Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

“Δούρειος Ίππος” στο Αλλοδαπών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Όλες οι ενδείξεις συνηγορούν στο ότι η “άλωση” έγινε από μέσα...

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011
Άμεσα αναμένεται να εκδοθεί το πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ), που διατάχθηκε από το γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης ..
Διοίκησης Δυτ. Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίου, Τάσο Αποστολόπουλο, αμέσως μόλις διαπιστώθηκε, πριν από λίγες μέρες, η διάρρηξη (με τη μέθοδο του ριφιφί) σε γραφείο της Διεύθυνσης Αλλοδαπών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, επί της Νέας Εθνικής Οδού Πατρών-Αθηνών 55. Η ΕΔΕ έχει ανατεθεί από τον κ. Αποστολόπουλο στο διευθυντή Κληροδοτημάτων, Νίκο Μπάκα.
Την ίδια ώρα, μια σειρά από στοιχεία προσανατολίζουν σχεδόν με βεβαιότητα τις έρευνες (οι οποίες ως προς το ποινικό τους σκέλος διερευνώνται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών) σε συνεργάτες των δραστών που όχι απλώς γνώριζαν άριστα το χώρο (κάτι που θα μπορούσε, ίσως, να ισχύει και για κάποιο παρατηρητικό επισκέπτη), αλλά είχαν στη διάθεσή τους και απόρρητες πληροφορίες, που είναι αδύνατο να κατέχει ο καθένας.
Διότι μπορεί μεν οι δράστες να άνοιξαν τρύπα στο διπλανό κτίριο και να πέρασαν από εκεί στο χώρο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, αλλά η Ασφάλεια διερευνά πώς άνοιξαν την εσωτερική πόρτα χωρίς να τη διαρρήξουν, αλλά και πώς άνοιξαν και το χρηματοκιβώτιο χωρίς να το διαρρήξουν.
Πόσοι ήξεραν τους κωδικούς;
Τρίτο μεγάλο ερωτηματικό, που επίσης κατευθύνει τις έρευνες προς τα... έσω, είναι το πώς δεν εντόπισαν τα άτομα που εισήλθαν παράνομα στο χώρο οι ανιχνευτές, ώστε να δώσουν συναγερμό στο κέντρο φύλαξης του κτιρίου.
Στελέχη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης σχολίαζαν στο attacktv.gr: “Είναι φανερό ότι το παιχνίδι 'πουλήθηκε' εκ των έσω”. Και συμπλήρωναν: “Πόσοι ήξεραν τους κωδικούς, πώς δεν κλειδώθηκε η πόρτα;”.
Άλλοι, εξάλλου, παρατηρούσαν -χωρίς να θέλουν, πάντως, να καταλογίσουν ευθύνες σε συγκεκριμένα πρόσωπα- ότι το θλιβερό αυτό περιστατικό συνέβη λίγες μέρες πριν η προϊσταμένη της Διεύθυνσης φύγει και πάει στην αιρετή Περιφέρεια, δηλαδή σε μια περίοδο μεταβατική για τη συγκεκριμένη υπηρεσία.
Όπως είναι αυτονόητο, ύστερα απ' όλα τα παραπάνω, η σκοτεινή αυτή υπόθεση ερευνάται απ' όλες τις πλευρές, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι διάρρηξη στη συγκεκριμένη Διεύθυνση έχει σημειωθεί και κατά το παρελθόν.
Όσο για τα αντικείμενα που αφαιρέθηκαν, υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για μπλε και ροζ κάρτες, αλλά και έγγραφα αίτησης πολιτικού ασύλου. Οι μπλε κάρτες είναι βεβαιώσεις τύπου Α΄, που σημαίνει ότι έχουν κατατεθεί όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για αρχική χορήγηση ή ανανέωση άδειας διαμονής, ενώ οι ροζ κάρτες ουσιαστικά είναι δελτία αιτησάντων πολιτικό άσυλο, τα οποία λαμβάνουν οι ενδιαφερόμενοι στα χέρια τους αμέσως μετά τον καθορισμό ημερομηνίας λήψης συνέντευξης για τη χορήγηση του ασύλου. http://www.attacktv.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: