Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Νίκος Μηλιώτης: «Στόχος μας είναι να νοικοκυρέψουμε το δήμο και δώσουμε προοπτική στις αγροτικές περιοχές»

Τετάρτη, 13 Οκτώβριος 2010 
Την αρχή των προεκλογικών ομιλιών του έκανε το απόγευμα της Τρίτης ο υποψήφιος δήμαρχος Κατερίνης κ. Νίκος Μηλιώτης, μιλώντας στον Αρωνά και την Εξοχή. Μπροστά σε συγκεντρωμένους κατοίκους των δύο χωριών, ο κ. Μηλιώτης έδωσε το στίγμα και το όραμα του συνδυασμού «ΚΑΤΕΡΙΝΗ 2010 νέος δήμος νέες δυνατότητες», ενώ είχε και την ...ευκαιρία να συνδιαλεχθεί πάνω σε ζητήματα τοπικού ενδιαφέροντος. 
Ξεκινώντας από τον Αρωνά, όπου ένα από τα σημαντικά ζητήματα είναι η αξιοποίηση της θέσης του κοντά στο νέο Νοσοκομείο Κατερίνης, ο κ. Μηλιώτης τόνισε ότι η λογική των υποσχέσεων πρέπει να αποτελέσει παρελθόν και να έρθει η ώρα για συλλογική δουλειά και δημιουργία. Αυτό που σημείωσε ο υποψήφιος δήμαρχος και συμφώνησαν οι παρευρισκόμενοι, ήταν ότι πρέπει πρώτιστα να βελτιωθεί η σύνδεση με το νέο Νοσοκομείο. 
Συνεχίζοντας στην Εξοχή, όπου τον υποδέχθηκε πλήθος κόσμου, παρά την καταρρακτώδη βροχή, ο κ. Μηλιώτης αναγνώρισε την ανάγκη βελτίωσης του δρόμου που συνδέει την Εξοχή με την Κατερίνη. Παράλληλα, επισημάνθηκε η αναγκαιότητα ανέγερσης του πολυδύναμου αγροτικού ιατρείου. 


Πέραν των ξεχωριστών θεμάτων που υπάρχουν, αναφέρθηκαν και κοινές ανάγκες, που αφορούν κινήσεις για τις υποδομές και την αναπτυξιακή προοπτική του τόπου. Ο σχεδιασμός ανάπλασης της περιοχής περιλαμβάνει τους δυο οικισμούς αλλά και το κοντινό δάσος. Για τους αγρότες ο κ. Μηλιώτης δήλωσε: «Πρέπει να είμαστε έτοιμοι απέναντι στις νέες προκλήσεις. Να επιμορφώσουμε τους αγρότες μας. Nα τους ενημερώσουμε για τις νέες καλλιέργειες, να συνδέσουμε τα προϊόντα μας με την αγορά και τον τουρισμό!. Μια ακόμη πρόταση ήταν η μελέτη για την καλύτερη οδική σύνδεση των χωριών της περιοχής, καθώς και η επέκταση του αποχετευτικού δικτύου. 

Εκτός από τις ομιλίες, ο υποψήφιος δήμαρχος Κατερίνης συνεχίζει τις επισκέψεις του σε φορείς και υπηρεσίες της πόλης, με κυρίαρχο το θέμα των αρμοδιοτήτων που περιέρχονται στο νέο δήμο Κατερίνης από 1ης Ιανουαρίου 2011. Το πρωί της Τετάρτης, ο κ. Μηλιώτης επισκέφθηκε τα γραφεία του ΤΕΒΕ, την Πυροσβεστική Υπηρεσία και τη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών. 

Συνομιλώντας με τους διευθυντές και το προσωπικό, ο κ. Μηλιώτης εξέφρασε την άποψη ότι ο Καλλικράτης θα δώσει λύσεις σε θέματα που αφορούν τη διοικητική οργάνωση των υπηρεσιών και κυρίως τη γραφειοκρατία. «Στόχος μας είναι να νοικοκυρέψουμε το δήμο, να φέρουμε άλλη φιλοσοφία στη διοίκηση και να μας εμπιστεύονται οι πολίτες». (http://politispierias.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: