Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Η συνέντευξη τύπου μετά τις διακοπές του Πάσχα του προπονητή του Πιερικού κ. Σούλη Παπαδόπουλου «Αν τα καταφέρουμε γιατί όχι να μην παίξουμε και πλέι-οφ» «Θα δούμε όλους τους δανεικούς και τους νέους του Πιερικού»

Σάββατο 30 Απριλίου 2011
Στα γραφεία του Πιερικού χθες το μεσημέρι δόθηκε η πρώτη συνέντευξη τύπου μετά το Πάσχα από τον προπονητή του Πιερικού κ. Σούλη Παπαδόπουλο και αναφέρθηκε στη μέχρι τώρα πορεία της ομάδας, τα τρία τελευταία παιχνίδια αλλά και για το μέλλον της ομάδας.
Συγκεκριμένα ο κ. Σούλης Παπαδόπουλος είπε:

«Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά σε όλους εσάς και στους φιλάθλους του Πιερικού και πάρα πολύ υγεία και όλα τα άλλα έρχονται.
Είναι η πρώτη συνέντευξη μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος λόγω του Πάσχα. Είχε προηγηθεί το πολύ καθοριστικό παιχνίδι με τη Δόξα Δράμας, ευτυχώς τα καταφέραμε και με τη βοήθεια του Θεού που μας έδωσε δύναμη, πήραμε και αυτό το παιχνίδι και φτάσαμε τους σαράντα βαθμούς και δεν σιγουρέψαμε τη σωτηρία μας.
Κάναμε μεγάλη προσπάθεια αλλά θα πρέπει να συνεχίσουμε για να είμαστε και μαθηματικά εξασφαλισμένοι. Είμαστε σίγουρα σε καλό δρόμο και θα είμαστε και μετά τις γιορτές και την ξεκούραση. Πιστεύω ότι η διακοπή θα μας ωφελήσει γιατί τον τελευταίο καιρό η πίεση ήταν πολύ μεγάλη τόσο στις προπονήσεις όσο και στη δύσκολη σειρά αγώνων που είχαμε και πιστεύω ότι η εβδομάδα ξεκούρασης μας έδωσε δυνάμεις για να συνεχίσουμε.
Όπως βλέπετε το πρωτάθλημα μπήκε στην τελική ευθεία και δίνονται μεγάλες μάχες για τα πλέι-οφ και τα πλέι-άουτ.
Εμείς, εγώ και οι συνεργάτες μου, από την ημέρα που ήρθα στον Πιερικό είμαστε πρώτοι στη συγκομιδή βαθμών και παρόλα αυτά δεν είμαστε εξασφαλισμένοι. Χρειάζεται μεγάλη και συνεχής προσπάθεια γιατί το ποδόσφαιρο είναι απρόβλεπτο άθλημα. Είχαμε δύσκολο πρόγραμμα και εξακολουθούμε να έχουμε δύσκολο πρόγραμμα με δύο εκτός έδρας παιχνίδια και ένα μόνο στην έδρα μας με τον Εθνικό Αστέρα που παλεύει για την παραμονή, ένα με τον ΟΦΗ που κυνηγάει την απευθείας άνοδο και ένα με τον Πανθρακικό που διεκδικεί την είσοδο στα πλέι οφ. Εμείς κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Σίγουρα στο ματς με τον Αστέρα θα έχουμε πολλές ελλείψεις όμως δε στεκόμαστε σε αυτές. Στο προηγούμενο παιχνίδι με τη Δόξα Δράμας, μας έλειψε ο Πέντα που στην έδρα μας στηρίζουμε την επιθετική μας ανάπτυξη εξήντα με εβδομήντα τις εκατό, και παρόλα αυτά τα καταφέραμε και ευελπιστώ ότι το ίδιο θα κάνουμε και τώρα.
Δε μου αρέσει να βάζω παίκτες στα εύκολα. Τώρα είναι η ευκαιρία να “μπούνε στα βαθιά” 4-5 ποδοσφαιριστές για να δείξουν τι αξίζουν. Νομίζω ότι θα αντεπεξέλθουν, παρόλο που παίζουμε με μια ομάδα πολύ καλή και δυνατή στην έδρα της. Είχα πει ότι αν θέλουμε να είμαστε επιτυχημένοι πρέπει να κοιτάμε ψηλά. Πριν λίγες εβδομάδες, κανείς δεν είχε στο μυαλό του ότι η ομάδα θα μπορούσε να συμμετάσχει στα πλέι-οφ γι’ αυτό και δεν κατατέθηκε φάκελος αδειοδότησης. Πιστεύω ότι πράξαμε σωστά και δεν ασχοληθήκαμε με το θέμα, γιατί όποιος θέλει τα πολλά μπορεί να χάσει και τα λίγα.
Όσο για το αν μπορούσαμε ή όχι, πιστεύω ότι ο καθένας παίρνει ό,τι του αξίζει στο πρωτάθλημα.
Αγωνιστικά αυτές οι ομάδες που πρέπει να είναι πρώτες είναι πρώτες, αυτές που κινδυνεύουν, κινδυνεύουν και αυτές που πέφτουν, πέφτουν. Πρέπει όμως κάποια στιγμή στην Ελλάδα να τηρούνται και οι νόμοι.
 Είμαι υπέρ του να κερδίζουν οι ομάδες στα γήπεδα τις ανόδους αλλά από την άλλη πλευρά, είναι καλό κάποια στιγμή τα υγιή σωματεία να προχωρήσουν.
Ξέρω ότι είναι άδικο για τους προπονητές και τους ποδοσφαιριστές που έχουν πετύχει κάτι αλλά κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει αυτό.
Εμείς θα προσπαθήσουμε και θα δούμε που θα τερματίσουμε. Ελπίζω να πάνε όλα καλά και να μην έχουμε κανένα πρόβλημα. Αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει να είμαστε όπως στο πρώτο παιχνίδι, με το άγχος, με την πίεση και με τον φόβο. Μόνο έτσι θα τα καταφέρουμε.
Αν τερματίσουμε σε θέση που μας δίνει το δικαίωμα να μπούμε στα πλέι οφ και μας δοθεί η δυνατότητα να καταθέσουμε φάκελο, επικαλούμενοι ότι δεν ήμασταν έτοιμοι όταν έπρεπε, θα το πράξουμε. Δε θέλουμε όμως να κοροϊδεύουμε τον κόσμο. Πέρυσι που πίστευα ότι μπορούσαμε να τα καταφέρουμε, το κυνηγήσαμε μέχρι τέλους. Θα πάμε για το 3 στα 3 και στο τέλος θα κάνουμε ταμείο. Πάντως αν σωθούμε χωρίς πλέι άουτ, για μένα θα είναι σα να έχουμε μπει στα πλέι οφ. Θα είμαστε επιτυχημένοι, σε αντίθεση με ομάδες όπως η Βέροια και ο Πανθρακικός που είχαν εξ αρχής στόχο τα πλέι οφ και τώρα μπορεί να μπουν από το “παράθυρο”.
Δεν πρέπει όμως να επαναπαύεται κανείς στην ομάδα μιας και δεν έχουμε σωθεί οριστικά παρότι έχουμε απόσταση ασφαλείας προς στιγμήν. Πρέπει να είμαστε προσηλωμένοι στο στόχο μέχρι τέλους και παράλληλα τώρα μας δίνεται μια ευκαιρία να ετοιμάσουμε την ομάδα για του χρόνου βλέποντας τις δυνατότητες των παικτών».

Για το μέλλον του στον Πιερικό
«Ο Πιερικός έχει μια δυναμική σα σωματείο. Πάντα δουλεύω στις ομάδες σα να είμαι δέκα χρόνια σε αυτές. Συζητάω με τους συνεργάτες μου. Η διοίκηση μου αφήνει εν λευκώ τη διαχείριση μιας και ξέρουν ότι δε θα υπάρξει πρόβλημα. Παρακολουθώ την ομάδα Νέων, όπου υπάρχει ίσως το μεγαλύτερο ταλέντο των τελευταίων ετών στην περιοχή, ο Ανέστης Παναγιωτίδης. Το θέμα είναι όμως να μην πάρουν τα μυαλά του αέρα γιατί και άλλοι υπήρξαν ταλέντα αλλά έμειναν στάσιμοι. Όσον αφορά στο μεταγραφικό σχεδιασμό, δεν πιστεύω ότι οι ομάδες χτίζονται με πολλές αλλαγές. Ξέρω ποιοι μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του Πιερικού, ακόμη και από τους δανεικούς. Όποιοι αξίζουν, θα είναι μαζί μου στην προετοιμασία. Υπάρχουν νεαρά παιδιά που έχουν πολλές προοπτικές όπως ο Νίκου που νομίζω ότι μπορεί να καθιερωθεί. Θεωρώ ότι 1-2 παιδιά το χρόνο μπορούν να προωθούνται και σε μερικά χρόνια να φτιάξει ο Πιερικός το δικό του κορμό. Φταίμε όμως και εμείς οι προπονητές σε αυτό το θέμα, που ζούμε κάτω από την πίεση του αποτελέσματος».

ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ
http://sfkpierikos.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: