Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Τέτοια ώρα τέτοια λόγια την Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο
kruo
Ήρθ’ ο χειμώνας κι ο κοσμάκης τα ‘χει χάσει
Τέλος στην παρατεταμένη καλοκαιρία των ..τελευταίων εβδομάδων. Από σήμερα το βράδυ έως το πρωί της Παρασκευής η θερμοκρασία θα πέσει τουλάχιστον 15 βαθμούς στις περισσότερες περιοχές, προειδοποιεί η ΕΜΥ.
Αυτή η ξαφνική και βίαιη μετάβαση στον χειμώνα θα συνοδευτεί και από χιόνια που δεν θα πέσουν μόνο στα ορεινά, λένε οι μετεωρολόγοι.
Σύμφωνα με τις προγνώσεις τους, οι ψυχρές αέριες μάζες που θα επηρεάσουν τον καιρό της χώρας μας θα έρθουν από τα Βαλκάνια και την Παρασκευή θα επηρεάσουν κυρίως τη Μακεδονία. Χιόνια θα πέσουν σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα, αλλά μέχρι το απόγευμα τα φαινόμενα θα αρχίσουν να εξασθενούν, καθώς η κακοκαιρία θα αρχίσει να κατεβαίνει προς τα νότια.
Βελτίωση του καιρού αναμένεται από τη Δευτέρα, καθώς θα σταματήσουν οι χιονοπτώσεις και οι βροχές. Η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο, αλλά θα παραμείνει σε αρκετά χαμηλά για την εποχή επίπεδα.

Εν ολίγοις, ό,τι υπολογίζαμε ότι μπορεί να μας περισσέψει για κάνα καταναλωτικό, λόγω εορτών, ξεστράτισμα, θα μας το φάει η … μαρμάγκα του πετρελαίου  θέρμανσης.


Δεν ξέρω αν δείξατε τη δέουσα προσοχή στην απάντηση που έλαβε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής από την Κομισιόν για την απορρόφηση (από την Ελλάδα) ευρωπαϊκών κονδυλίων για την ανεργία και την απασχόληση, που δημοσιεύσαμε χθες.
Μόλις 274 εκ. ευρώ, από τα 4,36 δισ. ευρώ που μας δίνει η Ε.Ε για τέσσερα επιχειρησιακά προγράμματα απορρόφησε, λέει, η ελληνική κυβέρνηση, την ώρα που μακελεύει επιδόματα, μισθούς, θέσεις εργασίας και λογής-λογής αναγκαίες δαπάνες.
Και θέλουν να πιστέψω ότι αυτοί θα μας βγάλουν απ’ την κρίση;


Ποιος είπε, ρε, ότι είμαστε τώρα ούνα ράτσα ούνα φάτσα με τους Ιρλανδούς;
Εκεί, προ Δ.Ν.Τ, έπαιρνε (διάβασα) ο δάσκαλος δημοτικού 4.000 ευρώ τον μήνα και του κόψανε το 20%.
Δηλαδή, πάλι τρεις φορές πάνω τον έρμο το δάσκαλο της Ψωροκώσταινας!


Προτάσεις για τις διακοπές των Χριστουγέννων

ΓΥΡΟΣ ΙΤΑΛΙΑΣ: 790 Euro

guros_italias

ΓΥΡΟΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ: 1.190 Euro

guros_germanias

ΓΥΡΟΣ ΧΟΙΡΙΝΟΣ: 6 Euro

guros_xoirinos

Δεν υπάρχουν σχόλια: