Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Δραματικές εξελίξεις στο ALTER

Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010
Ψάχνουν για επενδυτή – προ των πυλών νέες περικοπές?
Σε δύσκολα μονοπάτια βαδίζει ο τηλεοπτικός σταθμός ALTER. Σύμφωνα με πληροφορίες που διαδίδονται από φιλικές προς το κανάλι ιστοσελίδες, ο επιχειρηματίας Γιώργος Κουρής δείχνει να εγκαταλείπει το τιμόνι του πανελλαδικού καναλιού. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως ο Γιώργος Γιαννίκος που κατέχει το 25% αναζητά διακαώς επιχειρηματίες που θα ...
μπορούσαν να αποκτήσουν το 50,5% που ελέγχει σήμερα η οικογένεια του Γιώργου Κουρή. Ταυτόχρονα το υπόλοιπο 24,5% που κατέχουν επιχειρηματίες μέσω μετοχών του εισηγμένου στο χρηματιστήριο τηλεοπτικού σταθμού με την επωνυμία «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε.» έχουν επιδοθεί σε αγώνα δρόμου προκειμένου να προλάβουν τις εξελίξεις. Σύμφωνα με το χρηματιστήριο Αθηνών, τις τελευταίες μέρες παρατηρείται έντονη κινητικότητα στις «πράξεις» αγοραπωλησίας, ενώ η τιμή της μετοχής έχει παρουσιάσει κάμψη που ξεπερνά το 50% σε διάστημα ενός μηνός. Πληροφορίες που...
θέλουν ξένους επενδυτές να έχουν εκφράσει ενδιαφέρον, κρίνονται ασταθής, λόγω της γενικότερης –πτωτικής πορείας- των διαφημιστικών εσόδων που έχουν προκαλέσει πονοκεφάλους σε όλα τα τηλεοπτικά επιτελεία.

Ωστόσο σε περίπτωση που βρεθεί επιχειρηματίας –που ευχόμαστε όλοι, κυρίως για τους εργαζόμενους-, το κανάλι θα περάσει από «ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΜΑΜΟΥΘ» καθώς στόχος θα είναι από την μία η αύξηση της τηλεθέασης με προσέλκυση εμπορικού κοινού και ταυτόχρονα περικοπές στο πρόγραμμα (όπως συνέβη στο πρόσφατο παρελθόν με τον ALPHA ή τις τελευταίες εβδομάδες με τον ΑΝΤ1). Μάλιστα τα δύο θα πρέπει να επιτευχθούν σε ανύποπτο χρόνο.

Ιστοσελίδες στο διαδίκτυο ισχυρίζονται από την άλλη πως οι περικοπές έχουν ήδη ζητηθεί από τις τράπεζες από τις αρχές του χρόνου, από τις οποίες το κανάλι εισέπραξε τα τελευταία χρόνια υψηλά δάνεια, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες του.

Ο Γιώργος Κουρής τώρα, έχει ρίξει όλη του την δύναμη στην εδραίωση του Kontra Channel που αντιμετωπίζει νομικές δυσκολίες. Καθώς το κανάλι κατέχει άδεια ψυχαγωγικού σταθμού, ενώ η βάση του προγράμματος στην πραγματικότητα είναι η ενημέρωση και η ειδησεογραφία. Μάλιστα ο νόμος αναφέρει πως η τηλεοπτική άδεια δεν μπορεί να αλλάξει.(http://www.enimerwsi.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: