Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

20 λογαριασμοί παραγόντων ομάδων στο... φως

 

Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010 
Του Δημήτρη Ευαγγελάτου
Η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Πόπη Παπανδρέου προχωράει την έρευνα γύρω από την πολυσυζητημένη υπόθεση των φακέλων της ΟΥΕΦΑ. Και σε όλη αυτή την ιστορία φαίνεται ότι έχει μια πολύτιμη χείρα βοηθείας. Αυτή προέρχεται από το ΣΔΟΕ, το... οποίο, παράλληλα με τους ελέγχους που διενεργεί για τη δράση κυκλώματος μάνατζερ, ασχολείται πλέον ενεργά και με τη διερεύνηση της υπόθεσης των φακέλων της ΟΥΕΦΑ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος έχει ανοίξει τους λογαριασμούς 20 παραγόντων που αναγράφονται στους περιβόητους φακέλους της ΟΥΕΦΑ, αλλά και στη σχετική λίστα του ΟΠΑΠ, για την οποία γράψαμε από χθες ότι βρίσκεται πλέον στη διάθεση της Εισαγγελίας. Τα οικονομικά δεδομένα του καθενός λογαριασμού ξεχωριστά βρίσκονται ήδη στα χέρια της Εισαγγελίας Πρωτοδικών και ελέγχονται από το οικονομικό τμήμα της, σε συνάρτηση πάντα με όσα αναφέρουν οι φάκελοι της ΟΥΕΦΑ. Στη προαναφερθείσα λίστα του ΟΠΑΠ αναφέρονται οι παράγοντες που έχουν παίξει και κερδίσει χρήματα σε κουπόνια του ελληνικού στοιχήματος. Λέγεται, μάλιστα, ότι τα ποσά είναι μεγάλα.
Ηδη χθες στο Διαδίκτυο είδαν το φως της δημοσιότητας τα επτά παιχνίδια (2 της Σούπερ Λίγκας στη σεζόν 2009-2010, 2 του Κυπέλλου Ελλάδας στην ίδια σεζόν και 3 της Β' Εθνικής τη σεζόν 2008-2009), τα οποία είναι τα μοναδικά από τα 23 των φακέλων της ΟΥΕΦΑ που είχαν συμπεριληφθεί σε ελληνικά κουπόνια (όλα τα άλλα είχαν παιχτεί σε ξένες στοιχηματικές εταιρείες). Αυτά τα ματς είχαν δημοσιοποιηθεί και παλαιότερα, μαζί με τα άλλα που είχε γνωστοποιήσει στη Βουλή ο Πλεύρης. Ολα αυτά, βέβαια, δεν σημαίνουν ότι τα παιχνίδια προσυνεννοήθηκαν. Ερευνα γίνεται από την Εισαγγελία και από αυτή θα περιμένουμε να ακούσουμε το πόρισμα, όποιο κι αν είναι αυτό. Η εισαγγελική λειτουργός προφανώς έχει καταλάβει ότι για να προχωρήσει σε βάθος η έρευνα, θα πρέπει να δοκιμάσει να πάρει καταθέσεις και από ποδοσφαιριστές. Εξ ου και, σύμφωνα με το δικαστικό ρεπορτάζ, έχει ήδη αποφασίσει να ζητήσει από τους φορείς του ποδοσφαίρου όλα τα στοιχεία των ποδοσφαιριστών που έπαιξαν (ή μετείχαν στην αποστολή των ομάδων) στα παιχνίδια που περιλαμβάνονται στους φακέλους της ΟΥΕΦΑ.
(«SportDay»)

Δεν υπάρχουν σχόλια: