Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Στηρίξτε δημοκρατικούς υποψηφίους

kastanidis
«Τριγμούς» στο ΠΑΣΟΚ της νότιας Πιερίας προκαλεί η παρότρυνση του Υπουργού Δικαιοσύνης για στήριξη στον Γιώργο Παπαθανασίου στο Δήμο Δίου-Ολύμπου, μετά και τις βαριές κατηγορίες που... εκτόξευσε κατά την προεκλογική περίοδο ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ για τον συγκεκριμένο Δήμο, εναντίον του «αντάρτη», πρώην δημάρχου Λιτοχώρου.
Έκκληση να προσέλθουν στις κάλπες όσο το δυνατόν ψηφοφόροι και να στηρίξουν τους «δημοκρατικούς υποψήφιους», απεύθυνε από την Κατερίνη χθες ο υπουργός Δικαιοσύνης. Ο Χάρης Καστανίδης, ήταν ο δεύτερος υπουργός που σε διάστημα δύο ημερών επισκέφθηκε το νομό μας, συναντήθηκε με στελέχη του ΠΑΣΟΚ και επισκέφθηκε το εκλογικό κέντρο του Γρηγόρη Παπαχρήστου, στο πλαίσιο της γενικότερης προσπάθειας που καταβάλουν τα κυβερνητικά στελέχη για ανατροπή του κλίματος υπέρ του υποψηφίου Περιφερειάρχη, Μάρκου Μπόλαρη.
Ο Χάρης Καστανίδης, πέρα από την αναμενόμενη στήριξη στον Μάρκο Μπόλαρη, παρότρυνε τους «δημοκρατικούς ψηφοφόρους» να στηρίξουν τον Γιώργο Παπαθανασίου για το Δήμο Δίου-Ολύμπου. «Επειδή έχω κι εγώ προσωπική άποψη, πέραν της άποψης που έχουν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ναι, είναι η δική μου θέση και η δική μου παρότρυνση να ψηφιστεί ο κ. Παπαθανασίου», απάντησε σε σχετικό ερώτημα, παρά τις αντιρρήσεις που εξέφρασαν στελέχη του Κινήματος στη Νότια Πιερία. Η τοποθέτηση του Υπουργού Δικαιοσύνης, έχει ιδιαίτερη βαρύτητα αφού ουσιαστικά με αυτήν «άδειασε» τον επίσημο υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ (που έμεινε εκτός β’ γύρου), ο οποίος στήριξε μέρος της προεκλογικής του εκστρατείας στις δικαστικές εκκρεμότητες του Γιώργου Παπαθανασίου. Δικαστικές εκκρεμότητες που επίσημα έβαλε στον προεκλογικό αγώνα, σε συγκέντρωση του κ. Λάππα, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Πολυζογόπουλος.
Ο κ. Καστανίδης, αναφερόμενος στη μάχη για την Περιφέρεια την χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντική, τονίζοντας ότι ειδικά στα πρώτα βήματα του ο νέος θεσμός χρειάζεται «εμπνευσμένους ανθρώπους, χρήσιμους ανθρώπους και όχι ανθρώπους της τηλεοπτικής περσόνας».
Συνεχίζοντας ο υπουργός, κάλεσε τους Πιεριείς να σκεφτούνε λίγο διαφορετικά από ότι την πρώτη Κυριακή των εκλογών (σχολιάζοντας εμμέσως το υψηλό ποσοστό αποχής στο νομό μας) και να συμμετάσχουν μαζικά στη διαδικασία. Αναφερόμενος στο μήνυμα των εκλογών της πρώτης Κυριακής, (χωρίς να πει ποιο είναι) υποστήριξε ότι «διαβάζεται προσεχτικά από την Κυβέρνηση και γίνουν προσπάθειες για να διορθωθούν όσα μπορούν να διορθωθούν. Πολιτικά ότι ήταν να κριθεί, κρίθηκε στον πρώτο γύρο», ενώ αρνήθηκε πως είναι εσωστρέφεια να διαβάζει κανείς με προσοχή τα μηνύματα των πολιτών.
Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του, εξέφρασε την ανάγκη να ψηφιστούν «οι χρήσιμοι άνθρωποι» και να προκύψει ένα μήνυμα συσπείρωσης και αποδυνάμωσης για εκείνους που ζητούν την αποδυνάμωση της κυβερνητικής πολιτικής.
Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση και εναντίον του Αντώνη Σαμαρά, υποστηρίζοντας ότι «αντί να σιωπά, ως στέλεχος της Κυβέρνησης Καραμανλή που τίναξε τα οικονομικά στον αέρα, επιχειρεί να έρθει στο προσκήνιο», χαρακτηρίζοντάς τον ως «κλασικό παράδειγμα θράσους».
Ερωτηθείς για τον εάν θεωρεί υπεύθυνη μόνο τη Νέα Δημοκρατία για τον εκτροχιασμό των δημοσιονομικών ο κ. Καστανίδης υποστήριξε ότι τουλάχιστον μέχρι το 2004 παρά τα όποια προβλήματα υπήρχαν στην οικονομία η κατάσταση ήταν «διαχειρίσιμη», κάτι που έπαψε να είναι μετά το 2004 και με την ανάληψη της εξουσίας από τη Νέα Δημοκρατία.
Ο Χάρης Καστανίδης, ρωτήθηκε και για το εάν ο ίδιος, ως μέλος του υπουργικού συμβουλίου, θα συναινέσει στην απόλυση υπαλλήλων του Δημόσιου τομέα και όσων δεν καλύπτονται από την Συνταγματικά κατοχυρωμένη μονιμότητα, λέγοντας ότι ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε με σαφήνεια ότι δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα, εκτίμησε ότι όλοι καλύπτονται από τη μονιμότητα, ενώ χαρακτήρισε το συγκεκριμένο επιχείρημα ως «ακραία κινδυνολογική στάση», η οποία δεν εξετάζεται από την Κυβέρνηση σε καμιά περίπτωση.
Τέλος, ο Υπουργός Δικαιοσύνης εξέφρασε την άποψη ότι δεν υπάρχουν περιθώρια περαιτέρω συμπίεσης των μισθών και των συντάξεων, ούτε και επιβολής νέων φόρων. «Ήδη οι μισθωτοί έχουν πληρώσει πολλά», είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να επιταχύνει τους στόχους με άλλα μέτρα, όπως την εξυγίανση του Δημόσιου τομέα.
Ερωτηθείς για τις δηλώσεις του περί επαναδιαπραγμάτευσης των όρων του μνημονίου, αρκέστηκε να δηλώσει ότι «η Κυβέρνηση βρίσκεται σε μάχη και θέση για συζήτηση με την Τρόικα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: