Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

Για δυναμικές κινητοποιήσεις προειδοποιεί ο Πιεριέας πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, Χρήστος Φωτόπουλος

BASIKO_1
Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010
Όχι σύνταξη στα 65 στην ΕΛ.ΑΣ
* «Η αγωνία μας είναι για τον πολίτη. Θα μπορεί ένας αστυνομικός 60 ή 65 χρονών να συλλαμβάνει έναν εγκληματία»;
* «Εκτός κι αν θέλουν τους αστυνομικούς ..να μη συλλαμβάνουν κανέναν και το έγκλημα να διογκώνεται»
Απορρίπτει ο Πιεριέας πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, Χρήστος Φωτόπουλος, το ενδεχόμενο εργασίας των αστυνομικών μέχρι τα 60 ή τα 65 τους χρόνια, σύμφωνα με όσα τουλάχιστον φημολογούνται λίγο προτού συζητηθεί το νομοσχέδιο Λοβέρδου στη βουλή για το συνταξιοδοτικό και το ασφαλιστικό.
«Και την αγωνία μας ότι θα δουλεύουν οι αστυνομικοί μέχρι τα 60 μας χρόνια και στα 65 μας χρόνια, αυτή η αγωνία δεν είναι για μας. Η αγωνία μας είναι για τον πολίτη. Τι θα γίνει ένας αστυνομικός; Θα μπορεί ένας αστυνομικός 60 ή 65 χρονών να προλαμβάνει και να συλλαμβάνει έναν εγκληματία;», αναρωτιέται ο κ. Φωτόπουλος.
Και συνεχίζει: «Σε ποιους απευθύνονται; Εκτός κι αν θέλουν τους αστυνομικούς να μη συλλαμβάνουν κανέναν και το έγκλημα να διογκώνεται. Δεν είμαστε όμως αυτών των πρακτικών, γι αυτό και θα αντιδράσουμε. Θα κινηθούμε και πάλι με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, όμως θα κινηθούμε και με τη δυναμική που οι περιστάσεις απαιτούν», λέει χαρακτηριστικά.

Η αστυνομία μαζί με την κοινωνία

Οι δηλώσεις του κ. Φωτόπουλου έγιναν το περασμένο Σάββατο στο πλαίσιο επίσκεψης στην Πιερία του εργατολόγου Αλέξη Μητρόπουλου, που μίλησε στο ΕΒΕ για το συνταξιοδοτικό και το ασφαλιστικό.
Με αφορμή, λοιπόν, αυτό το ζήτημα, ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ ξεκαθάρισε: «Όσο θα διαρκεί η παρουσία μου στα συνδικαλιστικά δρώμενα, στην ομοσπονδία των αστυνομικών, θα είμαστε μαζί με την κοινωνία. Θα προχωρούμε μαζί με την κοινωνία. Θα διεκδικούμε μαζί με την κοινωνία.
Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας βάλει απέναντι από την κοινωνία. Οι μέρες είναι δύσκολες και η πάγια θέση μας είναι ότι -κι αυτό πρέπει να γίνει αντιληπτό από όλους- δεν θα δεχθούμε επ’ ουδενί να χρησιμοποιηθούμε ως κατασταλτικός μηχανισμός στους διεκδικητικούς αγώνες των άλλων εργαζομένων», ανέφερε.
Στη συνέχεια, έκανε και έναν απολογισμό αποδεικνύοντας με στοιχεία το επικίνδυνο του επαγγέλματος του αστυνομικού: «Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την τελευταία δολοφονία συναδέλφου μας αστυνομικού, στην Αθήνα. Και η ομοσπονδία μας διοργάνωσε επιμνημόσυνη δέηση και τοποθέτησε μια μαρμάρινη πλάκα σε ένδειξη τιμής και μνήμης για το νεκρό συνάδελφό μας, για τους νεκρούς συναδέλφους μας.
Ενενήντα επτά συνάδελφοί μας αστυνομικοί νεκροί από το 1984 μέχρι και σήμερα. Διακόσιους πενήντα ή και τριακόσιους τραυματίες έχουμε κάθε χρόνο. Γι αυτό και λέμε ότι η ιδιαιτερότητα κάθε εργασιακού χώρου θα πρέπει να διασφαλιστεί».

Έτοιμοι για κινητοποιήσεις

Και κλείνοντας τις δηλώσεις του ο κ. Φωτόπουλος, υποστήριξε: «Όπως κάθε εργαζόμενος έχει δικαίωμα να αγωνίζεται για τα δικά του δίκαια, έτσι κι εμείς από την πλευρά μας θα αγωνιστούμε για να διατηρηθούν οι ιδιαιτερότητες του χώρου μας. Δεν υπάρχει καμία αντιπαλότητα με τους άλλους εργαζόμενους.
Κι αυτό που έχω να διατρανώσω προς κάθε κατεύθυνση για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν ή όποια ληφθούν (για το εργασιακό – ασφαλιστικό) είναι ότι δεν πρέπει να καταστήσουν δούλους τους εργαζόμενους, δούλους ορισμένων αφεντικών.
Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνω εγώ, από εδώ από την πατρίδα μου, προς όλους τους συναδέλφους αστυνομικούς όλης της χώρας. Τους προτρέπω να λειτουργούν πάντα με σύνεση, με καρτερικότητα, με υπομονετικότητα, με αγάπη και σεβασμό προς τον πολίτη, στον οποιονδήποτε πολίτη.
Και την αγωνία μας ότι θα δουλεύουν οι αστυνομικοί μέχρι τα 60 μας χρόνια και στα 65 μας χρόνια, αυτή η αγωνία δεν είναι για μας. Η αγωνία μας είναι για τον πολίτη. Τι θα γίνει ένας αστυνομικός; Θα μπορεί ένας αστυνομικός 60 ή 65 χρονών να προλαμβάνει και να συλλαμβάνει έναν εγκληματία;
Σε ποιους απευθύνονται; Εκτός κι αν θέλουν τους αστυνομικούς να μη συλλαμβάνουν κανέναν και το έγκλημα να διογκώνεται. Δεν είμαστε όμως αυτών των πρακτικών, γι αυτό και θα αντιδράσουμε. Θα κινηθούμε και πάλι με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, όμως θα κινηθούμε και με τη δυναμική που οι περιστάσεις απαιτούν».(ΤΟΠΙΚΗ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: