Χρηματοδότηση αντικατάστασης φορτηγών - Επιστολή του βουλευτή Πιερίας Γιάννη Αμοιρίδη προς το Σωματείο Αυτοκινητιστών Πιερίας


Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011
Την απόφαση της Κυβέρνησης, για χρηματοδότηση αντικατάστασης των φορτηγών αυτοκινήτων από το ΕΣΠΑ, κοινοποιεί με επιστολή του στο Σωματείο Αυτοκινητιστών Πιερίας, ο βουλευτής Γιάννης Αμοιρίδης
Στην επιστολή του ο κ. Αμοιρίδης τονίζει μεταξύ άλλων: «Κύριε πρόεδρε, όπως προέκυψε από την απάντηση του Υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μιχάλη ...Χρυσοχοϊδη, κατά τη συζήτηση του νέου αναπτυξιακού-επενδυτικού νομοσχεδίου, μια νέα εποχή με νέες δυνατότητες ανοίγεται για τον κλάδο σας.
Ο κ. Χρυσοχοϊδης, απαντώντας σε ερώτημά που του έθεσα κατά την τοποθέτησή μου, ανέφερε από βήματος της Βουλής, ότι ο νέος επενδυτικός νόμος τιμά πλήρως τις δεσμεύσεις της Κυβέρνησης προς εσάς και μάλιστα, όπως είπε με «πλουσιοπάροχο τρόπο».
Απόφαση της Κυβέρνησης, είναι μέσω του ΕΣΠΑ να χρηματοδοτηθεί η αντικατάσταση των αυτοκινήτων σας, έτσι ώστε να ανταποκριθείτε με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις, σε μια δύσκολη αγορά.
Θεωρώ ότι πρόκειται για μια σημαντική απόφαση, η οποία μπορεί να δώσει νέα ώθηση στον κλάδο σας, ο οποίος συνεισφέρει τα μέγιστα στην οικονομία της Πιερίας.
Όσον αφορά τα υπόλοιπα αιτήματα, που και πρόσφατα μου έχει θέσει η Ομοσπονδία σας, με την οποία έχω άριστη συνεργασία, τα έχω διαβιβάσει στην ηγεσία του Υπουργείου και στον Γενικό Γραμματέα και η πρόθεσή τους είναι, να δρομολογηθεί η επίλυση πολλών εξ αυτών. Για οποιαδήποτε εξέλιξη, θα σας ενημερώσω εγκαίρως, αφού η διάθεση συνεργασίας από μέρους μου με τον κλάδο σας, είναι δεδομένη.

Σας επισυνάπτω, αυτούσιο το κομμάτι της ερώτησής μου προς τον υπουργό και την απάντηση του κ. Χρυσοχοϊδη, για την πληρέστερη ενημέρωσή σας
Ιωάννης Αμοιρίδης: (…) Θα ήθελα να κάνω δυο παρατηρήσεις. Έχουμε δεσμευθεί στους μεταφορείς ότι θα κάνουμε υποδομές μέσα από τον αναπτυξιακό νόμο. Δεν το ξέρω αυτό, κύριε Υπουργέ και θέλω μια απάντηση αν αυτό προβλέπεται. Σε αυτούς τους ανθρώπους που έκαναν τις απεργίες υπήρχε εδώ, σε αυτή την Αίθουσα, δέσμευση ότι θα υπάρξει η δυνατότητα να ενταχθούν στο νέο αναπτυξιακό νόμο και να έχουν εκείνες τις δυνατότητες, τις φορολογικές ελαφρύνσεις αλλά και τις χρηματοδοτήσεις να δημιουργήσουν υποδομές για τις εταιρίες που θα φτιάξουν. Θα παρακαλούσα πολύ για μια απάντηση γιατί αυτοί οι άνθρωποι περιμένουν.(…)
Μιχάλης Χρυσοχοϊδης: (…) Το δεύτερο που ήθελα να αναφέρω, κύριε Πρόεδρε, αναφέρεται στους αυτοκινητιστές. Θέλω να σας πω, λοιπόν, κύριοι συνάδελφοι, ότι για το θέμα των αυτοκινητιστών τιμήσαμε πλήρως το λόγο μας. Σε ό,τι αφορά στις υποδομές, στα logistics τους κ.λπ. είναι μέσα στο νόμο και μάλιστα με πλουσιοπάροχο τρόπο. Σε ό,τι αφορά την αντικατάσταση του στόλου θέλω να σας πω ότι σε λίγες μέρες σε συμφωνία μαζί τους θα τρέξει ο οδηγός για ένα μεγάλο ΕΣΠΑ, γενναιόδωρο, που θα αφορά –επαναλαμβάνω- την αντικατάσταση των αυτοκινήτων τους, έτσι ώστε να μπορέσουν οι άνθρωποι στο νέο καθεστώς να γίνουν ανταγωνιστικοί και η παρουσία τους στην αγορά να είναι κερδοφόρα. ()
-
http://kraxtis-gr.blogspot.com/