Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Προβληματισμός για τον παράλληλο δρόμο-καρμανιόλα

dromos_1
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες βελτίωσης του νομαρχιακού δρόμου Κατερίνης-Παραλίας, από το ύψος της Περίστασης. Η βελτίωση του δρόμου, θα κοστίσει περίπου 400.000 ευρώ, ενώ όπως ανέφερε ο Νομάρχης, οι ..εργασίες κρίθηκαν επιβεβλημένες για την ασφάλεια της κίνησης των οχημάτων. Εν τω μεταξύ ο κ. Παπαστεργίου, αναφέρθηκε και στον παράλληλο δρόμο προς Παραλία, λέγοντας ότι εξετάζονται διάφορες λύσεις για να γίνει πιο ασφαλής.

dromos_2Σύμφωνα με τη μελέτη εκτελούνται εργασίες αποκατάστασης των φθαρμένων ασφαλτικών στρώσεων και στις δύο κατευθύνσεις κυκλοφορίας, εργασίες μόρφωσης και διάνοιξης τμημάτων τάφρου κατά μήκος της οδού και εργασίες οδόστρωσης και ανακατασκευής του οδοστρώματος, όπου κρίνεται απαραίτητο από τις τεχνικές υπηρεσίες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Πιερίας. Επίσης, σε όλο το φάσμα των εργασιών αποκατάστασης της οδού, θα γίνουν εργασίες φρεζαρίσματος στα τμήματα όπου χρειάζεται.
Η απόφαση για τη συντήρηση του δρόμου, έχει ληφθεί από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση αρκετούς μήνες πριν, αλλά όπως είπε ο κ. Παπαστεργίου, επιλέχθηκε η συγκεκριμένη περίοδος για την έναρξη των εργασιών, αφού ουσιαστικά έχει ολοκληρωθεί η θερινή τουριστική σεζόν.
dromos_3Ο κ. Παπαστεργίου, αναφέρθηκε με την ευκαιρία και στον παράλληλο δρόμο της νομαρχιακής οδού Παραλίας-Κατερίνης, όπου το καλοκαίρι που μας πέρασε δυο ποδηλάτες έχασαν τη ζωή τους, από διερχόμενα οχήματα.
Ο συγκεκριμένος δρόμος, είναι χαρακτηρισμένος αγροτικός και είναι στην αρμοδιότητα του Δήμου Παραλίας, διευκρίνισε ο νομάρχης, ο οποίος τόνισε πως παρόλα αυτά η Ν.Α. Πιερίας, ψάχνει τις καλύτερες λύσεις σε συνεργασία με το δήμο, για να γίνει πιο ασφαλής.
«Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί πεζόδρομος-ποδηλατόδρομος, ώστε να μην επιτρέπεται η κίνηση των οχημάτων σ’ αυτόν, αλλά μόνο η κάθετη διέλευση, ώστε να εξυπηρετούνται οι επιχειρήσεις που επικοινωνούν μ’ αυτόν», είπε ο κ. Παπαστεργίου, σημειώνοντας ότι σ’ αυτό το πνεύμα κινούνται οι προτάσεις που έχει υπόψη της να καταθέσει η Νομαρχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: