Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Περαιτέρω στοιχεία για τα πόθεν έσχες δύο πρώην υπουργών

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Η αρμόδια Επιτροπή της Βουλής που ελέγχει τα πόθεν έσχες, αναμένεται να ζητήσει περαιτέρω στοιχεία για τους πρώην υπουργούς Άκη Τσοχατζόπουλο και Γιώργο Αλογοσκούφη.
Η Επιτροπή.... της Βουλής, παρέλαβε στοιχεία για τους τραπεζικούς λογαριασμούς πρώην υπουργών που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση της Siemens στο πλαίσιο του ελέγχου που διεξάγει για τους λογαριασμούς και τα περιουσιακά στοιχεία τους.
Κατόπιν των στοιχείων αυτών η επιτροπή έκρινε ότι προκειμένου να καταλήξει σε συμπεράσματα χρειάζεται περαιτέρω διευκρινήσεις από τους ορκωτούς λογιστές και τις τράπεζες, τις οποίες και αναμένεται να έχει το επόμενο διάστημα.
Παράλληλα, η κοινοβουλευτική επιτροπή ελέγχου των οικονομικών βουλευτών και κομμάτων, ζητεί, σύμφωνα με πληροφορίες, τα στοιχεία των ελέγχων που διενήργησε το ΣΔΟΕ και σύμφωνα με τα οποία εντοπίσθηκε «πρώην γαλάζιος υπουργός με τραπεζικές καταθέσεις 178 εκατ. ευρώ».
Το θέμα ετέθη κατά τη σημερινή, εκτός δημοσιότητας, συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής που συνήλθε υπό την προεδρία του Γ΄ αντιπροέδρου της Βουλής Ευάγγελου Αργύρη με τη συμμετοχή των βουλευτών Ντίνου Βρεττού (ΠΑΣΟΚ), Αθανάσιου Μπούρα (ΝΔ), Αντώνη Σκυλλάκου (ΚΚΕ), Βαΐτση Αποστολάτου (ΛΑΟΣ), Θεόδωρου Δρίτσα (ΣΥΡΙΖΑ) των αντιπροέδρων του Συμβουλίου Επικρατείας και του Αρείου Πάγου, καθώς και του προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Από όλες τις πτέρυγες των κομμάτων τονίσθηκε ότι αυτό το θέμα που κυκλοφορεί ως φήμη, κι ούτε διαψεύδεται, ούτε προσωποποιείται, εκθέτει τον πολιτικό κόσμο και, ως εκ τούτου, εξουσιοδοτήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο αντιπρόεδρος κ.Αργύρης να έλθει σε επαφή με το ΣΔΟΕ και να ζητήσει τα σχετικά στοιχεία.
http://news.pathfinder.gr/greece/politics/698170.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: