Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

Ο λαϊκός αυθεντικός θεσμός της πόλης μας συμπληρώνει 26 χρόνια ζωής - Ανοίγει την ερχόμενη Κυριακή η αυλαία της Εμποροπανήγυρης

Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010
Με την τελετή των εγκαινίων ανοίγει την Κυριακή 29 Αυγούστου και ώρα 20:00 στον καθιερωμένο ..χώρο, στην περιοχή της Ανδρομάχης, η αυλαία της 26ης Εμποροπανήγυρης του Δήμου Κατερίνης.

       Ας επισημανθεί ότι 200 και πλέον εκθέτες θα λάβουν μέρος με ειδικά διαμορφωμένα περίπτερα στην 26η εμποροπανήγυρη, η οποία θα ολοκληρωθεί στις 4 Σεπτεμβρίου.
       Σύμφωνα με το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων, που πλαισιώνουν την εμποροπανήγυρη, φέτος θα δοθεί έμφαση σε μουσικοχορευτικά δρώμενα πολιτιστικών συλλόγων, ενώ λαϊκά ηχοχρώματα θα παρουσιάσουν μαθητές του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης.
      
      ΘΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΑΝΤΕΧΕΙ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ
     
      Σε χαιρετισμό του, με αφορμή την έναρξη της εμποροπανήγυρης, ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης τονίζει μεταξύ άλλων: «Ο θεσμός της εμποροπανήγυρης, θεσμός που  αντέχει στο χρόνο δεκαετίες ολόκληρες, είναι ένας σταθμός στην εμπορική δραστηριότητα της τοπικής αγοράς, μια διέξοδος από την καθημερινότητα των κατοίκων, μια ευκαιρία ανάδειξης της τοπικής παράδοσης και φυσικά, ένα μεγάλο λαϊκό πανηγύρι με ευρύτερη απήχηση. 
     
      Η λαϊκή αυθεντική αυτή γιορτή, συνδυάζει την συνεργασία, την ανάπτυξη και τη δημιουργία, με την ιστορία του τόπου μας. Άλλωστε, παραδοσιακά στην εμποροπανήγυρη η έμπνευση, η δημιουργικότητα, η φαντασία, η ζωντάνια, το μεράκι και η αισιοδοξία των συμμετεχόντων πλημμυρίζει την τοπική κοινωνία και συνθέτει ένα σύνολο πολιτιστικών εκδηλώσεων, αλλά και ποικίλων ενεργειών ανάδειξης και ευρύτερης προβολής των παραγωγικών δυνατοτήτων της περιοχής.
     
      Ανάλογες εικόνες σχεδόν αναλλοίωτες στο χρόνο, ζωντανεύουν και φέτος στο «πανηγύρι» δίνοντας την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να περιηγηθούν, να διασκεδάσουν, να απολαύσουν τις χαρές  του πανηγυριού και  να ζήσουν ευχάριστες στιγμές ξεγνοιασιάς….».

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
      Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων διαμορφώνεται ως εξής:
- Κυριακή 29/08
 Ώρα 20:00: Τελετή Εγκαινίων
 Ώρα  20:30  Συναυλία Λαϊκής Μουσικής από τους Μαθητές του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης
- Τετάρτη 01/09
Ώρα 20:30 Χοροί και τραγούδια από τους πολιτιστικούς συλλόγους:
1. Ποντιακός Πολιτιστικός Σύλλογος Άνω Αγίου Ιωάννη “TO ΑΡΓΟΣ”
2. Σύλλογος Θρακών Κατερίνης και Ν. Πιερίας
3. Χορευτικός Όμιλος Κατερίνης “ΟΛΥΜΠΟΣ”

Δεν υπάρχουν σχόλια: