Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Ψηφίστηκε χθες στη Βουλή το Πολυνομοσχέδιο Σε απεργιακό κλοιό η χώρα

 

15.12.2010 Οικονομία
Με απεργίες, στάσεις εργασίας και συλλαλητήρια απαντούν οι εργαζόμενοι του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης για τις εργασιακές σχέσεις και τις περικοπές μισθών στις ΔΕΚΟ. Η καυτή απεργιακή εβδομάδα άρχισε τη Δευτέρα και θα διαρκέσει όλη την εβδομάδα.
Την Τετάρτη αναμένεται να παραλύσουν ο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας με τη γενική απεργία που έχουν εξαγγείλει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Στη γενική απεργία της Τετάρτης... συμμετέχει και η ΠΟΕ-ΟΤΑ. Τα μέσα μεταφοράς ακινητοποιούνται με εξαίρεση έκτακτα δρομολόγια προς διευκόλυνση της μετακίνησης των απεργών προς τα μέτωπα των διαδηλώσεων. Στις 11 το πρωί έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.
Παράλληλα, δεν θα πραγματοποιηθεί καμία πτήση πολιτικής αεροπορίας, λόγω της συμμετοχής των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας στην απεργιακή κινητοποίηση. Σύμφωνα με την απόφαση του ΔΣ της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας η 24ωρη απεργία των εργαζομένων αρχίζει από τις 00:01 της Τετάρτης και λήγει στις 24:00 της ίδιας ημέρας.
Ψηφίστηκε το Πολυνομοσχέδιο
Χθες, στην Ολομέλεια της Βουλής, πραγματοποιήθηκε η κρίσιμη ψηφοφορία του πολυνομοσχεδίου για τα εργασιακά και τις ΔΕΚΟ.
Η συζήτηση του νομοσχεδίου ξεκίνησε στις 5 το απόγευμα, σε ηλεκτρισμένο κλίμα. Μετά τις αντιδράσεις βουλευτών και από το κυβερνών κόμμα, ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ανακοίνωσε ότι αποσύρει το άρθρο 7 που προέβλεπε τη διαγραφή χρεών, συνολικού ύψους 24 δισ. ευρώ, ως ανεπίδεκτα είσπραξης.
Όπως ανέφερε ο υπουργός, θα επανακαταθέσει σχετική ρύθμιση σε επόμενο νομοσχέδιο που θα προβλέπει ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο θα έχει την τελική ευθύνη για τη διαγραφή, αφού πρώτα γίνει αξιολόγηση των χρεών από τις υπηρεσίες του υπουργείου και δημοσιοποιηθούν τα ονόματα των οφειλετών στο διαδίκτυο. Παράλληλα, θα δημοσιοποιηθεί η λίστα όλων των ληξιπρόθεσμων οφειλών.
Αρκετοί βουλευτές, μεταξύ των οποίων και του ΠΑΣΟΚ, είχαν εκφράσει τον προβληματισμό τους για το ποιοί είναι αυτοί στους οποίους διαγράφονται τα χρέη.
Εν τω μεταξύ, το ΚΚΕ κατέθεσε αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία επί της Αρχής, ενώ στην ομιλία της η γγ του κόμματος ανέφερε ότι οι ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση επιφέρουν επιστροφή σε εργασιακό μεσαίωνα και συνθήκες Νταχάου.
<="" εργασιακά="" αποσαρθρώνουν="" προωθούνται="" ρυθμίσεις="" σημείωσε="" κουβέλης="" φώτης="" αριστεράς="" δημοκρατικής="" πρόεδρος="" ο="" νομοσχέδιο="" χαρακτήρισε="" κράτους?,="" κοινωνικού="" καρδιά="" στην="" χτύπημα="" ?βαρύτατο="" αναδιαρθρώσεις?.="" όλες="" γίνουν="" χαρτί="" εκβιαστικό="" μπαμπούλα="" ?ως="" μνημόνιο="" παπαρήγα="" κ.="" είπε="" κατακτήσεων?,="" των="" ξεθεμελίωμα="">

Δεν υπάρχουν σχόλια: