Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Επίδομα 1,5 μισθό λαμβάνουν οι εργαζόμενοι στην ΕΒΖ!- Κόβει το επίδομα η διοίκηση

Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010
Μάλλον δεν είναι μόνο οι υπάλληλοι της Βουλής που παίρνουν 16 μισθούς. Επίδομα καμπάνιας (!) λαμβάνουν οι ..
εργαζόμενοι στην πολύπαθη Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, το οποίο αντιστοιχεί με 1,5 μισθό. Συνολικά λαμβάνουν 15,5 μισθούς! Και όπως μαθαίνουμε η νέα διοίκηση θέλει να το κόψει στην προσπάθειά της να περιορίσει τα κόστη και να βάλει ξανά την εταιρεία στον ίσιο δρόμο αλλά οι εργαζόμενοι αντιδρούν. Την ίδια ώρα ο ισολογισμός της εταιρείας δείχνει πως τα πράγματα δεν είναι ρόδινα.
Μάλλον δεν είναι μόνο οι υπάλληλοι της Βουλής που παίρνουν 16 μισθούς. Επίδομα καμπάνιας (!) λαμβάνουν οι εργαζόμενοι στην πολύπαθη Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, το οποίο αντιστοιχεί με 1,5 μισθό. Συνολικά λαμβάνουν 15,5 μισθούς! Και όπως μαθαίνουμε η νέα διοίκηση θέλει να το κόψει στην προσπάθειά της να περιορίσει τα κόστη και να βάλει ξανά την εταιρεία στον ίσιο δρόμο αλλά οι εργαζόμενοι αντιδρούν. Την ίδια ώρα ο ισολογισμός της εταιρείας δείχνει πως τα πράγματα δεν είναι ρόδινα.

Οι εργαζόμενοι έδωσαν συνέντευξη τύπου και η αντίδρασή τους χαρακτηρίζεται μάλλον χαλαρή, αλλά πληροφορίες αναφέρουν πως δεν θα πρέπει να αποκλειστούν κινητοποιήσεις. Σημειώνεται πως σε λίγο καιρό αρχίζει και η συγκομιδή. Η νέα διοίκηση φαίνεται πάντως πως κάνει έργο και αναμένεται βελτίωση των αποτελεσμάτων.
Αν μπορέσει να βελτιώσει τα αποτελέσματα θα ωφεληθούν πολλές πλευρές (μέτοχοι, εργαζόμενοι κ.α.) και στην αγορά ελπίζουν αυτή τη φορά να πετύχει το σχέδιο της τωρινής διοίκησης γιατί η προηγούμενη διοίκηση της ΑΤΕ Bank δεν μπόρεσε να  ιδιωτικοποιήσει την εταιρεία και βούλιαξε στις ζημιές.
Υπάρχουν προοπτικές και μπορεί να αναδειχθεί ηγέτιδα δύναμη στη Βόρεια Ελλάδα. Ο πρόεδρος της εταιρείας, Χρυσόστομος Γερούκης και ο διευθύνων σύμβουλος, Λάμπρος Χαραλάμπους σε συνεργασία με τη διοίκηση της ΑΤΕ αντιστρέφουν την αρνητική εικόνα των αποτελεσμάτων. Μειώθηκαν τα έξοδα ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως έχουν αυξηθεί και οι πωλήσεις. Ο στόχος της επιστροφής στην κερδοφορία είναι ορατός, αναφέρουν πηγές από το περιβάλλον της διοίκησης. Σημειώνουμε τη συμφωνία με την E.D. & F. MAN, η οποία είναι κολοσσός στο παγκόσμιο εμπόριο ζάχαρης.(reporter.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: