Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Σκουπιδότοπος μέσα στην πόλη - Δημοτική Παράταξη «Κατερίνη νέος δήμος νέες δυνατότητες»

http://www.eptanews.gr/media/k2/items/cache/1956030cd7622651b2fe6182d3f9043e_L.jpg

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011
Το πως ένα οικόπεδο μετατρέπεται σε παράνομη χωματερή παρακολουθούν καθημερινά όσοι μένουν στην περιοχή του γηπέδου του Πιερικού ή..
περνούν από εκεί. Μόλις εκατό μέτρα από το Εθνικό Στάδιο, μπορεί κανείς να βρει μπάζα, κάθε λογής σκουπίδια μέχρι και νεκρά ζώα καθιστώντας, χάρη στην αδιαφορία της δημοτικής αρχής, ένα μέρος της πόλης σε εστία μόλυνσης.
Πρόκειται για οικόπεδο το οποίο αρχικά είχε ισιωθεί με μηχανήματα, όμως πριν σχεδόν δύο χρόνια σκάφθηκε, το χώμα να απομακρύνθηκε με φορτηγά και η επιφάνειά του κατέβηκε κατά δύο μέτρα. Αυτό όπως φαίνεται έδωσε την δυνατότητα σε διάφορους ιδιώτες να απορρίπτουν εκεί ότι δεν χρειάζονται, ανενόχλητοι από τις αρχές του τόπου, οι οποίες κατά το παρελθόν είχαν δημοσιεύσει σχέδια επί σχεδίων για την αξιοποίηση της περιοχής γύρω από το γήπεδο.
Το αποτέλεσμα που αντικρύζει όποιος περάσει από το συγκεκριμένο σημείο είναι αποκρουστικό. Πέρα από μπάζα και οικοδομικά υλικά κάθε είδους, πλέον στο χώρο βρίσκονται και οικιακά σκουπίδια, κομμάτια ασφάλτου ακόμα και ένα εκκλησάκι, άγνωστο πως βρέθηκε εκεί. Όλο και περισσότεροι είναι αυτοί που το χρησιμοποιούν ως χωματερή, καθώς ο δήμος Κατερίνης δεν αναλαμβάνει να επιβάλλει το νόμο και να κλείσει αυτή την ανοιχτή πληγή για την πόλη.
Δυστυχώς, δεν είναι το μόνο σημείο όπου παρανόμως γίνεται ρίψη σκουπιδιών, καθώς ανάλογη είναι η κατάσταση που επικρατεί σε Πέλεκα και Περιφερειακή Τάφρο. Το συγκεκριμένο οικόπεδο επιπλέον, βρίσκεται δίπλα σε χώρο άθλησης και σε απόσταση 150 μέτρων από την κεραία κινητής τηλεφωνίας που εξακολουθεί να φιγουράρει στο νοτιοδυτικό πυλώνα του γηπέδου.
Αναρωτιώμαστε σε ποια στιγμή ο δήμαρχος θα αποφασίσει ότι πρέπει να επέμβει και να προστατεύσει το αστικό περιβάλλον της Κατερίνης. Το πρόβλημα βεβαίως υπάρχει σε κάθε περιοχή του δήμου, όπου σχεδόν σε όλα τα χωριά παρατηρούνται τέτοια φαινόμενα σε μικρότερη κλίμακα.
Αναμένουμε να δούμε στην πράξη την πολυδιαφημιζόμενη ευαισθησία της δημοτικής αρχής απέναντι σε όσους κατοικούν στην περιοχή, την επιλέγουν για να αθλούνται ή απλώς αποτελεί κομμάτι της καθημερινής τους διαδρομής και της πόλης στην οποία ζουν.
Η παρούσα κατάσταση απαιτεί απαντήσεις. Η παράταξή μας θα συνεχίσει να ερευνά, να θέτει ερωτήματα και να αντιμάχεται την υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των δημοτών της Κατερίνης, για την οποία κανείς υπεύθυνος δεν δείχνει να ενδιαφέρεται και να ασχολείται.
από  ΕΠΤΑ-ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: