Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Θέλει το τσιφλίκι του… παππού του!

Τρίτη 24 Μαίου 2011

Θέλει το τσιφλίκι του… παππού του!
Τον Αλβανικό τεκέ και όλη την περιοχή των Καταφυγιώτικων, διεκδικει αλβανός.... υπήκοος, υποστηρίζοντας ότι είναι κληρονόμος του ιδιοκτήτη! Το θέμα απασχόλησε και την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Κατερίνης μετά από αίτημα του υπουργείου Οικονομικών να αποσταλούν τα στοιχεία της περιοχής


2Κεραυνό εν αιθρία, χαρακτήρισε το γεγονός για τον Δήμο ο αναπληρωτής δημάρχου Ζήνωνας Σατραζέμης, την απαίτηση Αλβανού υπηκόου, ο οποίος κατέθεσε αγωγή εις βάρος του δημοσίου, διεκδικώντας τα εκατοντάδες στρέμματα που φιλοξενούν τα Καταφυώτικα.
Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε στα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής Κατερίνης, ο αντιδήμαρχος Ζήνωνας Σατραζέμης, ο εν λόγω Αλβανός υπήκοος κατέθεσε μέσω δικηγόρου του αγωγή σε βάρος του ελληνικού δημοσίου με την οποία ούτε λίγο ούτε πολύ «διεκδικεί» το τζαμί και περιοχή 300 στρεμμάτων μετά των κτισμάτων, δηλαδή σχεδόν όλο το συνοικισμό των Καταφυγιωτών στην Κατερίνη.
Όπως υποστηρίζει στην αγωγή, η περιοχή ανήκε σε Αλβανούς υπηκόους-συγγενείς του, και πως στη διαδικασία της απαλλοτρίωσης που έκανε το ελληνικό δημόσιο για να δώσει οικόπεδα στους Καταφυγιώτες, δεν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες, καθώς θεωρεί οτι δεν δόθηκε η απαιτούμενη αποζημίωση στους προγόνους του.
Επικαλούμενος την ασυνέπεια του κράτους, εγείρει θέμα αποζημίωσής του, υποστηρίζοντας πως κληρονομικώ δικαίω η έκταση του ανήκει.
Το θέμα αναμένεται να προκαλέσει πολλές αντιδράσεις, ενώ ήδη το ελληνικό δημόσιο και συγκεκριμένα το υπουργείο Οικονομικών έχει ζητήσει τη συνδρομή του δήμου Κατερίνης προκειμένου να ισχυροποιήσει τη θέση του έναντι του Αλβανού υπηκόου.
Ο δήμος εκτός των στοιχείων που θα αποστείλει στο υπουργείο, θα παρασταθεί στην εκδίκαση της αγωγής με δικηγόρο, απόφαση που έλαβε ομόφωνα χθες η Οικονομική επιτροπή του δήμου Κατερίνης.
  - από  Πολιτεία

Δεν υπάρχουν σχόλια: