Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Τέτοια ώρα τέτοια λόγια την Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011
Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο
1
Ημερίδα, με θέμα «Ανοικτό λογισμικό», πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί, στο αμφιθέατρο του 2ου Γενικού Επαγγελματικού Λυκείου Κατερίνης, όπου έγινε ... παρουσίαση των κοινοτήτων ΕΛ/ΛΑΚ. (Λέσχης Φίλων Ανοικτού Λογισμικού Κοζάνης και  Ένωσης Ελλήνων Χρηστών και Φίλων ΕΛ/ΛΑΚ)καθώς και των οφελών από τη χρήση του WEB 3.0 Cloud Computing, mobile Internet, Social Media.
Επίσης παρουσιάστηκαν εισηγήσεις σχετικά με την αξιοποίηση παλαιών εργαστηρίων Πληροφορικής με sch-scripts σε LTS-Ubuntu", τα λειτουργικά συστήματα και τις εφαρμογές, αντιστοιχίες ΕΛ/ΛΑΚ / Ιδιοταγούς λογισμικού, καθώς και για την εγκατάσταση GNU/Linux λειτουργικού συστήματος.



2a
Δεκάδες παιδιά, από το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου, παραβρέθηκαν στην κοπή της πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Σιδηροδρομικού Σταθμού χθες το πρωί.
Πολλοί οι φίλοι του Συλλόγου, οι οποίοι αντάλλαξαν ευχές και απόλαυσαν τις παραδοσιακές μελωδίες που συνόδευσαν την εκδήλωση.
2b



3a
Τον ετήσιο χορό της πραγματοποίησε το Σάββατο βράδυ η Εστία Πιερίδων Μουσών, με μεγάλη επιτυχία, αφού η συμμετοχή φίλων και μελών της Εστίας ήταν εντυπωσιακή.
3b



4a
Το αδιαχώρητο έγινε στην ετήσια συνεστίαση της ΝΟΔΕ Πιερίας, το Σάββατο το βράδυ όπου ομιλητής (μεταξύ άλλων πολλών) ήταν ο πρώην υπουργός και βουλευτής σήμερα της Νέας Δημοκρατίας, Ευριπίδης Στυλιανίδης.
4bΤα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στο νομό μας, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΝΟΔΕ σε μια δύσκολη πολιτικά εποχή (κάτι που επεσήμανε και ο βουλευτής Κώστας Κουκοδήμος), αλλά έπρεπε να περιμένουν καμιά ώρα μέχρι να ανέβει στο βήμα ο κεντρικός ομιλητής.
Της ομιλίας του κ. Στυλιανίδη, προηγήθηκαν οι «χαιρετισμοί» (υποτίθεται) άλλων πολλών κομματικών στελεχών, όπου κατά το κοινώς λεγόμενον ανέπτυξαν με απόλυτη σαφήνεια «το μακρύ και το κοντό τους», προφανώς επειδή είχαν χρόνια να δουν (από τις καλές ημέρες του Καραμανλή) τόσο ακροατήριο σε κομματική συγκέντρωση.
4cΈτσι στο βήμα ανέβηκε εκτός από τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ (δικαιωματικά ως οικοδεσπότης) και τον μοναδικό βουλευτή του κόμματος οι: πρώην βουλευτές Γιώργος Κωνσταντόπουλος και Αντώνης Καρπούζας. Οι πολιτευτές Αστέριος Τόκας και Κώστας Δημόπουλος. Η Περιφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, ο δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, ο δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού Βαγγέλης Πολύζος και ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ηλίας Χατζηχριστοδούλου.
Στη συνεστίαση ήταν και ο τ. νομάρχης Πιερίας Γιώργος Παπαστεργίου, ο οποίος σημειωτέον δεν κλήθηκε να απευθύνει χαιρετισμό, καθότι 12 χρόνια εκλεγμένος νομάρχης δεν ισοδυναμούν με 20 μέρες υποψήφιος βουλευτής.
4dΚρίμα που στην συγκέντρωση δεν ήταν η Μαρίνα Τσιντικίδου (για όσους το ξεχάσατε, στις τελευταίες εκλογές ήταν υποψήφια βουλευτής). Είναι βέβαιον ότι η παρουσία της και μόνο θα ήταν αρκετή για να ομορφύνει ακόμη περισσότερο τη βραδιά, η οποία κατά τα άλλα κύλησε ομαλά, ακόμη και τη στιγμή που ο Κώστας Κουκοδήμος αναφέρθηκε στον παρόντα πρώην δήμαρχο Θανάση Τσιφοδήμο, κάνοντας κάποιους να χάσουν το χρώμα τους.
4e
4f

-

Δεν υπάρχουν σχόλια: