Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Τέτοια ώρα τέτοια λόγια την Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνοΣυνάντηση με τους δημοσιογράφους των τοπικών Μέσων Ενημέρωσης είχε το μεσημέρι του Σαββάτου ο βουλευτής Πιερίας του ΠΑΣΟΚ Θανάσης Παπαγεωργίου..... ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ
«Δεν πιστεύω ότι κανείς από μας ταυτίζεται με τον Στος Καν», φέρεται να είπε ο βουλευτής Γιάννης Αμοιρίδης.
Τι μπορεί να σημαίνει αυτό πρακτικά για τους χειμαζόμενους από το Μνημόνιο ψηφοφόρους-εργαζόμενους που εκπροσωπεί ο βουλευτής;
Τίποτε απολύτως.
Ό,τι παρήγγειλε ο Στρος Καν, ο βουλευτής θα το ψηφίσει αύριο στη Βουλή.
Πώς είπε παλιά κι ένας επί έτη πολλά δημοτικός σύμβουλος Κατερίνης, αλλά ατυχήσας στις πρόσφατες εκλογές: Υπαρξιακά ψηφίζω «υπέρ», συνειδησιακά ψηφίζω «κατά»! ….


«Εβδομάδα ταλαιπωρίας» από τις απεργίες επιμένουν να γράφουν οι αθηναϊκές εφημερίδες και διαλαλούν τα τηλεοπτικά κανάλια.
Ταλαιπωρίας ποιών, βρε παιδιά, αφού όλοι απεργούν;
Εκτός κι αν εννοούν τους απεργούς, που τους ταλαιπωρεί η κυβέρνηση αναγκάζοντάς τους να κατεβαίνουν κάθε τόσο στους δρόμους.


ika
Εξόρμηση προβολής των θέσεων τους για τα ζητήματα υγείας και πρόνοιας πραγματοποίησαν την περασμένη Παρασκευή μέλη της πιερικής οργάνωσης της ΚΝΕ και του ΚΚΕ στο ΙΚΑ Κατερίνης.
Και  κάλεσαν τους ασφαλισμένους του Ιδρύματος και όλο τον κόσμο να αγωνιστούν για δωρεάν, σύγχρονες και πλήρεις δημόσιες υπηρεσίες Υγείας για όλους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης, για κατάργηση των εισφορών των εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων και των φτωχών αγροτών στον κλάδο Υγείας, για δωρεάν φάρμακα. σε όλο τον πληθυσμό και βιβλιάριο Υγείας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, για δημόσια κέντρα Υγείας σε όλη τη χώρα, για πλήρη στελέχωση του δημόσιου συστήματος Υγείας με καλά αμειβόμενο προσωπικό και συνθήκες δουλειάς που εξασφαλίζουν την υγεία και ασφάλεια των ασθενών και των εργαζομένων.
«Η σημερινή κατάσταση» είπαν, «δεν προκλήθηκε ξαφνικά. Τα χρέη και τα ελλείμματα, η έλλειψη προσωπικού, ο ανεπαρκής ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός προϋπήρχαν και σήμερα επιδεινώνονται ακόμα περισσότερο. Είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που προωθείται χρόνια τώρα από την Ε.Ε και τα κόμματα του κεφαλαίου, του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ., που αντιμετωπίζουν την Υγεία σαν εμπόρευμα και χώρο επενδύσεων, την ώρα που στους επιχειρηματίες δίνονται 5 δισ. ευρώ για υπερτιμολογημένες προμήθειες, 3 δισ. ευρώ να τα διαχειριστούν οι ίδιοι για προμήθειες και γενικότερα ο ιδιωτικός τομέας Υγείας (φαρμακευτικές εταιρείες, ιδιωτικά ιατρεία, διαγνωστικά κέντρα, μαιευτήρια, ψυχιατρεία) κάνει χρυσές μπίζνες και έχει τρελά κέρδη από τις τσέπες των εργαζομένων».


Th._P._-dhmosiografoi
Συνάντηση με τους δημοσιογράφους των τοπικών Μέσων Ενημέρωσης είχε το μεσημέρι του Σαββάτου ο βουλευτής Πιερίας του ΠΑΣΟΚ Θανάσης Παπαγεωργίου.
«Πιστεύω πως η σχέση του πολίτη με τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης είναι μια ζωντανή και ωφέλιμη σχέση, επειδή προσφέρουν τις κατάλληλες πληροφορίες, τις ιδέες τα σχόλια, προκειμένου οι πολίτες να έχουν την καλύτερη δυνατή εικόνα γι’ αυτά που συμβαίνουν και θα συμβούν έτσι ώστε να προετοιμάζονται, να συμμετέχουν, να αντιδρούν», είπε ο κ. Παπαγεωργίου και επεσήμανε πως «η μάχη της ενημέρωσης που δίνουν τα περιφερειακά Μέσα Ενημέρωσης είναι μια δυσχερής μάχη η οποία δίνεται με άνισους όρους σε σχέση με τα αθηναϊκά Μέσα Ενημέρωσης και πως «έχουμε χρέος όλοι μας να τα στηρίξουμε επειδή μας προσφέρουν την ενημέρωση για όλα τα τοπικά θέματα που αφορούν τη ζωή μας, τον τόπο μας».

Όσο αφορά τη δική του στήριξη στον τόπο, ένας από τους τρόπους είναι ότι αντί να στείλει κάρτες για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, θα διαθέσει το αντίστοιχο ποσό στο ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ενισχύοντας την προσπάθεια για την αποπληρωμή του νέου ειδικού λεωφορείου που προμηθεύτηκε το σχολείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: