Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

ΔΙΟΔΙΑ ...Έπεται συνέχεια ...

Πρώτη κινητοποίηση χθες στα διόδια Μαλγάρων.
Λίγοι αλλά λέοντες οι Πιεριείς που αψηφώντας το τσουχτερό κρύο, βρέθηκαν χθες το πρωί στο σταθμό διοδίων των Μαλγάρων και σήκωσαν τις μπάρες, σε ένδειξη... διαμαρτυρίας για την υπέρογκη αύξηση του 40% στο κόμιστρο του δημόσιου σταθμού.
Περίπου 100 (σύμφωνα με τους διοργανωτές) διαδηλωτές ανταποκρίθηκαν στην πρωτοβουλία του Επιμελητήριου Πιερίας και από τις 11.30 το πρωί της Κυριακής μέχρι τις 3.00 το μεσημέρι κράτησαν ανοιχτές τις μπάρες στο σταθμό των Μαλγάρων προς ικανοποίηση των διερχόμενων οδηγών.
Σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς πάνω από 4.000 ΙΧήδες επωφελήθηκαν από την κινητοποίηση των Πιεριέων, η οποία έγινε «θέμα» και σε πανελλαδικής εμβέλειας μέσα ενημέρωσης.
Παρόντες στη χθεσινή ακτιβίστικη διαμαρτυρία ο πρόεδρος του ΕΒΕ Πιερίας Ηλίας Χατζηχριστοδούλου (που κινητοποίησε τους επαγγελματικούς φορείς του νομού) και ο συνεργαζόμενος σ’ αυτό πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητήριου Θεσσαλονίκης Μιχάλης Ζορπίδης, η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, οι καποδιστριακοί δήμαρχοι Μεθώνης Κώστας Αβραμίδης και Πέτρας Θωμάς Παπαδημητρίου, ο επικεφαλής της Πρωτοβουλίας Πολιτών για την αλλαγή στο δήμο Κατερίνης, δημοτικός σύμβουλος Αντώνης Μάντζιος, πρόεδροι και μέλη επαγγελματικών φορέων της Πιερίας, μέλη της Επιτροπής Αγώνα κατά των διοδίων και της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Πιερίας.

Οι τελευταίοι μοίρασαν στους οδηγούς των διερχόμενων οχημάτων περίπου 1000 φυλλάδια με «συνταγές» ανοίγματος της μπάρας διοδίων (στο πλαίσιο του γνωστού πια «Δεν πληρώνουμε»), τα οποία εξαντλήθηκαν από τις πρώτες ώρες της κατάληψης.

Υπενθυμίζεται ότι η χθεσινή κινητοποίηση ήταν η πρώτη από τις προγραμματισμένες, και αποφασισμένες σε πρόσφατη σύσκεψη στο Επιμελητήριο Πιερίας, εκδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά των διοδίων.
Η δεύτερη έχει οριστεί για το ερχόμενο Σάββατο, 18 Δεκεμβρίου, πάλι στο σταθμό των Μαλγάρων, ενώ αν δεν ικανοποιηθεί το αίτημα της απόσυρσης της αύξησης του 40% στην τιμή των διοδίων, θα ακολουθήσουν καταλήψεις διαρκείας (αυτό τουλάχιστον αποφασίστηκε) όχι μόνο του συγκεκριμένου σταθμού, αλλά και του σταθμού διοδίων της Λεπτοκαρυάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: