Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Ο Χάρης Καστανίδης άναψε φωτιές στη Βουλή

http://www.newsbeast.gr/files/temp/CE19C3C86692E44E00DD3E6EF745A9D4.jpg 

Κυριακή 15 Μαίου 2011
Θα παραπεμφθεί ο πρώην Πρωθυπουργός;
Ο Χάρης Καστανίδης στην κυριολεξία «άδειασε» τον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής όπου συζητείται το... πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής για τη Siemens.
«Δεν έχω μιλήσει 15 χρόνια τώρα για την παραίτηση μου το 1997, αλλά τώρα αισθάνομαι βαριά ευθύνη να μιλήσω όπως πιστεύω. Μετά την χθεσινή ανακοίνωση του πρώην Πρωθυπουργού, ένιωσα ότι μπορώ να αποδεσμευτώ από την ηθική μου υποχρέωσή να μην δημοσιοποιήσω την αλληλογραφία εκείνης της περιόδου»

Ο κ . Καστανίδης υποστήριξε στη Βουλή, ότι επί πρωθυπουργία Σημίτη, είχε καταθέσει ο ίδιος νομοσχέδιο που προέβλεπε τη δημιουργία ανεξάρτητης αρχής, η οποία θα αποφάσιζε για όλες τις προμήθειες του Δημοσίου, νομοσχέδιο που τελικά ο Κ. Σημίτης αποφάσισε να μην προχωρήσει και οδήγησε τον Χάρη Καστανίδη στην παραίτηση το 1997.

«Δεν είναι τυχαία τα γεγονότα εκείνης της εποχής. Σηματοδοτούν μία κρίσιμη καμπή. Θα ήταν διαφορετικό το μέλλον του τόπου, αν τότε είχαμε δεχτεί μία διαφορετική λειτουργία για τις προμήθειες του Δημοσίου. Δεν το κάναμε και οι συνέπειες ήταν μοιραίες» δήλωσε ο κ. Καστανίδης.

Αφορμή για την έκρηξη του υπουργού Δικαιοσύνης υπήρξε επιστολή του Κώστα Σημίτη προς την Επιτροπή της Βουλής πριν λίγες μέρες, σύμφωνα με την οποία η πρόταση του Χάρη Καστανίδη για ίδρυση ανεξάρτητης αρχής για τις προμήθειες απορρίφθηκε γιατί θεσπίστηκε και ενισχύθηκε τέτοιο πλαίσιο διαφάνειας από την κυβέρνηση που ήταν πιο αποτελεσματικό από το νομοσχέδιο Καστανίδη.

Τα όσα αποκάλυψε ο Χάρης Καστανίδης στη Βουλή προκάλεσαν ιδιαίτερη αίσθηση ενώ ήδη κοινοβουλευτικοί κυκλοι κάνουν λόγο για παραπομπή του Κώστα Σημίτη σε προανακριτική επιτροπή.

« Το μαύρο χρήμα και η δωροδοκία δεν υπάγονται στα υπουργικά καθήκοντα και επομένως για αυτά δεν ισχύουν οι σύντομες παραγραφές και επιπλέον τα θέματα αυτά πρέπει να εξετάζονται από την Δικαιοσύνη και όχι από τη Βουλή», τόνισε ο Χάρης Καστανίδης. http://newsport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: