Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Τέτοια ώρα τέτοια λόγια την Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο
1
Ελάχιστοι οι νεοεκλεγέντες δημοτικοί σύμβουλοι, οι οποίοι παρακολούθησαν την ημερίδα που... διοργανώθηκε για την ενημέρωσή τους, σχετικά με τα νέα καθήκοντά τους.
Από το Δήμο Κατερίνης (των 41 εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων) μόλις τρεις μετρήσαμε. Τον Νίκο Μηλιώτη και τον Γιώργο Κυριακίδη από τη μείζονα αντιπολίτευση και τον Αντώνη Μάντζιο επικεφαλής της «Πρωτοβουλίας για την Αλλαγή».
Υποθέτουμε, ότι όσοι δεν προσήλθαν δεν είχαν ανάγκη ενημέρωσης. Όχι επειδή έτσι κι αλλιώς δεν θα καταλάβαιναν γρι, αλλά επειδή έχουν εμπεδώσει τον Καλλικράτη…
Ας ελπίσουμε ότι δεν θα πιάνονται αδιάβαστοι κατ’ εξακολούθηση, από 1 Γενάρη 2011.


Αναταραχή προκαλεί στην Ιεραρχία, φυλλάδιο που έχει μοιραστεί σε ναούς και το οποίο αφορά την οικονομική κρίση και τις αιτίες που οδήγησαν τη χώρα μας σ’ αυτό το σημείο.
Το φυλλάδιο, αναφέρει καθημερινές και κυρίως κατανοητές αλήθειες, ασκεί κριτική συνολικά σε ηγεσίες και κόμματα που κυβέρνησαν τη χώρα μας από τη μεταπολίτευση και μετά.
Το πιο ενδιαφέρον ίσως κομμάτι του, είναι εκείνο που αναφέρεται στο πολιτικό κόστος: «Πώς τότε υπολόγιζαν το πολιτικό κόστος, γνωρίζοντας ότι οδηγούν τη χώρα στην καταστροφή και σήμερα αισθάνονται ασφαλείς, γιατί ενεργούν ως εντολοδόχοι; Σήμερα γίνονται ριζικές ανατροπές για τις οποίες άλλοτε θα αναστατωνόταν όλη η Ελλάδα και σήμερα επιβάλλονται χωρίς σχεδόν αντιδράσεις...»
Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι μπορεί να είναι εκείνο που «αναστάτωσε» την Ιεραρχία, σε ένα φυλλάδιο που γράφονται αλήθειες. Εκτός κι αν το φυλλάδιο έφτασε από σπόντα στις Εκκλησίες, ενώ είχε προορισμό τις Νομαρχιακές του… ΚΚΕ!


pazari
Χριστουγεννιάτικο Χαριστικό Παζάρι

Το «Χαριστικό Παζάρι» είναι μια νέα πρόταση-δράση της Ομάδας Εθελοντικής Ομάδας δράσης Πιερίας, ένα πάρε-δώσε χωρίς χρήματα, η δημιουργία ενός χώρου ανταλλαγής και αλληλεγγύης.
Τα μέλη της Ομάδας το πρότειναν στο Σύλλογο Γονέων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης, η πρόταση έγινε αποδεκτή και έτσι το «Χριστουγεννιάτικο Χαριστικό Παζάρι»
θα λειτουργήσει σήμερα Δευτέρα στην κεντρική Πλατεία της Κατερίνης από τις 10:00 το πρωί έως τις 5.00 το απόγευμα.
«Φέρτε λοιπόν αντικείμενα, ρούχα, βιβλία, cd, και ότι άλλο δεν χρησιμοποιείτε στο Χριστουγεννιάτικο Χαριστικό Παζάρι και πάρτε ότι σας είναι χρήσιμο!», λέει η Ομάδα, διευκρινίζοντας πως τα αντικείμενα που θα γίνουν δεκτά  είναι αυτά που θα χαρίζαμε σε μια φίλη ή έναν φίλο μας, αυτά που θα θέλαμε να μας κάνουν δώρο, αντικείμενα που έχουν την αγάπη μας, είναι καθαρά και σε καλή κατάσταση.
Τα ρούχα που δεν θα βρουν ιδιοκτήτη στο πλαίσιο της εκδήλωσης, θα διατεθούν σε γηροκομεία, ιδρύματα και εκκλησίες της Κατερίνης, καθώς και στο Σύλλογο Πολυτέκνων.
Στη δράση συμμετέχουν ακόμη η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Πιερίας, η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Σχολείων Δήμου Κατερίνης και ο Σύλλογος Προστασίας Ορφανών Παιδιών «Βενιαμίν», ενώ η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Κατερίνης.

«Αξίζει να επισκεφτούμε, να προσφέρουμε και να ανταλλάξουμε ό,τι για εμάς δεν είναι αναγκαίο ή μένει στην αποθήκη μας, για να χρησιμοποιηθεί από συνανθρώπους μας που πραγματικά το έχουν ανάγκη», παροτρύνει η Ομάδα Εθελοντικής Δράσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: