Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Νεκρός ο Μπιν Λάντεν όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος Ομπάμα - βιντεο

Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Ο επικεφαλής της αλ Κάιντα Οσάμα Μπιν Λάντεν σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυρών με αμερικανικές δυνάμεις στο Πακιστάν και η σορός του είναι στην κατοχή των.... Αμερικανών, δήλωσε σήμερα ), σε τηλεοπτικό διάγγελμα προς τον αμερικανικό λαό ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, στις 6.30 περίπου το πρωί της Δευτέρας (ώρα Ελλάδος).
"Σήμερα το βράδυ είμαι σε θέση να ανακοινώσω στους Αμερικανούς και σε όλο τον κόσμο ότι οι ΗΠΑ ηγήθηκαν της επιχείρησης που οδήγησε στο θάνατο του Οσάμα Μπιν Λάντεν, επικεφαλής της αλ Κάιντα, ενός τρομοκράτη που ευθύνεται για τη δολοφονία χιλιάδων αθώων ανδρών, γυναικών και παιδιών", δήλωσε ο Ομπάμα στο έκτακτο διάγγελμά του προς τον αμερικανικό λαό από το Λευκό Οίκο.

Κανένας Αμερικανός δεν έχασε τη ζωή του στη διάρκεια της επιχείρησης, όπως επεσήμανε ο Ομπάμα, ενώ λήφθηκαν όλα τα μέτρα ώστε να μην υπάρξουν θύματα μεταξύ των πολιτών.

"Αποδόθηκε δικαιοσύνη", υπογράμμισε ο αμερικανός πρόεδρος.

Σύμφωνα με αμερικανούς αξιωματούχους ο Μπιν Λάντεν σκοτώθηκε σε μία έπαυλη στην πακιστανική πόλη Αμποταμπάντ, κοντά στο Ισλαμαμπάντ.

Υπενθυμίζεται ότι τα ίχνη του γεννημένου στη Σαουδική Αραβία, Μπιν Λάντεν, εξαφανίσθηκαν του Σεπτέμβριο του 2001 λίγο μετά το χτύπημα στους Δίδυμους Πύργους της Νέας Υόρκης.
Δείτε το διάγγελμα Ομπάμα:
Συγκέντρωση εκατοντάδων αμερικανών
Εκατοντάδες Αμερικανοί ανεμίζοντας σημαίες συγκεντρώθηκαν έξω από το Λευκό Οίκο για να παρακολουθήσουν  τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα να ανακοινώνει το θανάτου του επικεφαλής της αλ Κάιντα Οσάμα Μπιν Λάντεν, σύμφωνα με ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου.
Το πλήθος τραγούδησε μία άσεμνη εκδοχή του αμερικανικού εθνικού ύμνου, όπως μετέδωσε το Γερμανικό Πρακτορείο.
Η αμερικανική γερουσία είχε επικηρύξει τον Μπιν Λάντεν για 50 εκατομμύρια δολάρια, ενώ ο πρώην πρόεδρος Τζορτζ Μπους ο νεότερος είχε δώσει εντολή να συλληφθεί ή να δολοφονηθεί.
Ποιος ήταν ο Μπιν Λάντεν  - Η δράση του
O Οσάμα Μοχάμεντ Αουάντ μπιν Λάντεν (αραβικά أسامة بن محمد بن عوض بن لاد αγγλικά: Osama Muhammed Awad bin Laden, γνωστότερος ως Οσάμα μπιν Λάντεν) γεννήθηκε στις 10 Μαρτίου 1957 στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας.
Σπούδασε πολιτικός μηχανικός και πολύ νωρίς δημιούργησε μεγάλη τεχνική εταιρεία η οποία και ανέλαβε σχεδόν τα περισσότερα έργα ανασυγκρότησης της χώρας, όπως δρόμους, λιμένες, εγκαταστάσεις, αναμορφώσεις οάσεων σε πόλεις κ.λπ. Από τις δραστηριότητες αυτές αποκόμισε τεράστιο πλούτο.
Στη συνέχεια επέκτεινε τις επιχειρήσεις του και σ΄ άλλες όμορες αραβικές Χώρες με τεράστια οικονομικά οφέλη με συνέπεια να αυτοανακηρυχθεί εμίρης και να δημιουργήσει μια μουσουλμανική εθνικιστική οργάνωση που τα μέλη της προέρχονται απ΄ όλο τον αραβικό χώρο και κυρίως της άλλοτε Μεσοποταμίας εκτεινόμενη μέχρι και το Πακιστάν.
Το 1998 εξέδωσε διάταγμα για τους Μουσουλμάνους, ζητώντας τους να σκοτώσουν όλους τους πολίτες και στρατιώτες των ΗΠΑ και των Συμμάχων τους, μέχρι να αποσύρουν την υποστήριξή τους από το Ισραήλ.
Κατηγορήθηκε για τις βομβιστικές επιθέσεις του 1998 στις αμερικανικές πρεσβείες στην Τανζανία και στην Κένυα και μέχρι το θάνατο του εκκερεμούσε εναντίον του διεθνές ένταλμα σύλληψης.
Φέρεται να έχει χρηματοδοτήσει τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, που είχαν αποτέλεσμα το θάνατο 2.988 ανθρώπων.
Είναι πατέρας περισσότερων από 24 παιδιών, 11 από τα οποία απέκτησε από την συζυγό του Νατζούα
.
Πηγή : real - http://skipper-troktiko.blogspot.com/2011/05/blog-post_369.html
ΚΡΑΧΤΗΣ http://kraxtis-gr.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: