Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

Σ’αυτόν τον τόπο η υποκρισία και ο φαρισαϊσμός ξεπέρασε τα όρια της αθλιότητας

Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010 
Κελίδης Χαράλαμπος
Τον τελευταίο καιρό γίνεται μεγάλη συζήτηση για ώριμα δικαιώματα, για προσδόκιμα ζωής. Με αφορμή τις δηλώσεις αυτές του Πρωθυπουργού, κ. Παπανδρέου, για το... προσδόκιμο ζωής, να απαντήσουν στον ελληνικό λαό, γιατί ο βουλευτής με θητεία τεσσάρων χρόνων να συνταξιοδοτείται με το ποσό των 1.400 ευρώ, με θητεία οχτώ χρόνων με το ποσό των 3.000 ευρώ και με θητεία δεκαέξι χρόνια 4.950 ευρώ.
Εκτός όμως των εθνοπατέρων, τεκμηριώνουν το δικαίωμα συνταξιοδότησης με οκτώ χρόνια, νομάρχες, δήμαρχοι, γραμματείς και διευθυντές των υπουργείων. Αυτά λοιπόν είναι ώριμα δικαιώματα όλων αυτών των κυρίων; Και από πού τα φέρανε, μήπως είναι κεκτημένα δικαιώματα και δεν πρέπει να τα θίξουμε; Ενώ τα ώριμα δικαιώματα των εργαζομένων είναι 40 χρόνια;
Γιατί λοιπόν κ. Πρωθυπουργέ, το προσδόκιμο ζωής για τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους ανεβαίνει, ενώ για τους εθνοπατέρες, νομάρχες, δημάρχους, γραμματείς και Φαρισαίους, το προσδόκιμο ζωής κατεβαίνει;
Προχωρήσατε και παραπάνω, καταργήσατε τις συλλογικές συμβάσεις, τη διαιτησία. Δεν μπορείτε να είστε πειστικοί, ότι όλα αυτά σας τα επιβάλλουν η Ε.Ε. (Ευρωπαϊκή Ένωση), το ΔΝΤ, η ΕΚΤ, από όλα αυτά τίποτα δεν καταργήθηκε στις ευρωπαϊκές χώρες.
Το μάρμαρο θα πληρώσουν και πάλι οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και οι μη έχοντες και όχι οι έχοντες και οι κατέχοντες.
Είναι καιρός να σταματήσει το θέατρο του δικομματισμού, να ρίχνει ο ένας τις ευθύνες στον άλλο, είκοσι χρόνια μας λέγατε η επάρατη δεξιά, ο λαός γνωρίζει πολύ καλά τα έργα και τις ημέρες σας, τώρα είστε κυβέρνηση.(ΤΟΠΙΚΗ)
ΚΡΑΧΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: