Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Τίτλοι τέλους για την Ελίζαμπεθ Τέιλορ - ΒΙΝΤΕΟ

http://s.enet.gr/resources/2011-03/taylor-thumb-medium.jpg 

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011
Την τελευταία της πνοή άφησε σε ηλικία 79 ετών η Αμερικανοβρετανίδα ηθοποιός, Ελίζαμπεθ Τέιλορ, σύμφωνα με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC. Ήταν διάσημη τόσο για τους κινηματογραφικούς της ρόλους όσο και για τους θυελλώδεις έρωτές της. Παντρεύτηκε οκτώ φορές, τις δύο από αυτές με τον ηθοποιό Ρίτσαρντ ...Μπάρτον, με τον οποίο αποτέλεσαν το πιο διάσημο ίσως κινηματογραφικό ζευγάρι στην ιστορία. 
Μαζί έπαιξαν σε οκτώ ταινίες. Γνωρίστηκαν το 1960, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της "Κλεοπάτρας" και η σχέση τους σκανδάλισε την κοινή γνώμη, καθώς και οι δυο τους ήταν παντρεμένοι. Παντρεύτηκαν το 1964 και χώρισαν μια δεκαετία αργότερα. Το 1975 ξαναπαντρεύτηκαν για να ξαναχωρίσουν το 1976. Διαβόητος γυναικάς και πότης ο Μπάρτον, δυναμική και κακομαθημένη η Τέιλορ, ισχυρογνώμονες και οι δύο, ήταν φαίνεται φτιαγμένοι για να αγαπούν και να μισούν (και τούμπαλιν) ο ένας τον άλλο. Για την ιστορία, η "Κλεοπάτρα" αποτέλεσε μία από τις ακριβότερες παραγωγές της 7ης Τέχνης, που παρολίγο να καταστρέψει οικονομικά το στούντιο της 20th Century Fox. Η Τέιλορ αμείφθηκε, πάντως, με  ένα εκατ. δολάρια και έγινε η πιο ακριβοπληρωμένη σταρ του Χόλιγουντ. Παράλληλα, κέρδισε μία θέση και στο... βιβλίο των ρεκό της Γκίνες για τις περισσότερες αλλαγές κοστουμιών σε μία ταινία: 65.
Η Τέιλορ γεννήθηκε στην Αγγλία από Αμερικανούς γονείς. Λίγο πριν το ξέσπασμα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου επέστρεψε στις ΗΠΑ.
Θυελλώδης η σχέση της με τον Ρίτσαρντ Μπάρτον  
Θυελλώδης η σχέση της με τον Ρίτσαρντ Μπάρτον Λίγο μετά την εγκατάσταση της οικογένειας Τέιλορ στην Αμερική, η Ελίζαμπεθ ξεκίνησε την καριέρα της ως παιδί - θαύμα, στις αρχές της δεκαετίας του 1940.
Βραβεύτηκε δύο φορές με Όσκαρ, το 1960 για το "Ζήσαμε στην Αμαρτία" και το δεύτερο το 1966 για το "Ποιος Φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ". Προτάθηκε ακόμη τρεις φορές. Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου την είχε κατατάξει έβδομη στη λίστα με τις 25 μεγαλύτερες σταρ όλων των εποχών.
Ήταν επίσης γνωστή για τα μπλε μάτια της, την αγάπη της για τα διαμάντια, αλλά και τη φιλία της με τον Μάικλ Τζάκσον. Το 1991 είχε σκανδαλίσει και πάλι την κοινή γνώμη, επειδή παντρεύτηκε τον οικοδόμο Λάρι Φορτένσκι, ο οποίος ήταν 20 χρόνια νεώτερός της. Πήραν διαζύγιο το 1996.
Η ηθοποιός νοσηλευόταν σε νοσοκομείο του Λος Άντζελες, όπου εισήχθη με συμπτώματα καρδιακής ανεπάρκειας στις αρχές Φεβρουαρίου.
Είχε τέσσερα παιδιά και εννιά εγγόνια.
ΝΙΚΟΣ ΑΛΕΠΗΣ
 

(ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: