Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

ΟΛΠ Αντιδράσεις για το μπόνους των 4.000 ευρώ στους υπαλλήλους

Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010
Την ίδια στιγμή που υλοποιείται η περικοπή του 13ου μισθού για τους συνταξιούχους και τους δημοσίους υπαλλήλους, η διοίκηση του Ο.Λ.Π. χορηγεί μπόνους 4.000 ευρώ στους εργαζόμενους του οργανισμού, καταγγέλλει με ερώτηση που κατέθεσε σήμερα στη Βουλή ο πρώην υπουργός Οικονομίας κ. Ι. Παπαθανασίου.

Η ερώτηση έχει ως εξής: 
 
Σύμφωνα με πληροφορίες μου, το Δεκέμβριο του 2009, η Διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς προχώρησε σε συμφωνία με τους εκπροσώπους των εργαζομένων (ΟΜΥΛΕ και Ένωση Λιμενεργατών).
Η συμφωνία αυτή, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες προβλέπει, ότι όσοι εργαζόμενοι δεν υπήχθησαν στις διαδικασίες αποχώρησης και σε κάθε περίπτωση, όσοι εργαζόμενοι υπηρετούν από το χρονικό διάστημα 1/7/2010 έως 31/12/2010 θα εισπράξουν πρόσθετη οικονομική ενίσχυση ύψους 4.000 ευρώ στις 31/12/2010 και άλλες 4.000 ευρώ στις 31/12/2011.
Η δέσμευση αυτή είναι προφανές ότι δεν συνάδει με την πολιτική της περικοπής μισθών και επιδομάτων που επέβαλε η κυβέρνηση στους μισθωτούς του δημοσίου τομέα, καθώς και σε όλους τους συνταξιούχους. Είναι επίσης προφανές, ότι δεν συνάδει με το κλίμα λιτότητας που προσπαθεί να καλλιεργήσει η κυβέρνηση, ζητώντας την κατανόηση και την ανοχή της ελληνικής κοινωνίας, ούτε με τις διακηρύξεις περί οικονομιών στις ΔΕΚΟ.
Αντίθετα, κινήσεις όπως αυτή, επιβεβαιώνουν για μια ακόμη φορά ότι η πολιτική της κυβέρνησης χαρακτηρίζεται από έλλειψη συνέπειας, αποτελεσματικότητας, αλλά και δικαιοσύνης.
Γιατί την ώρα που όλοι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι καλούνται να σηκώσουν στις πλάτες τους το βάρος της δημοσιονομικής προσαρμογής, ορισμένες γνωστές ομάδες προνομιούχων εξακολουθούν να απολαμβάνουν παροχές εξωπραγματικές για τα σημερινά δεδομένα της οικονομίας μας.
Με βάση τα παραπάνω, ερωτάσθε:
1.Ισχύει η συγκεκριμένη δέσμευση της διοίκησης του ΟΛΠ, προς τους εργαζομένους;
2.Σκοπεύει η κυβέρνηση να προχωρήσει στην καταβολή της πρώτης δόσης στις 31/12/2010, την ώρα που όλοι οι υπόλοιποι δημόσιοι υπάλληλοι και συνταξιούχοι θα έχουν στερηθεί για πρώτη φορά το δώρο των Χριστουγέννων;(ΒΗΜΑ)

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ακου τώρα να δεις ποιος έκανε την ερώτηση!!!χαχαχαχααααα!!!

Ανώνυμος είπε...

Aπό το να μην το μαθαίναμε πάντως
καλά έκανε !
Ε.Κ