Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Καταρρέουν ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. στην Αχαΐα

Τρίτη 19 Ιουλίου 2011
Ιστορικά χαμηλά ποσοστά,  ως προς την πρόθεση ψήφου, καταγράφουν στην  Αχαΐα το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ., σύμφωνα με την έρευνα «Αχαϊκό Βαρόμετρο», τον Ιούλιο του 2011, της εταιρίας.. DATA RC.
Σύμφωνα με την έρευνα, η οποία παρουσιάστηκε από τον Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Ηλία Νικολακόπουλο, το ΠΑΣΟΚ τον Ιούνιο του 2011 καταλάμβανε 13,4%, η Ν.Δ. 12,4% (μία μονάδα διαφορά), το ΚΚΕ 6%, ο ΛΑ.Ο.Σ. 2,7%, ο ΣΥΡΙΖΑ  4,3%, Οικολόγοι Πράσινοι 6,6%, η Δημοκρατική Αριστερά 1,3%, Άρμα Πολιτών1,1%, Δημοκρατική Συμμαχία 0,7%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος έφτανε στο 51,5%! Είναι η πρώτη φορά, που στην Αχαΐα το ΠΑΣΟΚ με τη Ν.Δ. Έχουν διαφορά, μόλις μία μονάδα (στο προηγούμενο βαρόμετρο το ΠΑΣΟΚ είχε 15 μονάδες διαφορά από τη Ν.Δ.) και είναι η πρώτη φορά, που και τα δύο κόμματα δεν ξεπερνούν μαζί το 30%.

Σε άλλα στοιχεία του 6ου «Αχαϊκού Βαρόμετρου», ενδιαφέρον έχουν, εκείνα, που δίνουν παράσταση νίκης στις εκλογές για πρώτη φορά στη Ν.Δ., εκείνα, που μετρούν με πολύ περισσότερες αρνητικές γνώμες απ’ ό,τι θετικές τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Αντώνη Σαμαρά, καθώς και εκείνα, που δείχνουν την απογοήτευση των ψηφοφόρων για το μέλλον.

Ακολουθούν οι πίνακες με τα στοιχεία της μέτρησης









































http://www.attacktv.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: