Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Ο ανασχηματισμός των “σημιτικών”

Δευτέρα 23 Μαίου 2011

 
Η σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, πέραν της κρισιμότητας που έχει, λόγω του δεδομένου άγχους για το πώς θα ακούσουν οι υπουργοί τα μέτρα του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, προσλαμβάνει και...
σημειολογική χροιά. Υπό την έννοια ότι προφανώς είναι μια από τις τελευταίες συνεδριάσεις του υπουργικού συμβουλίου με την παρούσα σύνθεση, εφόσον ο Γιώργος Παπανδρέου προχωρήσει το επόμενο διάστημα σε ανασχηματισμό, αξιοποιώντας και δυνάμεις πέραν του χώρου του ΠΑΣΟΚ.
Το «Έθνος της Κυριακής», είναι μια εφημερίδα με παραδοσιακά καλό ρεπορτάζ για τα τεκταινόμενα στον χώρο της Κεντροαριστεράς του ΠΑΣΟΚ. Πόσο μάλλον όταν στην ίδια έκδοση, φιλοξενείται συνέντευξη του Γιώργου Παπανδρέου, μέσω της οποίας ο Πρωθυπουργός επιλέγει να στείλει πολλαπλά μηνύματα, εντός και εκτός συνόρων.
Έτσι, η εφημερίδα προβλέπει ότι ο ανασχηματισμός δεν θα αργήσει, και επιχειρεί να δώσει… ονόματα και διευθύνσεις, των τεχνοκρατών που φαίνεται ότι ο Γιώργος Παπανδρέου σκέφτεται σοβαρά να αξιοποιήσει σε ένα καινούριο σχήμα μάχης.
Τα ονόματα των Λουκά Παπαδήμου, Γιάννη Στουρνάρα, Απόστολου Ταμβακάκη και Γκίκα Χαρδούβελη, δεν αποτελούν φυσικά… είδηση. Το ενδιαφέρον της υπόθεσης ωστόσο έγκειται στο γεγονός ότι όλοι οι προαναφερθέντες έχουν κοινή αναφορά το πρόσωπο του Κώστα Σημίτη, καθώς συμμετείχαν στο εγχείρημα του «εκσυγχρονισμού», από το 1996 ως το 2004, στο πλευρό του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου του ΠΑΣΟΚ.
Η επιβεβαίωση του παραπάνω ρεπορτάζ ως προς την πρόθεση του Γιώργου Παπανδρέου να αξιοποιήσει στην επόμενη Κυβέρνησή του, στελέχη που έχουν καταγραφεί στην ιστορία του ΠΑΣΟΚ ως «σημιτικοί», την ώρα οι σχέσεις του με τον ίδιο τον Κώστα Σημίτη, διέρχονται εποχή παγετού. NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: