εμπλοκές και τα προβλήματα εντοπίστηκαν στην πορεία.
Το πραγματικά οξύμωρο είναι πως ακόμη και σήμερα και μετά από δυο διαδικασίες η θέση παραμένει κενή, οι συνταξιούχοι και οι ασφαλισμένοι καλούνται να κάνουν τις εξετάσεις τους σε ιδιωτικά κέντρα και το πρόβλημα αντί να λύνεται, οξύνεται.
Την ίδια στιγμή που το εισόδημα των εργαζομένων και των συνταξιούχων μειώνεται οι απαιτήσεις του κράτους αυξάνονται και το επιχείρημα της κρίσης, ίσως οδηγήσει στο κλείσιμο καταστημάτων ΙΚΑ σε όλη την Ελλάδα, αδυνατεί η διοίκηση και η πολιτική ηγεσία να καλύψουν έστω τα αυτονόητα σε παροχές υγείας.
Απαντώντας στην ερώτηση, που κατατέθηκε στη Βουλή από το βουλευτή κ. Κουκοδήμο Κωνσταντίνο, ο κ. Κουτρουμάνης, σημειώνει τα εξής:
Στη Νομαρχιακή Μονάδα Υγείας ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Κατερίνης από τον Οργανισμό, προβλέπονται 38 οργανικές θέσεις και υπηρετούν 43 ιατροί και οδοντίατροι.
Μετά τη δημοσίευση του Ν.3812/09 «αναμόρφωση συστήματος προσλήψεων στο δημόσιο τομέα και άλλες διατάξεις» (ΦΕΚ 234/28-12-09), επήλθαν μεταβολές στο θεσμικό πλαίσιο που ίσχυε για τη σύναψη συμβάσεων μίσθωσης έργου.
Το Υπουργείο μας προέβη σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και εξασφάλισε την έγκριση της Επιτροπής του άρθρου 2 παρ.1 της 33/2006 ΠΥΣ για συμβάσεις μίσθωσης έργου με 1.400 ιατρούς και οδοντιάτρους και 100 προσωπικούς ιατρούς για την κάλυψη αναγκών παροχής ιατρικών υπηρεσιών στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και εν συνεχεία το Ίδρυμα προέβη σε ανακοίνωση πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος, για όλη την Ελλάδα, προκειμένου να καλυφθούν τα κενά που προέκυψαν από τη λήξη των συμβάσεων.
Συγκεκριμένα, για τη Ν.Μ.Υ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Κατερίνης η διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στις 22-11-2010 προέβη στη διαδικασία Πρόκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για σύναψη σύμβασης μίσθωσης έργου 12 μηνών με ένα ιατρό ακτινολόγο. Εκδόθηκε απόφαση σύμβασης με μια ιατρό ακτινολόγο, η οποία στη συνέχεια δεν αποδέχθηκε το διορισμό της.
Στη συνέχεια η Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ εξέδωσε για δεύτερη φορά Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την ανωτέρω Μονάδα για μια θέση ακτινολόγου, αλλά και πάλι δεν αποδέχθηκε κανείς τη θέση αυτή.
Για την ανωτέρω Μονάδα, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων, έχει επίσης προκηρυχθεί η σύναψη συμβάσεων μίσθωσης έργου 12 μηνών με ιατρούς των παρακάτω ειδικοτήτων: ενός δερματολόγου, ενός Νευρολόγου, τριών Οδοντιάτρων, ενός Παθολόγου ή γενικής Ιατρικής, ενός Ρευματολόγου, ενός Ψυχιάτρου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: