Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Πιερικός - Ποιοι παίκτες ανεβαίνουν στο Ελατοχώρι για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας

Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010
Τριάντα ένας είναι οι ποδοσφαιριστές που ανεβαίνουν σήμερα στο Ελατοχώρι. Ανάμεσα σ’ αυτούς είναι ο Μαρτσέλο Πέντα, ο Μιλόσκοβιτς, δύο υπό δοκιμή, ένας ... Ουρουγουανός, ένας Σλοβένος και ο Γιάννης Λαζαρίδης που από την Τετάρτη προπονείται κανονικά με τους άλλους παίκτες του Πιερικού.
Ο Γιάννης Λαζαρίδης δεν ανακοινώθηκε αλλά είναι βέβαιοι ότι θα γίνει και αυτό εντός των ημερών.
Οι τριάντα ένας ποδοσφαιριστές που ανεβαίνουν στο Ελατοχώρι για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της περιόδου 2010-2011 είναι οι:
Τερματοφύλακες: Γουμάγιας, Καρακούτσης, υπό δοκιμή, Παπαγεωργίου, Γιάννης Λαζαρίδης, Νίκου.
Δεξιοί ακραίοι αμυντικοί: Γουσούλης, Συμεωνίδης (αριστεροί ακραίοι), και Γιαζιτζόγλου που ακολουθεί πρόγραμμα αποθεραπείας, Τασίδης, Δημητρίου, Κοντέων, Δήμου (κεντρικοί αμυντικοί).
Στη μεσαία γραμμή Τόσκας, Παυλίδης, Χατζής, Κώστας Λαζαρίδης, Ουρουγουανός και Σλοβένος που θα δοκιμαστούν, Μεσοεπιθετικοί Πορτουλίδης, Πέντα, Μιλόσκοβιτς, Μήτρου, Κόιτς, Κωνσταντινίδης, Τσικαδέρης Τσιτλακίδης και επιθετικοί Γκουγκουλιάς και Πουλάκος.
Τέλος στο Ελατοχώρι είναι και ο Καραγκούνης με τον Σεχολάρι από την ομάδα Νέων.

Ο προπονητής του Πιερικού κ. Γιώργος Χατζάρας
«Ήταν μία εβδομάδα αξιολόγησης. Όσοι δοθούν δανεικοί θα παρακολουθούνται, είναι στην αγκαλιά του Πιερικού»

Τις πρώτες δηλώσεις του για τους παίκτες που είδε μετά από μία εβδομάδα διπλών προπονήσεων έκανε ο προπονητής του Πιερικού κ. Γιώργος Χατζάρας και αναφέρθηκε κυρίως στα νέα παιδιά που θα δοθούν δανεικοί σε άλλες ομάδες. Συγκεκριμένα ο κ. Χατζάρας δήλωσε:
«Ήταν μία εβδομάδα στη διάρκεια της οποίας έπρεπε να γνωρίσω το υλικό της ομάδας και να γίνει ένα ξεκαθάρισμα και μία αξιολόγηση. Σ’ αυτή τη βάση κινηθήκαμε γιατί υπήρχαν πολλά παιδιά που έπρεπε ν’ αξιολογηθούνε και νομίζω ότι στην πρώτη φάση έγινε μια αξιολόγηση που μπορούμε να δουλέψουμε με μεγαλύτερη σ’ έναν κορμό.
Αυτή τη στιγμή στο ρόστερ της ομάδας υπάρχουν έντεκα παιδιά από την Πιερία, πιστεύω ένας μεγάλος αριθμός.
Η αξιολόγηση που κάναμε και είναι σύμφωνα με την φιλοσοφία μας ότι να υπάρχουν νέα παιδιά αλλά να μπορούν και να σηκώσουν το βάρος της φανέλας. Να είναι αγωνιστικά κοντά στην ομάδα. Και με βάση αυτό το γνώμονα κάναμε τις επιλογές. Τα άλλα παιδιά δεν τα διώχνουμε από την αγκαλιά του Πιερικού. Είναι σαν ένας ομφάλιος λώρος που ενώ ο ομφάλιος ρόλος είναι μισό μέτρο αυτός θα είναι τριάντα μέτρα, θα συνδέεται με τον Πιερικό και θα τα παρακολουθούμε. Σ’ αυτή τη δεδομένη στιγμή τα παιδιά αυτά χρειάζονται παιχνίδια που δεν θα τα είχαν μαζί μας για να έχουν την ανάπτυξη. Επομένως το σκεπτικό μας είναι ότι τα παιδιά αυτά είναι στην αγκαλιά του Πιερικού, θα παρακολουθούνται και θα αξιολογούνται».
Ερώτηση: «Θα πάνε δηλαδή δανεικοί;»
Γ. Χατζάρας: «Βεβαίως ναι. Δεν χάνουμε κανέναν ποδοσφαιριστή. Θα πάνε για να παίξουνε ποδόσφαιρο, να πάρουν παιχνίδια και ν’ αποκτήσουν εμπειρίες. Αξιολογήσαμε σε πρώτη φάση ότι πέντε παιδιά, Κραγιόπουλος, Κωτσιόπουλος, Τσιντώτας, Καμπερίδης και Μίγκος είναι καλύτερα να δοθούν δανικοί για να πάρουν παιχνίδια και εμπειρίες.
Το επαναλαμβάνω. Δεν διώχνουμε κανένα παιδί. Είναι στην αγκαλιά του Πιερικού αλλά πρέπει να πάνε σε κάποια να πάρουν παιχνίδια. Σας δηλώνω ότι θα παρακολουθούνται αυστηρά».
Ερώτηση: «Σχετικά με το ρόστερ της ομάδας δύο λόγια;»
Γ. Χατζάρας: «Φεύγει ο Πλάτανος (και ο Σαμαράς) και από εκεί και πέρα στόχος μας είναι τρία αμυντικά χαφ. Θα έρθουν και άλλα παιδιά όπως ο Μιλόσκοβιτς και άλλα δύο παιδιά, ενώ πήραμε και τον Μήτρου για την αριστερή πλευρά. Για την πλευρά αυτή έχουμε τον Γουσούλη και το Συμεωνίδη».
Σε ότι αφορά την ομάδα Νέων του Πιερικού ο κ. Χατζάρας είπε:
«Η φιλοσοφία μας είναι ότι θα πρέπει στην ομάδα Νέων του Πιερικού να παίζουν τα καλύτερα παιδιά της ποδοσφαιρικής Πιερίας. Θα παρακολουθούμε τις ομάδες της Πιερίας και θα επιδιώκουμε να φέρουμε τα καλύτερα παιδιά στην ομάδα Νέων.
Ο Καραγκούνης και ο Σεχολάρι που θα προπονούνται με την επαγγελματική ομάδα θα παίξουν και στην ομάδα Νέων».
Αυτά μας είπε ο κ. Χατζάρας μετά την τελευταία προπόνηση του πρώτου σταδίου της προετοιμασίας του Πιερικού για τη νέα περίοδο που έγινε αργά το απόγευμα του Σαββάτου και τελείωσε στις εννιά περίπου το βράδι.
Θα δοκιμαστούν άλλοι τρεις
Στο Ελατοχώρι θα βρεθούν και άλλοι τρεις για να δοκιμαστούν, οι δύο μάλιστα βρίσκονται μαζί με την αποστολή, ένας σλοβένος (δεν μας είπαν το όνομα), ο ουρουγουανός Μάουρο Σιμαλτόνι 20 χρονών αμυντικός μέσος, τον οποίο οι πληροφορίες λένε ότι έστειλε ο παλιός κανονιέρης του Εθνικού Πειραιώς Καλκαντέρα και μάνατζέρ του είναι ο παλιός διεθνής άσος του Πιερικού και ΠΑΟΚ Γιώργος Κωστίκος. Ο ουρουγουανός πήρε μέρος και στην απογευματινή προπόνηση του Σαββάτου. Χθες το βράδυ αναμένονταν ο Αργεντίνος Γκόνι αλλά και ο Σλοβένος αμυντικός χαφ.
Το θέμα Πέντα
Σε ότι αφορά τώρα το θέμα Πέντα βρίσκεται σε καλό δρόμο αλλά είναι στάσιμο. Ο ποδοσφαιριστής προπονήθηκε κανονικά με την ομάδα τις τρεις τελευταίες ημέρες, πρωί και απόγευμα, είναι μέσα στα πλάνα του προπονητή κ. Χατζάρα αλλά δεν οριστικοποιήθηκε το τι θα γίνει. Και ο λόγος της στασιμότητας του θέματος είναι η απουσία του αργεντίνου μάνατζέρ του που αναμένεται μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Όπως μάθαμε ο Πέντα είναι θετικός για να παραμείνει στον Πιερικό και όλα θα κριθούν από την στάση και τη διάθεση του μάνατζέρ του.
Στο Ελατοχώρι και ο Μιλόσκοβιτς
Στο Ελατοχώρι βρίσκεται και ο σέρβος Μιλόσκοβιτς ο οποίος λέγεται, και είναι το πιο πιθανό, ότι έχει κλείσει με τον Πιερικό και το μόνο που απομένει είναι η ανακοίνωση της απόκτησής του. Πιστεύουμε ότι θα γίνει και αυτό και μάλιστα πολύ σύντομα. Ο Μιλόσκοβιτς ήρθε στην Κατερίνη χθες αργά το απόγευμα.
Σήμερα έρχεται ο Αργεντίνος Αγκοστίν Γκόνι
Σήμερα είναι προγραμματισμένη η άφιξη του αργεντίνου Αγκοστίν Γκόνι για να δοκιμαστεί. Για το λόγο αυτό αμέσως θ’ ανέβει στο Ελατοχώρι για να ενσωματωθεί με την αποστολή του Πιερικού.(ΤΟΠΙΚΗ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: