Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

Σύσκεψη για τις επιπτώσεις των έργων συντήρησης της εθνικής οδού στον τουρισμό της Πιερίας - Με αγωγές και ασφαλιστικά μέτρα απαντούν οι φορείς της Πιερίας

15.07.2010 Τοπικά
Επείγουσα σύσκεψη με θέμα τις επιπτώσεις στον τουρισμό της Πιερίας από τα έργα συντήρησης της εθνικής οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης που υλοποιεί κατά τη ..διάρκεια της θερινής τουριστικής περιόδου, η παραχωρησιούχος εταιρία Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε. πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στο Διοικητήριο, με πρωτοβουλία του Νομάρχη Πιερίας Γιώργου Παπαστεργίου.
Στη σύσκεψη που έγινε στο γραφείο του Νομάρχη, συμμετείχαν ο Δήμαρχος Μεθώνης κ. Κώστας Αβραμίδης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας κ. Γιώργος Μπούρος, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων Πιερίας κ. Γρηγόρης Βεϊδαμενίδης και ο Πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Πιερίας κ. Δημήτρης Πανταλώνας.
Σε μειονέκτημα μετατρέπεται το πλεονέκτημα της Πιερίας...
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης τονίστηκε η τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο τουρισμός της Πιερίας, με τα έργα συντήρησης και ασφαλτόστρωσης που βρίσκονται σε εξέλιξη από τις αρχές Ιουνίου, καθώς συνέπεια των έργων είναι τεράστια κυκλοφοριακή συμφόρηση, που παρατηρείται στην εθνική οδό με τα αυτοκίνητα να σχηματίζουν ουρές χιλιομέτρων, κυρίως κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.
Το γεγονός αυτό, όπως σημειώθηκε, έχει ως αποτέλεσμα το συγκριτικό πλεονέκτημα του Νομού Πιερίας που είναι η ασφαλής, γρήγορη και άνετη πρόσβαση των επισκεπτών να μετατρέπεται σε μειονέκτημα, καθώς οι τουρίστες που επισκέπτονται οδικώς τους τουριστικούς προορισμούς της Πιερίας να υφίστανται τεράστια ταλαιπωρία στη μετακίνησή τους.
Έρχονται... αγωγές και ασφαλιστικά μέτρα
Στη σύσκεψη αποφασίστηκαν συγκεκριμένες δράσεις, όπως να κατατεθούν από τους τουριστικούς φορείς της Πιερίας αγωγές κατά της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ Α.Ε., που είναι ο κρατικός φορέας που επιβλέπει την παραχωρησιούχο εταιρία, για διαφυγόντα κέρδη και απώλεια εσόδων και από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας, το Επιμελητήριο Πιερίας και τους τουριστικούς φορείς να κατατεθούν αγωγές κατά της εταιρίας που έχει αναλάβει τη συντήρηση.
Επίσης, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη την Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010, το μεσημέρι, με τη συμμετοχή των Βουλευτών Πιερίας, των τουριστικών φορέων, των δημάρχων των παραλιακών περιοχών αλλά και της κατασκευάστριας εταιρίας, στην οποία έχουν κληθεί ο Υπουργός Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος και ο Πρόεδρος της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ Α.Ε. Αναστάσιος Μουρατίδης. Στη σύσκεψη θα ζητηθεί να δοθεί συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα εργασιών και να εντατικοποιηθούν οι εργασίες, ώστε και να συνεχιστούν τα έργα αλλά και να μην πληγεί ο τουρισμός της Πιερίας.
Μάλιστα, όπως ανακοινώθηκε οι φορείς προτίθενται να προχωρήσουν και σε κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων για να σταματήσουν τα έργα συντήρησης κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου, σε περίπτωση που δεν βρεθεί λύση.
Γ. Παπαστεργίου: "Εξανεμίστηκε η προσπάθεια για την προσέλκυση του τουρισμού"
Όπως τόνισε ο κ. Παπαστεργίου, η κοινή προσπάθεια όλων των φορέων της Πιερίας για την προσέλκυση του τουρισμού, η προετοιμασία, και η τουριστική προβολή, ουσιαστικά εξανεμίζεται, καθώς οι τουρίστες που έρχονται, μετά την τεράστια ταλαιπωρία στην οποία υπόκεινται, θα αναζητήσουν προορισμούς στους οποίους θα έχουν ευκολότερη πρόσβαση. Ο Νομάρχης υπογράμμισε ότι οι πολίτες της Πιερίας καλούνται για πολλοστή φορά, μετά και το κλείσιμο της κοιλάδας των Τεμπών, να πληρώσουν τις συνέπειες ενός σχεδιασμού που δεν λαμβάνει υπόψη του την οικονομική κατάσταση που έχει περιέλθει ο τουρισμός και τα συμφέροντα των Πιεριέων.
Η. Χατζηχριστοδούλου: "Είμαστε αγανακτισμένοι..."
Την έντονη αγανάκτηση όλων των επαγγελματιών του Νομού εξέφρασε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου. "Επιτέλους, κάποτε σ' αυτόν τον τόπο πρέπει να δικαιωθεί ο επαγγελματίας" είπε χαρακτηριστικά.
Γ. Μπούρος: "Η εταιρεία συμπεριφέρεται ως δυνάστης"
Την συμπεριφορά της αναδόχου εταιρείας στην Πιερία υπογράμμισε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων του Νομού κ. Γιώργος Μπούρος υπογραμμίζοντας πως αυτή θυμίζει συμπεριφορά "δυνάστη". Εκείνο που την ενδιαφέρει, πρόσθεσε, είναι αποκλειστικά και μόνο τα δικά της κέρδη.
Δ. Πανταλώνας: "Τουρίστες μόνο οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ και του ΙΚΑ"
Από την πλευρά του ο πρόεδρος των Τουριστικών Πρακτόρων του Νομού μας κ. Δημήτρης Πανταλώνας επισήμανε πως η απόφαση για την κατάθεση αγωγής των φορέων ήταν ομόφωνη από τους τουριστικούς φορείς αλλά και τη Νομαρχία σημειώνοντας πως μέσα σε λίγες ημέρες το πλεονέκτημα του νομού μας της άμεσης πρόσβασης σήμερα φαντάζει μειονέκτημα, ενώ κατέληξε λέγοντας πως σε λίγο θα φτάσουμε στο σημείο να έχουμε ως τουρίστες στην Πιερία μόνο τους ελεγκτές του ΣΔΟΕ και του ΙΚΑ.
Γρ. Βεϊδαμενίδης: "Η αγανάκτηση ξεχειλίζει"
Την έντονη αγανάκτηση της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων του Νομού εξέφρασε ο πρόεδρος κ. Γρηγόρης Βεϊδαμενίδης, αναφερόμενος στην τραγική εικόνα που παρουσιάζει ο Νομός τον τελευταίο μήνα όσον αφορά την κατάσταση στο οδικό δίκτυο.
Κ. Αβραμίδης: "Αποκλεισμένος ο Μακρύγιαλος"
Τα τεράστια προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στο Δ.Δ. Μακρυγιάλου από το κλείσιμο του κόμβου τόνισε από την πλευρά του ο Δήμαρχος Μεθώνης. Όπως είπε ο κ. Κώστας Αβραμίδης το τελευταίο διάστημα που ο κόμβος του Μακρυγιάλου είναι κλειστός η ανάδοχος εταιρεία έχει κάνει λάθος στην σήμανση, ενώ την ίδια στιγμή δεν τηρούνται και τα χρονοδιαγράμματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: