Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

«Mορατόριουμ» για την επίτευξη των εθνικών στόχων

Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010
papandreou2_copy_copy
Τη συγκρότηση τριμερούς επιτροπής από εκπροσώπους της κυβέρνησης, του κόμματος και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, η οποία θα προετοιμάζει τα νομοσχέδια, σε συνεργασία με την κυβέρνηση, αποφάσισε το... Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ. Ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε ότι η χώρα βρίσκεται σε τροχιά ανάτασης και αξιόπιστης πορείας, υπογραμμίζοντας ότι η επόμενη χρονιά θα είναι ακόμα πιο κρίσιμη και γι' αυτό απαιτείται η συνεργασία όλων ώστε να επιτευχθούν οι εθνικοί στόχοι και να εφαρμοστούν οι μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές.
Τη συγκρότηση Τριμερούς Επιτροπής από εκπροσώπους της κυβέρνησης, του κόμματος και της κοινοβουλευτικής Ομάδας, η οποία σε συνεργασία με τους υπουργούς θα προετοιμάζει τα νομοσχέδια, αποφάσισε το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, που συνεδρίασε σήμερα υπό την προεδρία του Γιώργου Α. Παπανδρέου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι θα είναι πολύ αυστηρός με τους υπουργούς, που δεν θα συνεργάζονται με την επιτροπή αυτή. Στη διάρκεια της συνεδρίασης μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου ζήτησε να σταματήσει ο αποσυντονισμός της κυβέρνησης, λόγω των δηλώσεων υπουργών, ο δε πρωθυπουργός ζήτησε να υπάρξει "μορατόριουμ" ενός έτους για να επιτευχθούν οι εθνικοί στόχοι και να πάει μπροστά η χώρα.
Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιώργος Α. Παπανδρέου είπε ότι το ΠΑΣΟΚ θα προχωρήσει σε πολιτική διαδικασία, όπως Συνδιάσκεψη, προκειμένου να συζητηθεί το ιδεολογικό του στίγμα και η ιδεολογικοπολιτική στρατηγική του.
Απάντηση πρωθυπουργού στη Βουλή
Δεν τίθεται θέμα συνεκμετάλλευσης με την Τουρκία ενεργειακών πόρων στο Αιγαίο, επανέλαβε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ., αν υπάρχουν επί του θέματος μυστικές συνομιλίες και συμφωνίες.
ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ, ΑΠΕ/ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: