Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

"Αν δεν ήταν ο Βγενόπουλος, δεν θα γινόταν το σκάνδαλο του Βατοπεδίου!..."Ολόκλρηση η δήλωση - βόμβα του βουλευτή Δημ. Τσιρώνη...ΒΙΝΤΕΟ


Σάββατο 12 Ιουνίου 2010


Δήλωση - βόμβα του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και μέλους της Εξεταστικής Επιτροπής Δημ. Τσιρώνη. Παίρνει διαστάσεις η αποκάλυψη του Press-gr για την εμπλοκή της Marfin στις χρηματοδοτήσεις του Εφραίμ...
Aπό τον Δημήτρη Πολυχρονίου
Παίρνει διαστάσεις το θέμα που....(ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΡΟ ΒΙΝΤΕΟ)

αποκάλυψε το Press-gr(διαβάστε εδώ) για την εμπλοκή της Τράπεζας Marfin στο σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου. Όπως αποκαλύψαμε, στην Έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος, από το 2008, για τις συναλλαγές της Μονής Βατοπεδίου (διαβάστε την ολόκληρη εδώ) υπάρχει και ένα κεφάλαιο που αναφέρεται στα πρόσωπα της Torcaso, της off shore που συνδέεται με ακίνητο Τσοχατχόπουλου στην Διον. Αρεοπαγίτου, αλλά διαβάζουμε και κάτι άλλο σημαντικό. Η Τράπεζα Marfin είχε χρηματοδοτήσει εκτός των άλλων με 6.000.000 ευρώ τη Μονή Βατοπεδίου για να γοράσει ένα ακίνητο στην Κηφισίας από την Torcaso. "Tι αγοραπωλησίες άραγε ήταν αυτές;" ρωτούσαμε.
Η αποκάλυψη αυτή απασχόλησε και την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής ενώ ταυτόχρονα τροφοδότησε μεγάλο ρεπορτάζ που...
 μεταδόθηκε από τα κανάλια και αναλυτικότερα από το Mega (δείτε εδώ). 
Mέλη της επιτροπής ζητούν, πιο συγκεκριμένα, να διερευνηθούν οι σχέσεις της Μονής Βατοπαιδίου με την τράπεζα Marfin, καθώς όπως αναφέρθηκε "ερωτήματα έχουν διατυπωθεί για την αγορά από τη Μονή ακινήτου επί της οδού Κηφισίας από τη γνωστή και από την υπόθεση Τσοχατζόπουλου οff shore εταιρεία Τorcaso, με γενναία και ασυνήθιστη για την τρέχουσα πρακτική χρηματοδότηση από τη Μarfin".

Επίσης, "ερωτήματα έχει δημιουργήσει και το υπέρογκο δάνειο των 80 εκατ. ευρώ που χορηγήθηκε από την τράπεζα Marfin στη Μονή και χρησιμοποιήθηκε για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της MIG, ενώ ποσό 30 εκατ. ευρώ χρησιμοποιήθηκε για την αγορά μετοχών του ΟΤΕ και πιστώθηκε στην off shore Rassadel".
Εχει ιδιαίτερη σημασία ότι για το θέμα έκανε δημόσιες δηλώσεις-φωτιά ο βουλευτής Άρτας του ΠΑΣΟΚ και μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής Δημήτρης Τσιρώνης (φωτογραφία) ο οποίος χωρίς περιστροφές είπε ότι "ο κ. Βγενόπουλος και η Τράπεζα του ήταν ο βασικός χρηματοδότης της Μονής χορηγώντας αμύθητα ποσά 160 εκ. προκειμένου να υλοποιήσει η Μονή τα αμαρτωλά της σχέδια. Αν δεν υπήχε αυτός ο χρηματοδότης ενδεχομένως το σκάνδαλο να μην είχε λάβει αυτή την έκταση".
Κατά τον βουλευτή "ο κ. Βγενόπουλος έχει τι δική του θέση στο κάδρο του σκανδάλου γιατί με την Τράπεζά του δυστυχώς  οδήγησε τη Μονή σε αυτές τις επιχειρηματικές δράσεις που δεν ταιριάζουν σε ένα Μοναστήρι..."
από χθες

....για τις ευθύνες Βγενόπουλου στο σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου

ΚΡΑΧΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: