Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Το twitter κλείνει σπίτια

http://www.queen.gr/media/k2/items/cache/801550e139fcccdf219f6b8c9db2089c_M.jpg?t=1304107335 


Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Όταν το twitter είναι το τρίτο πρόσωπο.
Βρίσκεστε στο σαλόνι και παρακολουθείτε το αγαπημένο σας reality στην τηλεόραση.
Παράλληλα, παραγγέλνετε...
φαγητό από το πλησιέστερο delivery, χαϊδεύετε τη γκρι γούνινη γάτα σας που κάνει νάζια στον καναπέ και σερφάρετε στο διαδίκτυο από τον υπολογιστή σας.

Α, ξεχάσαμε να αναφέρουμε πως ανά μερικά δευτερόλεπτα, ακούγεται ένα εκνευριστικό «μπιπ», ένα ηχητικό, δηλαδή, σήμα που σας ενημερώνει πως έχετε μήνυμα στο twitter σας, τόσο επιτακτικό που σχεδόν σας δημιουργεί ψυχαναγκασμό να το απαντήσετε αμέσως.

Εάν έτσι κάπως κυλάει η καθημερινότητά σας, τότε ίσως ανήκετε στο 5-10% των ανθρώπων εκείνων που χρησιμοποιώντας το twitter είδαν τις σχέσεις τους να μικραίνουν σε διάρκεια μέχρι που χάθηκαν. Η κοινωνική δικτύωση δείχνει να αποκτά δυνάμεις που μέχρι πριν λίγο καιρό ούτε που θα φανταζόμασταν, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου σαν πασχαλινή καμπάνα την Ανάσταση.

Φαίνεται λοιπόν πως το μοτίβο των 140 χαρακτήρων, δηλαδή του maximum μεγέθους κάθε σας ατάκας στο twitter, έχει περάσει αβίαστα στο υποσυνείδητό σας προκαλώντας τη σκέψη και την επικοινωνία σας να συνοψίζονται στην ταχύτητα και το νούμερο αυτών των συλλαβών.

Με αυτή τη λογική, όσο μικραίνει ο διάλογος, τόσο μειώνεται και η διάρκεια της σχέση σας, μέχρι πουσε κάποια στιγμή παύει να υφίσταται.

Έχοντας να ασχοληθείτε με διάφορα θέματα ταυτόχρονα από το να φιλήσετε τον αγαπημένο σας και να ψήσετε cupcakes μέχρι να κάνετε retweet, follow και παράλληλα να βρείτε έξυπνο hashtag, φαίνεται πως μπορεί να πιάνετε το πουλί του twitter στον αέρα, αλλά μέχρι να συγκεντρωθείτε στην πραγματικότητα μακριά από avatar και διαδικτυακές αγκαλιές, το πουλάκι θα έχει πετάξει μακριά.
Προσέχετε για να έχετε!
queen.gr
Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο:

Δεν υπάρχουν σχόλια: