Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Αδιέξοδο και πάλι - Συνεχίζουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις οι ιδιοκτήτες ταξί


Σάββατο 30 Ιουλίου 2011 Ελλάδα
Η απεργία συνεχίζεται κανονικά, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ Ευθύμιος Λυμπερόπουλος, μετά τη συνάντηση με..
τον Γιάννη Ραγκούση.
«Σήμερα ήρθαμε με διάθεση να βρούμε μια λύση με κεντρικούς άξονες τους όρους που μας είχαν δώσει τα μέλη μας για να σταματήσει η απεργία. Ο υπουργός έδειξε διάθεση για διάλογο χωρίς, όμως να δεσμευθεί σε τίποτα, βάζοντας μια προθεσμία διαλόγου δυσανάλογη του σοκ που έχει υποστεί ο κλάδος» δήλωσε ο κ. Λυμπερόπουλος.

Όπως εξήγησε, οι αυτοκινητιστές έθεσαν ως όρους στον κ. Ραγκούση τη διατήρηση της πληθυσμιακής αναλογίας των ταξί επί του αριθμού των κατοίκων, τη διατήρηση των εδρών, όπως είναι σήμερα και απαίτησαν να μη παραχωρηθεί μεταφορικό έργο «στους προηγούμενους», εννοώντας τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), το προεδρείο του οποίου είχε συνάντηση με τον κ. Ραγκούση δύο ώρες νωρίτερα.

Ο ίδιος κάλεσε επίσης την Πολιτεία «να πάψει να μας εκθέτει ότι υπάρχει' μαύρο' χρήμα στις αγοραπωλησίες αδειών» ζητώντας το νομικό ξεκαθάρισμα της διαδικασίας.

«Ο υπουργός δεν μας έδωσε καμία απάντηση. Η απεργία συνεχίζεται κανονικά μέχρι να πάρουμε συγκεκριμένες δεσμεύσεις. Θα φθάσουμε μέχρι το τέλος» είπε ο κ. Λυμπερόπουλος και κάλεσε τους συναδέλφους του να πορευθούν χωρίς ακρότητες και με σεβασμό προς τους πολίτες.

Νωρίτερα, σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Μεταφορών τόνισε ότι η απελευθέρωση του επαγγέλματος θα προχωρήσει κανονικά.

«Οι κανόνες θα διέπουν όλες τις πλευρές του επαγγέλματος, από την έκδοση της άδειας μέχρι την εκπαίδευση των οδηγών, καθώς και τις νέες μορφές και υπηρεσίες ταξί».

Πάντως, το υπουργείο καλούσε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να στείλουν τις προτάσεις τους, ώστε μέχρι το τέλος Αυγούστου να δώσει σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς τις δικές του προτάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: