Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

Εν Ψυχρώ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου


Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

Έλεος πια. Φτάνει με την παραπληροφόρηση. Κάποιοι πρέπει να ....
υποστηρίξουν τη τιμή των ΜΜΕ και να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Μέχρι σήμερα, ζωή να’χουμε ανακοινώθηκαν καμιά τριανταριά ονόματα υποψηφίων δημάρχων, έτσι για την πλάκα ή γιατί έτσι μας βγήκε σε ώρα τσιπουροκατάνυξης.
***
Και πιστέψτε με, δεν είναι ότι χάνει μόνο ο Τύπος, είτε γραπτός είτε ηλεκτρονικός, αφού αμφισβητείται το κύρος του αλλά πολύ περισσότερο χάνουν οι εμπλεκόμενοι, αφού και ο πλέον ανυποψίαστος σήμερα πολίτης αρχίζει να υποπτεύεται συναλλαγές. Συναλλαγές όχι απαραίτητα οικονομικές. Κυρίως γίνονται μελλοντικές επενδύσεις προσδοκιών.
***
Και επειδή ίσως λόγω εμπειρίας ποτέ η στήλη δεν παρασύρθηκε σε άστοχους χρησμούς ούτε μοίρασε χρίσματα ως δήθεν αποκλειστικότητες δεν σκοπεύουμε να περιπλανηθούμε στην ανέξοδη ονοματολογία αλλά θα επικεντρώσουμε όσο μπορούμε το πρόβλημα στις ρίζες του κακού.
***
Επειδή θεωρώ ότι η Ν.Δ. στο δήμο δεν έχει ιδιαίτερα προβλήματα και το ενδοπαραταξιακό άλλοθι που ψάχνεται για το Χιονίδη μάλλον είναι πράξη ιδιοχειρίας παρά πολιτική, θεωρώ ότι δεν θα έχουν τύχη οι παραγοντισμοί που καλλιεργούνται.
***
Στο ΠΑΣΟΚ αντίθετα παρά την «υφέρπουσα νηνεμία» τα μποφόρ είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά και οφείλονται καθαρά και μόνο σε προσωπικές αντιθέσεις και ιδιοτελείς προσεγγίσεις.
***
Ας γνωρίζουν οι πολίτες της Κατερίνης και δη οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ ότι για μια ακόμη φορά πίσω από την πλάτη τους, σχεδιάζεται ερήμην αυτών η παράδοση του δήμου.
***
Είναι ένα έργο που το είδαμε δυο φορές με διαφορετική κατάληξη κάθε φορά, υποκινούμενο από προσωπικά πάθη.
***
Δυστυχώς οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ και στη βουλή δεν συμφωνούν ούτε στα αυτονόητα λες και είναι τρεις άνθρωποι από διαφορετική χώρα, χώρο και πόλη, τρεις άνθρωποι που επηρεάζουν σαφώς τα ντόπια παπαγαλάκια εγείροντας το θυμικό τους και εντάσσοντάς τους σ’ένα ενδοπαραταξιακό εμφύλιο.
***
Για να είμαι πιο σαφής. Δεν συμφώνησαν στο αν θα έπρεπε να έχουμε 3 ή 4 δήμους (κατ’εμέ από ιδιοτέλεια) ο καθένας πρότεινε ανάλογα με τους στόχους του και τα κελεύσματα της εκλογικής του πελατείας.
***
Σήμερα πάλι δεν συμφωνούν στο όνομα του υποψηφίου δημάρχου,  γιατί ο καθένας προφανώς τον θέλει υποχείριό του, ελεγχόμενο και όχι άρχοντα της πόλης. Κι ως είναι φυσικό ο καθένας σφυρίζει κλέφτικα σε ρυθμούς ισορροπιών προσπαθώντας να’χει και την πίτα ολόκληρη και ο σκύλος να είναι χορτάτος.
***
Θεωρώ ότι όσοι είχαν την πολιτική ανδρεία να είναι υποψήφιοι σ’αυτήν την περίοδο περιποιούν τιμή μεγάλη για τα κόμματά τους που μέρα με τη μέρα γίνονται πιο ανυπόληπτα.
***
Αντί λοιπόν να προκύψει μια ανάλογη πολιτική αξιολόγηση έχουμε ναζάκια ένθεν και ένθεν, χωρίς κανείς να σκέφτεται το Γολγοθά του υποψήφιου που θα προκύψει.
***
Ε, λοιπόν κύριοι βουλευτές, επειδή σήμερα με την κατάργηση του ρουσφετιού χάνεται η πολιτική σας παντοδυναμία, με τη μέθοδο που ακολουθείται χάνεται και η τελευταία σας επιρροή και σε επίπεδο Αθηνών, γιατί σύντομα θα αποκαλυφθεί η στρατηγική σας.
***
Όσο για τον κόσμο ξέρει ποιοι έστρωσαν τρεις δήμους, χαλί στη Ν.Δ. και ποιοι θα προσπαθήσουν να εκδικηθούν κάνοντας δεύτερο μεγαλύτερο λάθος, μη στηρίζοντας τον επίσημο υποψήφιο
***
Και ο κόσμος να είστε σίγουροι θα αποδώσει τα του Καίσαρος τω Καίσαρι. Ποτέ το πρώτο λάθος δεν διορθώνεται μ’ένα δεύτερο λάθος.
Η περίοδος ασυλιών εξέπνευσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: