Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Κοινή πρόταση Καμίνη - εργαζομένων για τους συμβασιούχους Επιτροπή από εκπροσώπους εργαζομένων, δημοτικής αρχής και νομικούς θα συζητήσει λύσεις

http://vstatic.doldigital.net/vimawebstatic/B786ADFEFB047F10F45771B7AF6BB703.jpg
Τρίτη 3 Μαίου 2011
Κοινή πρόταση  για ρύθμιση του ζητήματος των συμβασιούχων, την οποία θα καταθέσει προς την κυβέρνηση ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γ. Καμίνης, συμφώνησαν... να συνδιαμορφώσουν τα σωματεία εργαζομένων και η Δημοτική Αρχή του Δήμου Αθηναίων.

Το απόγευμα της Τρίτης 3 Μαΐου ολοκληρώθηκε η συνάντηση του δημάρχου Αθηναίων με εκπροσώπους των εργαζομένων του δήμου η οποία πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα και κατέληξε στη συγκρότηση κοινής επιτροπής (εκπροσώπων των εργαζομένων, δημοτικής αρχής και νομικών συμβούλων) ώστε να διαμορφωθεί μια υλοποιήσιμη πρόταση που να δίνει λύση στο πρόβλημα των συμβασιούχων. Η πρώτη συνάντηση της Ομάδας Εργασίας,  με τη συμμετοχή του ΓΓ του Δήμου Αθηναίων κ.
Θ. Λιβάνιου, θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα.

Οπως επεσήμανε ο κ. Καμίνης μετά τη συνάντηση, αναζητείται μια λύση η οποία
«θα κινείται στο πλαίσιο του Συντάγματος και της νομιμότητας προκειμένου να εξομαλυνθεί η κατάσταση στον Δήμο και να συνεχίσουν οι δημότες να απολαμβάνουν τις υπηρεσίες που τους προσφέρει η τοπική αυτοδιοίκηση».

Σημείωσε ότι το προσεχές διάστημα συγκροτείται και θα συνεδριάσει επιτροπή με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα η οποία θα προσπαθήσει να εκπονήσει λύσεις τις οποίες
«θα υποβάλουμε στην κυβέρνηση».

Εργαζόμενοι: «Υλοποιήσιμες προτάσεις»


Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο δήμο κ.
Βασ. Πολυμερόπουλος«υλοποιήσιμες προτάσεις για να βρεθεί λύση σχετικά με τους συμβασιούχους, διότι και η δημοτική αρχή και εμείς θεωρούμε ότι  η ανώμαλη αυτή κατάσταση πρέπει να λάβει ένα τέλος. Ως εργαζόμενοι έχουμε πλαίσιο διεκδίκησης και θα εξειδικεύσουμε με πρακτικές λύσεις ώστε να λήξει αυτό το πρόβλημα». τόνισε στο «Βήμα Online» ότι η Επιτροπή θα επιδιώξει να διαμορφώσει
Και συμπλήρωσε: «Κατά την άποψή μου χρειάζεται ολοκληρωμένη πρόταση που να μορφοποιηθεί σε σχέδιο νόμου....»

Οι διεργασίες που ξεκινούν βρίσκουν τους συμβασιούχους του Δήμου Αθηναίων ανάμεσα στην ανασφάλεια μπροστά στο φάσμα της απόλυσης-λήξης σύμβασης και στην αγωνία των αποφάσεων των δικαστηρίων. Οπως σημειώνει στο «Βήμα online» ο κ.
Γιάν. Χρυσανθακόπουλος, «θα γίνουν διεργασίες ώστε να καταλήξουμε σε μια πρόταση νομοθετικής ρύθμισης που να αφορά το σύνολο των εργαζομένων και να κατατεθεί από το δήμαρχο Αθηναίων προς την κυβέρνηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: