Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

Σάββας… ξεκάθαρα

Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για τον υποψήφιο που θα «χρίσει» ή θα στηρίξει η Νέα Δημοκρατία σε Δήμο Δίου-Ολύμπου και Πύδνας-Κολινδρού, μετά τη συνάντηση του βουλευτή Κώστα Κουκοδήμου και του προέδρου της ΝΟΔΕ... Πιερίας Μόσχου Γαλένιου με τον Βασίλη Μιχαλολιάκο
BASIKO_1 Τα τρία μέτωπα των υποψηφίων δημάρχων στην Πιερία ευελπιστούσαν ότι θα έκλειναν χθες το πρωί, κατά τη συνάντησή τους με τον Βασίλη Μιχαλολιάκο, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Πιερίας και ο βουλευτής Κώστας Κουκοδήμος. Τελικώς η συνάντηση απέβη άκαρπη κατά τα 2/3, αφού το μόνο μέτωπο που έκλεισε, είναι αυτό του Δήμου Κατερίνης, όπου τα πράγματα ήταν εξ' αρχής πιο απλά. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται να πραγματοποιηθεί και νέα συνάντηση των τριών ανδρών στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, όπου λογικά θα προκύψουν και οι υποψήφιοι δήμαρχοι που θα στηρίξει το κόμμα σε βόρεια και νότια Πιερία.

Το Συνδυασμό του Σάββα Χιονίδη, θα στηρίξει στην Κατερίνη η Νέα Δημοκρατία, (όπως το έκανε και στις προηγούμενες δύο εκλογικές αναμετρήσεις), όπως έγινε γνωστό μετά τη συνάντηση στην Αθήνα. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεν θα δώσει «χρίσμα», αλλά στήριξη στον υποψήφιο δήμαρχό της στον κεντρικό δήμο του νομού μας, όπως άλλωστε είχε ζητήσει και ο κ. Χιονίδης. Η στήριξη στον νυν δήμαρχο Κατερίνης, δεν προκάλεσε έκπληξη, αφού τελικά δεν προέκυψε άλλος ενδιαφερόμενος από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας που να ενδιαφερόταν σοβαρά για τον συγκεκριμένο Δήμο. Ο δήμαρχος Κατερίνης, πολύ πριν εξασφαλίσει τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας, είχε φροντίσει να εξασφαλίσει τη στήριξη και του βουλευτή Κώστα Κουκοδήμου, ενώ τα σύννεφα που προς στιγμή δημιουργήθηκαν από τη δήλωση του κ. Χιονίδη «δεν θέλω χρίσμα, θέλω στήριξη», διαλύθηκαν σχετικά γρήγορα και μετά τις εξηγήσεις που έδωσε ο δήμαρχος στα κομματικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας σε Πιερία και Αθήνα.
Η χθεσινή δήλωση του Βαγγέλη Πολύζου, ότι δεν επιθυμεί να είναι υποψήφιος δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού, δημιούργησε ένα απροσδόκητο πρόβλημα. Ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, είχε εξασφαλίσει το χρίσμα του κόμματός του για το δήμο της βόρειας Πιερίας και σήμερα αναμένονταν να ανακοινωθεί και επισήμως η υποψηφιότητά του. Η χθεσινή δήλωσή του όμως, έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία, αιφνιδιάζοντας ακόμα και τοπικά στελέχη του κόμματος τα οποία θεωρούσαν βέβαιη την επιστροφή Πολύζου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
TSIFODHMOSΟυσιαστικά οι διεργασίες για την ανάδειξη υποψηφίου από πλευράς της Νέας Δημοκρατίας στο Δήμο της βόρειας Πιερίας, ξεκινούν από το μηδέν. Υπάρχουν άτομα που έχουν ασχοληθεί με την Τοπική Αυτοδιοίκηση την υποψηφιότητα των οποίων θα έβλεπε θετικά η Ρηγίλης, αλλά η καταγωγή τους από τον Κολινδρό ίσως να δημιουργήσει εμπόδια, αφού οι Κολινδρινοί εμμένουν σε αποχή από την εκλογική διαδικασία του Νοεμβρίου. Πάντως στη Νέα Δημοκρατία, δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να ακολουθηθεί η ίδια τακτική με εκείνη που ακολουθεί το κόμμα στην Κατερίνη, δίνοντας «στήριξη» και όχι «χρίσμα» σε ανεξάρτητο συνδυασμό με επικεφαλής πρόσωπο που προέρχεται από την παράταξη. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν αποκλείεται η στήριξη να δοθεί και στον νυν δήμαρχο Αιγινίου Βασίλη Κοντό.
Ακόμη πιο περίπλοκα είναι τα πράγματα στο Δήμο Δίου-Ολύμπου. Η αναβλητικότητα του Θανάση Τσιφοδήμου να εκφράσει και επισήμως τις προθέσεις του, δημιουργεί ελπίδες στη Ρηγίλλης ότι τελικά ο δήμαρχος Λιτοχώρου θα δηλώσει «παρόν» στην εκλογική αναμέτρηση του Νοεμβρίου. Ο Θανάσης Τσιφοδήμος δέχεται μεγάλη πίεση από τα κομματικά στελέχη να ηγηθεί ψηφοδελτίου, ενώ εδώ και πολλούς μήνες (πριν την ανακοίνωση του Καλλικράτη) είχε εξασφαλίσει τη στήριξη του Κώστα Κουκοδήμου, ο οποίος δεν κρύβει την εκτίμησή του προς το δήμαρχο Λιτοχώρου, ενώ φέρεται να είναι από εκείνους που του ασκούν τη μεγαλύτερη πίεση για να ηγηθεί Συνδυασμού στην περιοχή.
beis_dΉδη υποψηφιότητα για το Δήμο Δίου-Ολύμπου, έχει δηλώσει ο πολιτευτής του κόμματος Κώστας Δημόπουλος. Τη λύση Δημόπουλου, φαίνεται να υποστηρίζουν (ως την καλύτερη εναλλακτική σε περίπτωση που δεν θέσει υποψηφιότητα τελικά ο Θανάσης Τσιφοδήμος) και αρκετά στελέχη της Ρηγίλλης, αφού θεωρούν ότι ο πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας, είναι αναγνωρίσιμος στην περιοχή, κυρίως λόγω της συμμετοχής του σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις. «Δυνατά» παίζει για να λάβει τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας και ο Δημήτρης Μπέης, ο οποίος χαίρει της εκτίμησης του προέδρου, έχει όμως πολύ χαμηλή αναγνωρισημότητα σύμφωνα με το Βασίλη Μιχαλολιάκο. Να σημειωθεί ότι υπέρ της υποψηφιότητας Μπέη, τάχθηκε με επιστολή του και ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης.

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Καλό θα ήταν όταν κάνετε ρεπορτάζ να τηλεφωνείτε και στη ρηγιλλης, γραμματεία τοπικής αυτοδιοίκησης για να μάθετε ότι από την περασμένη πέμπτη με υπογραφή Σαμαρά υποψηφιος δημαρχος δίου Ολύμπου είναι ο Δημόπουλος, που βγήκε πρώτος και με διαφορά στα γκάλοπ και στον πυδνας κολινδρου ο πολύζος, που όμως χθες έστειλε επιστολή μη αποδοχής της στήριξης.