Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Κύκλος επαφών Παπανδρέου με τους πολιτικούς αρχηγούς Ζητούμενο η "συναίνεση"


Τετάρτη 09 Μαρτίου 2011 Ελλάδα
Τη στήριξη της αντιπολίτευσης στην εθνική προσπάθεια για την αποτελεσματικότερη προώθηση των ελληνικών θέσεων στις... κρίσιμες συνόδους κορυφής, στις 11 και 25 Μαρτίου, ζήτησε ο πρωθυπουργός, στις διαδοχικές συναντήσεις που είχε με τους πολιτικούς αρχηγούς.
Δεν είναι θέμα συνεννόησης ή συναίνεσης αλλά ανάληψης ευθύνης των πολιτικών δυνάμεων, φέρεται να είπε ο Γιώργος Παπανδρέου στη συνάντηση που είχε με τον Αντώνη Σαμαρά. Παράλληλα τόνισε ότι η κυβέρνηση θα δώσει τη μάχη για μια συνολική λύση στην αντιμετώπιση της κρίσης χρέους, επισημαίνοντας πως οτιδήποτε άλλο δεν αποτελεί λύση. Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε τη θέση του για δραστική αλλαγή των όρων του μνημονίου τάχθηκε υπέρ των ελληνικών διεκδικήσεων και τόνισε ότι η λύση πακέτο που προωθεί η ΕΕ δεν θα πρέπει να συνδεθεί με νέα σκληρά μέτρα. Συναίνεση δεν μπορεί να υπάρξει είπε η Αλέκα Παπαρήγα, μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, ενώ προέβλεψε νέα δυσβάσταχτα μέτρα σε βάρος του λαού. Πιο επιθετική πολιτική ζήτησε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ. Για διαφορετική αντίληψη και φιλοσοφία έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, που τάχθηκε κατά του Συμφώνου Ανταγωνιστικότητας, ζητώντας από τον Πρωθυπουργό να το απορρίψει και να το θέσει σε δημοψήφισμα.
"Δεν είναι θέμα συνεννόησης ή συναίνεσης αλλά ανάληψης ευθύνης"
Την απόφασή του να συγκρουστεί στις συνόδους κορυφής της Ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης αν χρειαστεί, επαναβεβαίωσε ο πρωθυπουργός, στις συναντήσεις που είχε και έχει με τους πολιτικούς αρχηγούς.
Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι η Ελλάδα θα υποστηρίξει λύση - πακέτο, θεωρώντας ότι άλλη λύση δεν μπορεί να υπάρξει και επισήμανε ότι σε αυτό το πλαίσιο θα δώσει τη μάχη στις Βρυξέλλες στις 11 και 25 Μαρτίου.
Δεν είναι απλά θέμα συναίνεσης, τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου και πρόσθεσε ότι χρειάζεται ανάληψη πολιτικής ευθύνης απ' όλες τις πολιτικές δυνάμεις.
Κατά τη συνάντησή του με τον κ. Σαμαρά, ο κ. Παπανδρέου επαναβεβαίωσε την απόφασή του να συγκρουστεί στις Συνόδους Κορυφής της Ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αν χρειαστεί, ενώ τόνισε ότι η Ελλάδα θα υποστηρίξει λύση - πακέτο, θεωρώντας ότι άλλη λύση δεν υπάρχει και ο ίδιος σε αυτή τη βάση θα δώσει τη μάχη.
Οι κ.κ. Παπανδρέου και Σαμαράς συζήτησαν και το θέμα των πρόωρων εκλογών. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός απέρριψε κατηγορηματικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο, τονίζοντας ότι "έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας και οι πρόωρες εκλογές δεν είναι ούτε στις σκέψεις ούτε στις επιλογές της κυβέρνησης".
Από πλευράς του, πάντως, ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε πως το πρόβλημα είναι το ίδιο το Μνημόνιο, οι όροι του οποίου πρέπει να αλλάξουν, ενώ εξεδήλωσε την αντίθεσή του στη λήψη νέων μέτρων. Παράλληλα, εξέφρασε τη συμφωνία της Νέας Δημοκρατίας προς τους προτεινόμενους τρόπους διαχείρισης του χρέους, όπως είναι η επιμήκυνση αποπληρωμής του ελληνικού δανείου, αν και, όπως υπογράμμισε, δεν αρκούν από μόνοι τους, αν δεν αλλάξουν οι όροι του Μνημονίου.
<="" της="" συνάντησή="" μετά="" παπαρήγα,="" αλέκα="" κκε="" επιτροπής="" κεντρικής="" γραμματέας="" γενική="" δήλωσε="" ευρώπης?,="" λαών="" των="" κατά="" λαού="" ελληνικού="" μέτρα="" αβάσταχτα="" δυσβάσταχτα="" νέα,="" κρατούμενο:="" ένα="" παραλλαγή,="" οποιαδήποτε="" υπάρχει="" αν="" συμφωνία=""> Στις δικές του δηλώσεις, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης δήλωσε πως θα στηρίξει τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες στη Σύνοδο της Παρασκευής, υπό την προϋπόθεση ότι θα ακολουθηθούν επιθετικές τακτικές έναντι των Ευρωπαίων.
Δημοψήφισμα για το Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας και ριζική αλλαγή πλεύσης ζήτησε από τον πρωθυπουργό ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας.
ΚΡΑΧΤΗΣ http://kraxtis-gr.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: