Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Περιστολή δαπανών στο Δημόσιο

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010
Κανένα νέο μέτρο που θα έπληττε μισθωτούς και συνταξιούχους δεν πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση, ανεξαρτήτως των εξελίξεων όσον αφορά στην αναθεώρηση του.. ελλείμματος.

Τα χρήματα που θα χρειαστούν για να καλυφθούν οι μαύρες τρύπες θα βρεθούν από την περιστολή των δαπανών στο Δημόσιο, κυρίως στις ΔΕΚΟ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις αποδοχές και τις θέσεις των εργαζομένων, ενώ κατηγορηματικός ήταν ο πρωθυπουργός ότι δεν θα επιβληθούν νέοι φόροι, πέραν όσων έχουν συμφωνηθεί.

Πάντως, απαλλαγμένη από την αναζωπύρωση των συζητήσεων για λήψη νέων μέτρων που θα πυροδοτούσε η άμεση αναθεώρηση ελλείμματος και χρέους για την περίοδο 2006-2009, προχωρά προς τις δημοτικές εκλογές η κυβέρνηση.

Η Eurostat ανακοίνωσε ότι τα ελληνικά δημοσιονομικά στοιχεία δεν θα περιλαμβάνονται στα στοιχεία που θα ανακοινώσει την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου. Τα ελληνικά στοιχεία θα δημοσιοποιηθούν, σύμφωνα με την κοινοτική στατιστική υπηρεσία, έως τα μέσα Νοεμβρίου.

Οι καθυστερήσεις, ουδεμία σχέση έχουν βέβαια με τις δημοτικές εκλογές. Σύμφωνα με τη Eurostat, οι καθυστερήσεις οφείλονται στο γεγονός ότι από τις 19 Αυγούστου εκτελεί για πρώτη φορά τις ελεγκτικές της αρμοδιότητες.

Επίσης, η Eurostat σημειώνει ότι σε συνεργασία με την ΕΛΣΤΑΤ, ολοκλήρωσε τις έρευνές της σχετικά με τη στατιστική συλλογή των δημοσιονομικών στοιχείων της Ελλάδας και αυτήν την περίοδο ολοκληρώνει μια διαδικασία αποτίμησης ποιότητας, που αφορά την πηγή των στατιστικών στοιχείων από τους κρατικούς λογαριασμούς.

Όχι στην αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας, λέει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και εκτιμά ότι το κόστος θα αντιστάθμιζε τα οφέλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: