Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

Ημερήσιο Μάτι με την Κατερίνα Τσαλού

Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010
Τι σου είναι η πολιτική όμως…. Μπορείς να μιλάς ατέλειωτες ώρες για τα μικρά….και για τα μεγάλα και σοβαρά να τηρείς σιγή ιχθύος.

Και εξηγούμαι. Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου. Δυο ιδιαιτέρως σημαντικά θέματα που αναδείχθηκαν το τελευταίο διάστημα στην Κατερίνη και ακόμη περιμένουμε επισήμως απαντήσεις.

Το ένα αφορά τη σύμβαση του δήμου Κατερίνης με τα ΚΤΕΛ και το άλλο πώς διάολο βρέθηκε η κεραία κινητής τηλεφωνίας στο εθνικό στάδιο.

Μην κοροϊδευόμαστε και μεταξύ μας. Σε ο,τι αφορά δε την κεραία τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά και δυστυχώς, αν και παρακολούθησα τις δηλώσεις του δημάρχου, απαντήσεις δεν πήρα.

Είναι φυλασσόμενο το γήπεδο ή όχι; Έχει ρε παιδιά κανένας ευθύνη για την εγκατάσταση της κεραίας ή όχι;
Ποια είναι η εταιρία; Αυτοί που συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω να κάνουν εργασίες …στην κεραία, δεν είπαν ποιος τους έστειλε, ποιος τους έδωσε άδεια;

Τουμπεκί ψιλοκομμένο 1.
Πάμε τώρα και στη σύμβαση με το ΚΤΕΛ. Ούτε από το δήμο ούτε από τοΚΤΕΛ που θίγεται άμεσα είχαμε απάντηση.
Λες και ζουν σε άλλο πλανήτη. Λες και θέλουν να …ξεχαστεί το θέμα.

Περιμένουμε επισήμως τις απαντήσεις στις καταγγελίες της αντιπολίτευσης…. Και προσοχή….οι εφημερίδες έχουν και e mails, έχουν και δημοσιογράφους, έχουν και ταχυδρομικά κουτιά.
Μην αρχίζετε πάλι να απαντάτε δια της πλαγίας. 

Την ίδια λοιπόν στιγμή που ουδείς απαντά για τα θέματα αυτά, έχουμε δελτία τύπου για το φοίνικα, δελτία τύπου για επισκέψεις σχολείων στο δημαρχείο, για αναρτήσεις γαλάζιας σημαίας.

Νέα καταγγελία για την κατάσταση που επικρατεί στο ΧΥΤΑ Κατερίνης. Σιγά μην απαντήσουμε.
Θα περιμένετε λίγο στο ακουστικό σας.

Πάω πλατεία. Νόμισα ότι θα κάνουμε κάμπινγκ. Όσο πάει και ομορφαίνει μέσα στην τουριστική περίοδο.
Κι αν οι τουρίστες ψάχνουν μέρος να φωτογραφηθούν, στείλτε τους στα κυπαρίσσια. Τρόπος του λέγειν δηλαδή….στους κυκλικούς κόμβους.

Θα βγουν μια φωτογραφία στο Φοίνικα στο νοσοκομείο, θα τη στείλουν στο Βουκουρέστι και θα γράψουν: «Μαμά, περνάμε πολύ καλά στις διακοπές. Είμαστε στην εξωτική Κατερίνη (βλέπε φώτο Φοίνικα). Φιλιά,  Ζέλικο!»

Εμένα προσωπικά δεν με ενοχλούν τα φυτά γενικώς. Αφήστε που μετά τις πετούνιες απέκτησα και τικ…
Δεν θα σχολιάσω ούτε τις υπέροχες ανθοστήλες στον πεζόδρομο.
Χα,χα,χα….Κατερινιώτες αχάριστοι. Ούτε τα ωραία δεν μπορείτε να εκτιμήσετε.

Σήμερα έχουμε απεργία, που σημαίνει …το κύκνειο άσμα των εργαζομένων την ημέρα που ψηφίζετε το ασφαλιστικό και βοήθειά μας.

Θα συμφωνήσω απολύτως με το σχόλιο του Δημήτρη  Ρέππα στο υπουργικό Συμβούλιο.
Απευθυνόμενος στον Γιάννη Παπακωνσταντίνου ειπε: «Αν συνεχίσουμε να κουνάμε το δάχτυλο στους εργαζόμενους, θα μας δείξουν και τα πέντε δάχτυλα του χεριού τους».

Εμείς σύντροφε, μουντζώνουμε εδώ και χρόνια. Εσείς έχετε πάθει ανοσία στις μούντζες και νομίζετε ότι σας χαιρετάμε.
Δεν είστε βέβαια και οι μόνοι. Και άλλοι το ίδιο παθαίνουν.

Άντε καλή μας ημέρα και μεγειά το ασφαλιστικό. Αφεντικό, αφού δεν βλέπω να παίρνω σύνταξη, τι θες και τα πληρώνεις τα παλιοένσημα;
Μέχρι να φτάσω εγώ στα συντάξιμα χρόνια…ή θα τα έχω τινάξει ή θα είμαι φυλακή από τα χρέη ή θα έχουν καταργηθεί οι συντάξεις.

Άσε που σου λέω. Καλή μας ημέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: