Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Θέση στην Ευρώπη για τον Παπακωνσταντίνου!

http://www.statesmen.gr/wp-content/uploads/2011/05/papaconstantinou-europe-445x300.jpg 

Σάββατο 21 Μαίου 2011
Το βαρύ κλίμα που επικρατεί στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ και της Κυβέρνησης για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, δεν βρίσκεται σε απόλυτη αντιστοίχηση με...
όσα ισχύουν στο εξωτερικό, για τον Υπουργό Οικονομικών.
Ο άλλοτε στενός συνεργάτης του Κώστα Σημίτη, χαίρει εκτίμησης τόσο στις Βρυξέλλες όσο και στην Ουάσινγκτον, όπου βρίσκεται η έδρα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, καθώς η τριβή των συχνών επαφών που έχει εδώ και περίπου έναν χρόνο, με τους εκπροσώπους της τρόικας, και άλλους σημαίνοντες παράγοντες της παγκόσμιας οικονομίας, του έχει επιτρέψει να διαμορφώσει ένα προφίλ αξιοπιστίας.
Ανά διαστήματα εμφανίζονται στον διεθνή Τύπο δημοσιεύματα, που αποτιμούν θετικά τις προσπάθειες τις οποίες καταβάλλει ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου για το συμμάζεμα των δημοσιονομικών μεγεθών της Ελλάδας, σε αντίθεση με τη συνολική εικόνα που έχουν οι ξένοι για τη χώρα, καθώς και για την Κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, αυτή ακριβώς η… διάσταση απόψεων για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, αποτελεί και εφεδρεία για το μέλλον, στην περίπτωση που ο Γιώργος Παπανδρέου αποφασίσει ότι η πολιτική ανάκαμψη του ΠΑΣΟΚ προϋποθέτει την αλλαγή του προσώπου που ηγείται της ελληνικής οικονομίας.
Σε μια τέτοια περίπτωση, λένε οι γνωρίζοντες το παρασκήνιο στην Κυβέρνηση, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου θα μπορούσε να μετακινηθεί σε μια θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ή ακόμη και στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, τώρα που υπάρχουν σε εξέλιξη ανακατατάξεις, με την αποχώρηση του Ζαν-Κλοντ Τρισέ και τη διαδοχή του από τον Μάριο Ντράγκι.
Δεν είναι μάλιστα λίγοι εκείνοι που εκτιμούν ότι ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου θα εξελισσόταν σε «χρήσιμο εργαλείο» για τη χώρα, και να ενίσχυε τη διαπραγματευτική μας ισχύ, στην περίπτωση που κατείχε σημαντικό πόστο σε κάποιον ευρωπαϊκό θεσμό.
Από την άλλη βέβαια, υπάρχουν και οι… δύσπιστοι, που θεωρούν ότι η όλη συζήτηση διατηρείται ζεστή, απλώς και μόνο για να «χρυσωθεί το χάπι», στον Υπουργό Οικονομικών, και να μην φανεί ότι χρησιμοποιείται από την Κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ ως «Ιφιγένεια».
ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
ΚΡΑΧΤΗΣ http://kraxtis-gr.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: